..na začátku "chmelnic" je rozcestník. Tam si najdi stavby Bifů. Několikrát se to tu už probíralo.. Podoba Tebou žádaná..viz obrázek. ostatní ve stavbách..: viewtopic.php?f=49&t=31801
Díky moc předpokládám že barva byla původní PC10. Jde mi ale o tu barvu která překrývala označení na trupu a směrovce. Křídla budou asi klasika bílá podkladová pole. Pokud tu proběhlo přesně toto téma tak se omlouvám a zkusím dohledat. Foto postaveného kousku z netu, opět je to ten celozelený. Ještě jednou díky.
To je ten kámen úrazu, mám doma starého fixe 1/72 a nového rodena také 72 a 48. Proto zamýšlím fixe zkusit s křížema ale tak jak je na té černobílé foto. Jestli můžete někdo pomoci s tou barvou na trupu a směrovce budu rád.
..tady máš odkaz, kde se tenhle stroj brobíral asi nejvíc. Ohledně užitých barev toho ranného německého nátěru se drž "PanterG" popisu. Je dost přesný.: viewtopic.php?f=49&t=4682&st=0&sk=t&sd=a&start=30
Vyčerpávající odpověď. Ta zelená co jasta 5 natírala povětšinou na ocasní plochy bude super. Už jsem tam chtěl cpát tu šedozelenou, co byla na krytech motorů u Albíků. Podle fotky jsem to tak tipoval ale po přečtení tématu dávám plně za pravdu. Barevnost na fotkách té doby se určuje velice špatně. Díky za pomoc.
..vyškrábnuto z jiného linku zdejšího fóra..(většinou ruské letectvo, ale i anglie a francie).: http://humus.livejournal.com/2709941.html Ne všechny fotky nesou ale správný popis. Například toto není Ilja Muromec, ale prototyp Airco DH-3 se dvěma motory Beardmore 120k. Další jeho verze nesla oznašení DH-3A a toho poháněly motory Beardmore 160k. Tahle vývojová linie nakonec vyústila sériovým DH-10