Na Nymburském foru se, v sekci Dotaz na Eduardy, rozpoutává prudká emoční diskuze ohledně nápadu, že by Eduard udělal nějaké eggplany. Mít takhle MiG-21, chmelnice nebo třeba Hellcat...to bychom my vejcovití určitě uvítali s nadšením. Na druhou stranu, jak je vidět, by to některým jedincům přineslo zkázu světa a silné bolení břicha
To Charlie: to jsem na Nymbecu psal já a původní myšlenka byla poradit Šulcovi něco, co by bylo určitě obchodně úspěšné a o čem zatím sám asi ani neuvažoval, podle mě by se to prodávalo určitě líp, než propadáky typu Tsurugi nebo modely 1:144, jenže pravověrní tohle vždycky smetou ze stolu a nepochopí, že aby jim mohl někdo udělat třeba Avii B.534 v 1:72, tak musí výrobci lisovat i věci, které se ve světě prodají, možná se budeme divit a jednou bude Eda do Japonie lisovat svoje modely i v těch šílených seriích "tamagoči". Já si třeba eggy dlouhou dobu nechtěl pustit do kitníku, i když semínko bylo zasazeno někdy ve školních dobách při prohlídce katalogu Gawy. Tyhle zrůdičky hned tak někdo nepochopí a pravověrní budou vždy raději hlasovat pro další a nekonečné zástupy verzí Mezků a Spitů a my se dalších pěkných vajec asi hned tak nedočkáme. Já bych dokonce hodně z těch nadávajících na Nymbecu podezříval, že nějaké vájo doma mají, ale nepřiznají. Kdyby Eda místo reklamní MiGyny-21 v 1:144 býval udělal jednadvácu jako Egg, tak dnes mnozí tihle křiklouni chvílí a blahořečí vajíčka. Tož tak.
to : José V podstatě s tebou souhlasím a doufám že se vejcoidní MiG-21 brzy vyklube (nechápu jakto že ho nikdo ještě neudělal) a třeba právě v Eduardí kuchyni. Nicméně nesouhlasím, že by Edíci udělali nějakou chybu vydáním prcků v 1:144, jednak tím konečně navázali na dříve vydanou Schwalbinu a navíc svojí kvalitou nastavili vysokou laťku za slušnou cenu srovnatelnou snad jedině s novýmy Revelly a tím hodně potěšili vyznavače tohoto měřítka ( troufám si tvrdit že je nás v porovnání s Eggmodeláři docela armáda) a E-day vstupenkou určitě zajistily další adepty odznakového měřítka protože modeláři jsou vlastně sběratelé a jedna vlaštovka ještě sbírku nedělá .
Osobně si myslím že se Eduardům asi nechce plýtvat kapacitou jejich špičkové technologie na něco co přesné detaily ani nevyžaduje a protože je Eggů na výstavách jako šafránu, tak je to ani ekonomicky moc nepřitahuje. Proto, a to se budu opakovat, nezbývá než abyste se domluvili na EGG SIGu, sbalili celé své kurníky a donesli toho co nejvíc mezi lidi, aby se o této úchylce víc vědělo a přibylo tak více Gatlingů, kteří nápadem umí oslovit, pak snad bude i EggMiG pro Edíky zajímavý. Držím palce a těším se někde naživo .
Jardo, Skyhawka Hasegawa nedělá, pokud nějaký jiný výrobce ano, nevím o něm, ale bylo by to pěkný vejce A jeden MiG se mi tu sice válí, ale čeká na svou příležitost, až se ke mně zase dostaví nějaká ta inspirace Zkus ho pohledat na eBay nebo Amazon, určitě seženeš
Petr "Kyby" Kýbus Hotovo: L-39ZA, éra z Korejské války, nějaká ta F-1(P34, BT46) a pár vajec Stavím: CVN-65 USS Enterprise (v nedohlednu..)
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší "Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler . [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Nechci být kverulant, ale aby k nám vůbec dorazil Myslím, že třeba takový Sabre tu k dostání vůbec nebyl. Já radši nic neponechal náhodě a objednal ho z ciziny, zas tak velkej cenovej rozdíl to neni.