Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak na výplety?

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav » 15 bře 2006, 23:36

Jo jo ....briti su svine... :D.
Ja "nemozem" vypliest rodenovho Bristola. Eduarda som este zvladol, ale dve bristoly za sebou to je sielenstvo..... Ruky prec od vsetkych Camelov,Pupov ci SE5a.....brrrr.
Teraz relaxujem pri Me108 ci Hurrim.

Ale k vypletom. Ja pouzivam gumicky zo zenskych pancuch. Vyborna praca, len neviem co to spravi rokmi...
Co sa tyka napinakov bud pouzivam lepty (part,eduard) alebo si "vytocim" z drotu.
Miroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 16 bře 2006, 07:39

Miroslav píše:Jo jo ....briti su svine... :D.
Ja "nemozem" vypliest rodenovho Bristola. Eduarda som este zvladol, ale dve bristoly za sebou to je sielenstvo..... Ruky prec od vsetkych Camelov,Pupov ci SE5a.....brrrr.
Teraz relaxujem pri Me108 ci Hurrim.

Ale k vypletom. Ja pouzivam gumicky zo zenskych pancuch. Vyborna praca, len neviem co to spravi rokmi...
Co sa tyka napinakov bud pouzivam lepty (part,eduard) alebo si "vytocim" z drotu.

tak to doporucuju jeste nejakej relax v podobe DH-2 :-D Ale tech gumicek bych se bal, ono to casem muze na povrchu mirne popraskat a pak - popraskat uplne se obavam :-( Otazka za jak dlouho a jestli to udelaj vsechny gumicky - snad ne :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Nademlejnský » 16 bře 2006, 09:07

Hmmm, pěkná fotka. Takže bude čekat ve skříni dál... :x
Martin Nademlejnský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Slavik » 16 bře 2006, 15:16

Zkoušel jsem napínat výplety z vlasce 0,08 fenem, vše se nádherně napnulo, ale po několika minutách se vlasec vrátil do původního stavu. Můžete mi poradit, kde dělám chybu? Děkuji
Petr Slavik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 16 bře 2006, 15:39

Já mám teoretickej nápad. Před X lety jsem si pořídil Heinkela He 59 v 1/72 od Special Hobby. No žádnej menší dvouploch se mi nelíbil no :D

Mám v plánu to vyplést tak, že si nejprve rozmaluju ty jednotlivý trasy a pak navrtám dírky jako Petr Marek. Pak si namotám z tenkýho drátku zkroucence s očkem jako napínáky. Ty nalepím do těch dírek a mezi to vyvážu chemlonovou nitkou.

Co si o tom myslíte? Já vim, že vám do toho fušuju, ale tomu fénu prostě nevěřim :-
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 16 bře 2006, 16:12

Myslíš tento postup?
http://hsfeatures.com/images/hashimoto_method.jpg
Bolo o tom pred časom aj v Modeláři a aj ja som to skúšal na pár modeloch. Funguje to dosť dobre, len výroba napínákov je pomerne prácna. A v 1/72 to bude riadna otročina...
Podobne fungujú aj leptená napínáky (Eduard, Part)
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 16 bře 2006, 16:24

To Vašo - jo tak nějak jsem to myslel. Abych řekl pravdu, tak o chmelnice jsem se vyjma He 59 prakticky nezajímal... Je mi jasný, že to bude masakr, tuplem, když má ten stroj v jednom směru zdvojený táhla a v protisměru jde jedno táhlo mezi těmadle dvouma...

To v tom modeláři jsem neviděl.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr marek » 16 bře 2006, 18:13

Petr Slavik píše:Zkoušel jsem napínat výplety z vlasce 0,08 fenem, vše se nádherně napnulo, ale po několika minutách se vlasec vrátil do původního stavu. Můžete mi poradit, kde dělám chybu? Děkuji

toz to nevim cim to muze byt, leda nejaky jiny druh silonu nic jineho mne nenapada.
posledni dokoncene: P-39 Aircobra, Eduard, 1/48
Avia BH-11 Směr1/48
Fairey Swordfish Tamiya 1/48
na stole: Hansa - Brandenburg W.29 WNW 1/32
Instagram Marek Models
petr marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Slavik » 16 bře 2006, 19:17

Byl to vlasec XXL od MAX-POWER LINE,
ale už se mi to stalo jednou, ale to byl nějaký starý vlasec neznámé tloušťky a výrobce. Nemůže to být krátkou dobou nahřátí? Ve chvíli, kdy se to naplo jsem to přestal ohřívat...
Petr Slavik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr marek » 16 bře 2006, 21:03

ja pouzivam Extreme premium od fy Jaxon, ale to byla spise nahoda, jinou znacku v te prodejne nemeli. Co se tyce vypnuti, tak jakmile se to vypne prestanu nahrivat a ono to zustane napnute. Tak vazne nevim kde je problem.
posledni dokoncene: P-39 Aircobra, Eduard, 1/48
Avia BH-11 Směr1/48
Fairey Swordfish Tamiya 1/48
na stole: Hansa - Brandenburg W.29 WNW 1/32
Instagram Marek Models
petr marek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav » 16 bře 2006, 23:49

Václav Hochmuth píše:Myslíš tento postup?
http://hsfeatures.com/images/hashimoto_method.jpg
Bolo o tom pred časom aj v Modeláři a aj ja som to skúšal na pár modeloch. Funguje to dosť dobre, len výroba napínákov je pomerne prácna. A v 1/72 to bude riadna otročina...
Podobne fungujú aj leptená napínáky (Eduard, Part)

Presne takto si robim tie napinaky aj ja...:-) Teda, raz som robil, prave na toho Fightera. Tiez som Modelara nevidel...:D
Akurat som mal problem naist nieco tenke a pritom tvrde ako je na obrazku 2. Nakoniec som pouzil najtensi vrtacik co som mal.
Ale neprisla mi to pracna metoda. Mam totiz tenucky drotik priamo na cievke, nemusel som tahat niekde z kablov a pri hokeji som si plietol a plietol, az som naplietol plno ociek z jedneho drotu.... :D Potom v dielni som ich narezal-poodrezaval.
Miroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gadza » 28 čer 2006, 12:27

Mno hezky, ale motal si dratky na 1/48 nebo na 1/72. Mam doma dh2 a bojim bojim vyplety...
Dělal sem Nieuport 17 a použil sem nit z punčoch.
Provrtal jsem díry do trupu, protáhnul a nalepil. Potom sem při barvení různě přidržoval a pomocí kolíčků napíl nit aby mi nevadila:o(
U křídel sem to udělal potom tak, že jsem je provrtal skrz, protáhnul nit, zalepil, zatmelil, zabrousil a barvil... napínáky jsem u toho prvního kousku neřešil, ale bude to chtít - možná kapka nějakáho lepidla.
Je to ale hroznej sux to takhle dělat.
Příětě zkusím udělat tenký drátky a do předvrtanejch dírek je dát jako napínák a nitě pak tahat od jednoho drátku ke druhýmu - taky asi dobrej saigon - uvidim co ztoho bude:o/
Určitě bych ale rád věděl, jestli ta meto s tím kroucením drátku jako napínáků lze použít u 1/72. Aby to v tom měřítku i při tenkým drátku nevypadalo jak vrata vod stodoly:o(
Ale asi nejni nad zkoušku...
gadza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 28 čer 2006, 12:40

gadza píše:Určitě bych ale rád věděl, jestli ta meto s tím kroucením drátku jako napínáků lze použít u 1/72. Aby to v tom měřítku i při tenkým drátku nevypadalo jak vrata vod stodoly:o(
Ale asi nejni nad zkoušku...

Jestli chces hooodne tenke dratky, tak si rozplet nejaky ohebny kablik. Nejlepe ty co se pouzivaji v mikro-elektronice. A nebude to tak draha vec ... Ale bacha ty uz jsou hooodne tenke ...

:D :D :D
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 28 čer 2006, 15:15

Trochu bych vydržel do po-prázdnin. Jindra mi něco naznačoval...
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 28 čer 2006, 15:42

Peter DeSnek píše:
gadza píše:Jestli chces hooodne tenke dratky, tak si rozplet nejaky ohebny kablik. Nejlepe ty co se pouzivaji v mikro-elektronice. A nebude to tak draha vec ... Ale bacha ty uz jsou hooodne tenke ...

:D :D :D

Mikroelektronika se zabývá například výrobou a zapouzdřením různých čipů. Tam jsou opravdu tenké drátky, ale ty by se setsakramentsky prodražily :-D .
Zbyněk Červený

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse