Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2009 ‹ ModelForum Cup 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ModelForum Cup 2009

Nultý ročník modelářské soutěže ModelFora (Model Forum Cup competition)
Téma uzamknuto
  • Odpovědět s citací

Re: ModelForum Cup 2009

Příspěvekod Monika M. » 02 pro 2009, 17:11

Upozorním soutěžícího, že je sám proti sobě, když se některým uživatelům obrázky z jiného serveru nestáhnou.
EDIT: ty obrázky jsou v obou případech prolinkované z galerie modelu, takže jsou na MF. Požádala jsem ale o jejich znovu vložení do soutěže.

Další důležitá věc: ač píšeme v propozicích, že modely budou po přijetí do soutěže potvrzeny moderátory, nebo adminy s citací příspěvku, tak jsme to zatím vypustili, protože by to byl nekonečný spam nových příspěvků. Pokud něco není v soutěžním příspěvku správně, píšeme autorovi SZ a řešíme to a průběžne kontrolujeme soutěžní příspěvky.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 02 pro 2009, 17:21

To Bubak: to se samo predpoklada, uz jsem psal SZ pokud jsem na neco takoveho narazil ...

Prosim, ukladejte obrazky přímo do soutěže na MF, jinak nemusejí byt viditelne ... !!!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Konečný » 02 pro 2009, 20:57

mel bych jenom dotaz.kdyz sem modely prihlasil do souteze ale fotky sem delal narychlo protoze sem odjizdel do prahy na tyden do skoly,je moznost ze bych modely prefotil do lepsi kvality (napriklad nejaky fotky u Bf 109 Sweet yb to potrebovaly a i Komet by se hodil) a fotky vymenil? (pripadne ze bych starsi nechal na skontrolovani ze se tam neco nedodelavalo v prispevku a po kontrole adminama by se to smazlo).kdyby tu ta moznost nebyla nic se nedeje moje minus.

diky za odpoved
rozestavěno:
Fortress Mk.III, 1/48 Revell
Short Stirling Mk. III 1:48 Sanger
Hawker Typhoon Mk.Ib bubbletop 1/48 Monogram
Ju-52/3mg4e 4U + NH Kréta 1941 Eduard 1/144
Grumman G-21 Goose Signifer 1/48
Naposledy postavené:
MV AGUSTA 500ccm 3v. Revell 1:9 Giacomo Agostini 1970
Michal Konečný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 02 pro 2009, 21:05

Nejsem admin, ale pokud je mi známo, tak máš nahoře v ikoně "edit" a můžeš dělat úpravy tzn. že by si mohl vyhodit fotky a dát tam nové. Zda-li to tak není, tak mě opravte.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Konečný » 02 pro 2009, 21:07

samozrejme takto se to da normalne udelat ale me spis jde o korektnost souteze.
rozestavěno:
Naposledy postavené:
Michal Konečný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 02 pro 2009, 21:19

Michale myslím že základ je důvěra, jestli zjistím nějakej podfuk dostaneš nášup tropickýho ovoce na pár měsíců dopředu. :grin:
Fotky si vyměň/přidej a pak písni, já ty starý po kontrole odmažu. :wink:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Konečný » 02 pro 2009, 21:24

diky
rozestavěno:
Naposledy postavené:
Michal Konečný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 02 pro 2009, 22:48

Upozorňuju, že do soutěže se dávají jen fotky hotového modelu, nikoliv fotky ze stavby (nalakované díly apod.) Jediné, co lze tolerovat, je fotka vybaveného vnitřku, který už není po uzavření modelu vidět a nelze ho tím pádem vyfotit. Vše ostatní bude/bylo smazáno.
Poslední dokončené:
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 03 pro 2009, 12:16

Chtel sem se zeptat, do cupu muzu prihlasit modely dokoncene jen od 1.1.2009 nebo i starsi ?
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 03 pro 2009, 12:48

Pri precteni propozic ti bude jasne to, ze muzesh prihlasit jen ty modely dokoncene do 30.11.2009 a ktere se jeste neobjevily na ModelForum Cupu. Vzhledem k tomu, ze toto je nulty rocnik, prelozim toto pravidlo na velmi jednoduche:

Do ModelForum Cupu je mozne prihlasit fsechny modely stavene na ModelForu a dokoncene do 30.11.2009 !!!
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 03 pro 2009, 13:02

Diky diky, ja si prave nebyl jisty...proto sem se radeji zeptal 8)
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 03 pro 2009, 22:11

fascinuju ma "kolegovia" ktori hned po vystaveni modelu dokazu dat bez vahania v hlasovani poslednu moznost ( model sa mi nepaci) . Vsimol som si to na viac pripadoch.
Hlasovat mozu len registrovani, alebo cela verejnost?
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 03 pro 2009, 22:36

Toho jsem si bohužel všimla taky. Hlasovat můžou jen registrovaní...
Poslední dokončené:
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 04 pro 2009, 08:45

Martin Jursa píše:fascinuju ma "kolegovia" ktori hned po vystaveni modelu dokazu dat bez vahania v hlasovani poslednu moznost ( model sa mi nepaci) . Vsimol som si to na viac pripadoch. ...

Martin, s timto zpusobem "boje" je nutno pocitat. Kazdopadne, pokud se do hlasovani zapoji cca 150 clenu MF, tak se takove vyjimky ztrati. Proste s tim musime pocitat. Hlasovani je totalne anonymni, takze kazdy se muze svobodne vyjadrit. Treba jsou to letadylkari, co nechteji hodnotit lode. I to je jejich pravo.

Osobne mne vice mrzi ta spousta jinak aktivnich modelaru, kteri stavi na MF o sto sedum, ale do ModelForum Cupu maji strach se prihlasit. Jedina omluva je pro moderatory, protoze se citi spoluporadately MFCupu a nechteji vyvolavat reci o podjatosti nebo neobjektivite pri hlasovani i kdyz ta technicky neni mozna. ModelForum Cup je soutez verejna a rozhoduji fsichni, ne jenom znama a provarena parta rozhodcu, kteri nechavaji vyhravat znama jmena, jako se to deje na jinych soutezich a tim padem mohou mit strach jit do verejneho porovnani svych praci.

Martin Jursa píše:...Hlasovat mozu len registrovani, alebo cela verejnost?

Jak uz psala Monika, hlasovat (tedy vybrat jednu z moznosti ankety) muze jenom prihlaseny clovicek z MF.

Kazdopadne ModelForum Cup je zatim ignorovan skupinou figurkaru ale i lodickaru, coz mne velmi mrzi. Uz ted jsem v ramci MFCupu objevil spoustu zajimavych modelu, o kterych jsem nemel ani paru, protoze proste nezvladam prolezat MF od prvniho po posledni prispevek ... Je toho moc a casu jako kazdy mam omezene.

Pevne verim, ze se spousta lidicek a krasnych modelu jeste prihlasi, a take u kazdeho modelu se objevi spousta hlasu. Stale je jeste dost casu. Predpokladam, ze predvanocni shon nedovoluje kazdemu se na MF vrhnout a prihlasit se do MFCupu. Snad se to o vikendu zmeni.

[-o< [-o< [-o<
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 04 pro 2009, 13:40

Peter DeSnek píše:
Martin Jursa píše:fascinuju ma "kolegovia" ktori hned po vystaveni modelu dokazu dat bez vahania v hlasovani poslednu moznost ( model sa mi nepaci) . Vsimol som si to na viac pripadoch. ...

Martin, s timto zpusobem "boje" je nutno pocitat. Kazdopadne, pokud se do hlasovani zapoji cca 150 clenu MF, tak se takove vyjimky ztrati. Proste s tim musime pocitat. Hlasovani je totalne anonymni, takze kazdy se muze svobodne vyjadrit. Treba jsou to letadylkari, co nechteji hodnotit lode. I to je jejich pravo.

A co je na tom špatně? Já jsem někam 0 bodů taky šoupnul, než jsem si uvědomil, že je to stejné, jako nehlasovat u daného modelu vůbec. Nestydím se za to, použil jsem v kategorii všechny možnosti 3-2-1-0. Měli jste dát obodování 3-2-1 a nemuseli byste tenhle způsob "boje" vůbec řešit. Podotýkám, že nesoutěžím, takže se nejedná o nějaké zvýhodňování svých modelů.
Na druhou stranu - pokud jsem dobře pochopil fungování anket na Modelfóru - sám musím hlasovat, abych se dostal na výsledky ankety? Potom je otázkou, jestli jako autor modelu dám 0 (abych si nepřidal svoje body) nebo 3 (aspoň jednou za plný počet - to se hodí vždycky)? Co když jsou ty 0 od autora modelu?

Peter DeSnek píše:Osobne mne vice mrzi ta spousta jinak aktivnich modelaru, kteri stavi na MF o sto sedum, ale do ModelForum Cupu maji strach se prihlasit.
Je to povinné? Ten, kdo modely nepřihlásí, bude za černou ovci? Já spíš přemýšlím, co vede lidi k tomu model do soutěže přihlásit. Přirozená soutěživost? Ješitnost? Snaha zviditelnit se? Nebo ten banner do podpisu, či co to bude za umístění na bedně? Pochopil bych třeba snahu zjistit, jak na tom jsem v porovnání s ostatními, to jediný jo.
Ale kolik je takových? Ti, co vozí 10 modelů na každou výstavu/soutěž vědí moc dobře, jak na tom jsou. A kolik z kluků, co začínají a modely veřejně nevystavují, tady získá tolik bodů, aby modely vystavovat začali? O to by asi mělo jít, nebát se veřejně prezentovat svoji práci. Ta nula (= model se mi nelíbí) je tam možná špatně.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

PředchozíDalší

Téma uzamknuto

Zpět na ModelForum Cup 2009