Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Drbání o knížkách aneb "Čtenářský deník".

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Drbání o knížkách aneb "Čtenářský deník".

Příspěvekod HomerII » 14 čer 2014, 09:08

:-)˜Právě listuju :P
Přílohy
100_6556.JPG
100_6559.JPG
100_6562.JPG
100_6564.JPG
100_6565.JPG
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 31 črc 2014, 14:15

Royal Prussian Jagdstaffel 30
doc20140722152718_001.jpg

208 stran, anglicky, ISBN: 978-1935881254

Rumpler Aircraft of WW I
doc20140729160715_001rumpler.jpg

228 stran, anglicky, ISBN: 978-1935881216
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 20 zář 2014, 11:12

Vyšlo nové Historie a Vojenství od VHÚ.
Náhled na obsah:
P1050663.JPG

100,- za 150 stran textu!
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod paragan » 08 úno 2015, 01:22

před nedávnem ( v létě 2014) zde proběhla informace o nově vydaných knižních novinkách viz. příloha. Protože Rusko v té době má , alespoň pro mě přitažlivé kamufláže, tak jsem začal čmuchat jak se k těm knihám dostat. napřed jsem zjistil , že ty knihy nejsou 2 jak tady proběhlo, ale 4. Tudíž nejjednodušší cesta byla tyto knihy objednat přímo v Rusku. Byl jsem smířen že "celňáci mě skásnou " tak jsem knihy objednal u OZONu. A pak to začalo. Zaplatil jsem a po pár dnech se platba vrátila s tím, že v rámci sankcí nelze provádět mezibankovní platby EU-RF :shock: . Tak jsem oslovil místní dovozce. Děkuji těm , kteří rovnou a bez vytáček odpověděli , že se jim nevyplatí něco vozit z Ruska pro potíže s dovozem. Ti, kteří se ani nenamáhali odpovědět ujiš´tuji, že u nich si nekoupím už ani lepidlo :nuts: . Tak jsem oslovil "ruskou knihu" u nás. Odpověď byla , že knihy od toho vydavatele nevozí, ale že pokud po nich toužím, že mi je dovezou , ale bude to trvat cca 4 měsíce a cena bude cca 8500,-Kč za vše. Tato cena byla pro mě nepřijatelná, když v Rusku bez poplatků a poštovného to vycházelo na cca 3200,-. Zkusil jsem Slovensko-odpověď to samé s tím, že to nedovezou ani na přání. Zkusil jsem Polsko a hle- 3 díly ze 4 měli skladem. a navíc akce s 15% slevou. Vycházelo to na cca 4500,-. Protože jsem chtěl všechny díly tak začala komunikace , že počkám na dodání chybějícího dílu. Oni, že není problém-mezitím akce skončila, ale byli ochotní mi ji přiznat i mimo pořadí-zkrátím to-z Polska cena 164 Euro knihy + 24 E pošta. Protože mám Polsko za rohem, chtěl jsem , aby mi to poslali na první lepší adresu za čáru (tak jak jsem to udělal už párkrát) a pošta nebude 24 E , ale pouze 11 zlotých tj. cca 72 Kč. Oni nechtěli. Mezitím čas letěl a byl tady prosinec. A v tom mi volal kamarád s tím, že rusáci z OZONu udělali pobočku pro Evropu. koukám na stránky a fakt. začal jsem objednávat a za všechny knihy jsem dal 116,37 Euro a to prosím za úplně vše.navíc nahrálo, že v době mé objednávky šel rubl dost na hubu. V objednávce je zahrnuto poštovné i celní poplatky resp. DPH!!! objednával jsem 24.12. 2014 večer a 7.1.2015jsem listoval v knihách doma!! Knihy došly do postmatu. Na výběr při objednávce jsou v ČR desítky těchto výdejních automatů. Co je super nemusíte nikam lítat a nikomu nic dokládat. Na území EU balík vstoupil v Rize, kde si i započítali DPH. (nižší než u nás) . Opakuji celkovou cenu máte už v objednávce-nic navíc než tam je se neplatí. Takže děkuji tupé EU za to, že to komplikuje kde se dá a nevím co tím získala. Já mám své knihy-rusáci své prachy a ČR nemá lautr nic protože poplatky si skáslo Lotyšsko v Rize. Jinak ke knihám-jsou tam tuny fotek a i barevné kresby rekonstrukcí kamufláží. Co mě trochu zarazilo je , že nikde nejsou odkazy na barvy resp. odstíny. napřed mě to trochu vadilo , ale asi to tak je lepší. Interpretací po takové době je mnoho..... Ted třeba řeším Sapošnikového Snipa, kdy WnW má černé hvězdy, ale v knize v barevné rekonstrukci jsou červené. Jsou zde na to i ostré fotky,ale kdo ví jak to bylo?? a černobílá fotka se dá vykládat různě. Já si spíš myslím , že WnW to má špatně protože.........Zkrátka nelituji jediného centu co jsem za ně dal. Doufám, že jsem nikoho tím elaborátem neuspal, ale pouze jsem chtěl případnému zájemci ukázat tu nejjednodušší cestu k jeho vytoužené knize. Ozon je obrovské internetové knihkupectví a není třeba se bát tam nakupovat. Rychlost dodání mě samého překvapila. ta další kniha co je na foto je z polského vydavatelství koupená u Artura a jsou tam taky moc pěkné fotky a hlavně tabulky sériových čísel dodaných ledounů apod.
P.S knihy se dají koupit i na "západě", ale ty ceny :shock:
Přílohy
IMG_1409.JPG
IMG_1410.JPG
paragan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 08 úno 2015, 08:35

Paráda. Super a dík. Jen kdyby to nebylo všechno rusky :D
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Černý Hugo » 23 bře 2016, 21:59

http://www.kosmas.cz/knihy/213995/herma ... ove-valky/
právě vyšla knížka o letecké kariéře Hermanna Goringa a nevypadá věru zle. Spousta fotek, popisy soubojů, tabulky sestřelů a ztrát v příloze. Doporučuji prolistovat, rozhodnutí o koupi je na každém :arrow:
Je lepší být překvapený pesimista než překvapenější optimista!
Černý Hugo

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse