..to si zase Sheya a možná i Ondra smlsnou.. Taky se mi líbí výběr typů.. Akorát jsem se trochu zarazil u obrázku Nieuporta 20.. Pokud vím, tak "dvacítka" byl Nieuport 12bis, stavěný (celkem 21ks) pro RFC se 110k motorem Clerget. "Dvanáct bisy" stavěl Beardmore a "Dvacítky" se vyráběly ve Francii.. Měly to být dvoumístný stíhačky..
..hmmm koukám na ty "dvacítky, co jsi přiložil a nějak z toho nejsem moudrej.. A154 na spodním obrázku nemá motor Clerget, ale vypadá to na 120k Le Rhone.. Spíš mi to připomíná "early" verze beardmorácký dvanáctky..(což je, troufám si tvrdit, zcela určitě stroj "9209" na druhé fotce odzhora) Já mám fotky dvacítky takovýhle..(ty Ňůporty mě jednou zabijou..! Když už si myslím, že se v nich konečně vyznám, tak vždycky někde objevím, že je to možná jinak.. )
..znova jsem prozkoumal, co se dalo a je to málo.. Takže budu alespoň mít co večer dělat.. Zatím jen musím konstatovat, že plovákový Nieuport s kódem N.19 není verze VIH, ale XH a sloužil v roce 1914 v Saint Raphaël. Kamufláž na šestku-háčko přidávám..(je to ze starších "krovek")
Pfalze E.III dělal tuším 1:72 také AZ model, ale na krabičce měl napsáno A.III.. Pfalz E.III byla provizorní stíhačka, která měla vykuchanej zadek (sedačku i zadní okruh), ale navíc dostal kulomet před pilota. Lítalo jich cca 16, pokud se nemýlím..
GERMAN NAVAL LOZENGE - FADED - FABRIC - TRANSPARENT 1/32 Udělali jsme nové obtisky na námořníky, zatím tedy asi jen na Branďáka. Je to lehce vyšisované, malinko do žluta, ale jen trochu a ještě je na tom jemná struktura plátna. Natištěné na transparentním obtisku, to znamená, že se to musí podstříknout bíle a zrovna se nějakou off-white dá udělat preshading. Předvedeme na E-day.
Trochu jsme ještě dotunili pásy na Albatrosy, to znamená, že jsou tam náběhy pro snazší provlékání a na té příčné spojovací kšandě je definováno místo ohybu. Samozřejmě laserované. Ty barvy se tu jeví naprosto strašně, ale je to nějakým převodem formátů v počítači. Bude na E-Day.
WNW začala prodávat dvojkit DH2 + EIII za 119,00 USD.Už lze kit opravdu koupit. Je zajímavé, že stavebnice samostatně zatím neprodávají-zřejmě problémy s krabičkami.