Tento popis se podobá popisu ve Windsock Datafile č.18, kde popisují horní křídlo v PC10, zbytek letounu v černé s vyjímkou trupové gondoly která by mela být tmavě šedá(??). Takže další zmatek.
V publikaci WW.I British Aeroplane Colours and Markings od Bruce Robertsona se jako zbarvení nočních FE.2b uvádí přetření celého letounu lampovou černí. Znaky by měly odpovídat platným předpisům té doby to znamená pouze bílá mezikruží.
Na několika z mála fotografíí kde je vidět i horní křídlo, to vypadá že jsou letouny celé v jedné barvě (černá??) avšak některé mají na horním křídle spíše zamalovaný znak s modrou a červenou barvou.
Pokusil jsem se ztvárnit všechny tři možné varianty a nabízím Vám je k posouzení.
Pokud by měl někdo nějaké doplňující informace které by tento problém osvětlily budu rád.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.