Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nieuport Ni-16

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Nieuport Ni-16

Příspěvekod Marek Mincbergr » 10 úno 2008, 18:36

Aby bylo jasno - já netvdím, že nemohly Nie 11 létat do boje vyzbrojeny jen raketami. Ale důkazem sporem vyvracím tvrzení že byly vyzbrojeny buď kulmetem nebo raktemi a jiná volba není. Tyhle fotky dokazují, že mohly být vyzbrojeny kulometem i raketami současně. To znamená, že navěsit případně oboje na Nie 11 není chyba. Nic víc, netvrdím, že takto vyzbrojeny byly vždy, ale že takto vyzbrojeny mohly být (v případě navěení raket)

Jinak se asi všichni shodneme, že postupovat by se mělo podle fotografie toho konkrétního letounu. Už jen proto, že Nie 11 existovalo mnoho variant (příď, závěs kuloetu a podobně)
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 10 úno 2008, 18:58

Pokud mi dovolíte malé shrnutí, tak Petrosův model Ni-16 (o kterém je toto téma) se mi líbí a držím mu palce při dalším tvoření. =D>
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 11 úno 2008, 15:52

Sheya píše:Pokud mi dovolíte malé shrnutí, tak Petrosův model Ni-16 (o kterém je toto téma) se mi líbí a držím mu palce při dalším tvoření. =D>

..chudák Petros.. :x ..ten aby se z nás zbláznil.. :grin: ..ale jinak Sheyo s tebou naprosto a bez výhrad souhlasím..! No a s Markem s tím co napsal výše souhlasím taky..! Průšvih je v tom,že jsme moc mladý..(i já,ač jsem šedivej jak Akéla v důchodu)..a nebyli jsme tehdy ještě na světě.. :cry: ..a tak vlastně víme prd.. :grin: ..několik příkladů..: Měly Camely 2F-1 spodní plochy světle modrý..? (vypadá to,že ano)..nebo : měl Camel,kterého má Eduard jako jednu z kamufláží (8239D) opravdu červenobíle kostičkovanej čumák a SOP..?(Vypadá to,že ne) Kromě toho,že Eduardímu Camelovi chybí ostře špičatý kužel před vrtulí,tak si myslím,že zde grafik pustil uzdu fantazii přespříliš.. Camely 28.sq RFC sice byly vesměs bohatě zdobené,ale jen bíle..! Na fotkách je to dost dobře vidět..a to "R" na boku,bych asi spíš viděl černě stínované..na PC nátěru je dost dobře vidět.. Ale kdoví,kde je pravda,že...?? :x
zdesko

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse