Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Válka v Africe
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Válka v Africe - 1/72 - Bf-109F FineMolds

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 02 lis 2005, 19:32

Libore popořadě:

Ovládací plochy letadla jsou asi jediná věc (možná ještě tlustá kabina), která mi na modelu vadila. Nahradil jsem je resinovými a existující detail jsem experimentálně posílil zebřím preshadingem - je to v mých předešlých příspěvcích. Možná jsem to trochu přehnal, na spodní modré je to míň markantní.

Co se týká weatheringu a stínování - na fotkách tohoto konkrétního skutečného letadla nejsou dokonce ani vidět spáry trupových přepážek a podle mě působí dost čistě. Já jsem spáry napouštěl středně šedou barvou zespodu a trochu tmavší pískovou shora právě proto, aby to moc neřvalo. Ušpinění a ošlapání na levém křídle mělo být podle fotky skutečně výraznější, bál jsem se, jak by to na poměrně čistém modelu vypadalo a nechtěl jsem to přehnat. Možná je to spíš vyleštěné než špinavé.

A že stavím pomalu - to je skutečně pravda, tak 2 kousky za rok. Tohle byl můj nejrychlejší model - 2 měsíce. On byl taky nejjednodušší. Asi nechám ty resiny, konverze a šrot-rány na chvíli spát a pustím se něčeho jednoduššího, ono to hned ve vitrínce jinak přibejvá.
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 02 lis 2005, 19:45

... ovládací plochy budou fakt asi nasvícením, ty předchozí "in progress vypadají přirozeněji.
Opotřebování je OK, mě se líbí. Moje poznámka jako příznivce spíše "omalovánek" než "kačerů" směřovala spíše na rozdílný odstíny a vyšisováni povrchu a stínování paneláže, o který bych se na svým modelu pokusil . Já vím, že na skutečným letadle to není vidět...
No a s poslední větou naprosto souhlasím...
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 02 lis 2005, 19:47

Ten vacu prekryt jsi pouzil od Squadronu na "Fridricha" Italeri ?
Mohlby Squadron nebo Falcon udelat nove opravne vacu prekryty na Bf 109 F i G od Fine Moldse. Origos prekryty nejsou celkem spravne - vetrny stitek je trohu uzky od predu (pancerove sklo je male). :(
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 02 lis 2005, 19:52

Libor Jekl píše:Jinak super čistá práce. Já bych asi přidal na weatheringu a stínování, ale to už věc osobního vkusu.

Ještě jsem se teď díval na ty fotky - to ušpinění je dost utlumený. Ve skotečnosti je ten model špinavější. Bílá vůbec není bílá, je umatlaná a dokonce jsem jí i filtroval pískovou. Zesvětlená byla i černá v křížích, jako na fotce skutečnýho éra, ale tam to téměř zmizelo po nalakování.
Přílohy
PKR 11.jpg
vystupující žebra na výškovce (nutno zvětšit)
Kagero JG27 volII.jpg
poměrně čistý trup - vyšisovaný kříž
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 02 lis 2005, 19:57

Rumcajs píše:Ten vacu prekryt jsi pouzil od Squadronu na "Fridricha" Italeri ?
Mohlby Squadron nebo Falcon udelat nove opravne vacu prekryty na Bf 109 F i G od Fine Moldse. Origos prekryty nejsou celkem spravne - vetrny stitek je trohu uzky od predu (pancerove sklo je male). :(

Ano, je to ze setu Falcon na Italeri, ale musel jsem mu trochu pomoct. :lol:
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 02 lis 2005, 21:19

Já myslím, že to je velmi decentně vystínovaný a mě se tohle docela zamlouvá. Líbí se mi styl opatinování bílýho vrtulovýho kužele a toho pruhu za ním. A napouštění spár v pískové tmavou pískovou a v modré zase nějakou světle šedivou, je podle mě vůbec to nejlepší řešení, co Karel na takovejhle zajímavej kamufláži mohl udělat. Na mě tohle dělá velice příznivý dojem. Jo a ty žebra na výškovce podle mého jsou akorát, podle toho jak mám nakoukaný fotečky skutečnejch mašin. Dost se mi zalíbilo to zvýraznění žeber surfacerem, či co to bylo, to budu muset taky někde vyzkoušet.
Ještě k tomu očouzení, já jsem myslel, jestli by nevypadalo přirozenějo očouzení stažené přes přechod trup-křídlo až na spodek trupu jakoby dovytracena. Nakonec tohle ale taky nevypadá zle.

Akorát to měřítko je takový divně malý :lol: :lol: :lol:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Koktavý » 09 lis 2005, 09:08

Je to hezkej model =D> . Plánuji něco takového také udělat, takže pro mně dobrá motivačka :paint:
David Koktavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 09 lis 2005, 14:45

Dík všem.

Jakub Vilingr píše:Akorát to měřítko je takový divně malý :lol: :lol: :lol:

Ve skříni mě čekají 2 Giganti - kluzák bude v zimní kamo a o motorovým uvažuju ve verzi WT. No zkus to domů narvat ve čtvrtce! :grin:
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Bílek » 09 lis 2005, 18:32

Karel P. píše:Dík všem.

Jakub Vilingr píše:Akorát to měřítko je takový divně malý :lol: :lol: :lol:

Ve skříni mě čekají 2 Giganti - kluzák bude v zimní kamo a o motorovým uvažuju ve verzi WT. No zkus to domů narvat ve čtvrtce! :grin:

Přesně tak Karle, to jsem zvědav, až se někdo nad nebohými čtvrtkaři slituje a vyrobí jim B+V 222, tak kam ho Kubrt zaparkuje ..... :grin:
Ale Kubo, až budeš někdy rozmejšlet na zahradě bazén, tak máš šanci :lol:
Daniel Bílek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Válka v Africe