Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ IDF/IAF
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F 15 A/C Baz

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F 15 A/C Baz

Příspěvekod začátečník » 29 kvě 2008, 07:30

Ahoj,mám F 15C Tamiya 1:48 a obtisky na izraelskou F 15A.Jsou mezi těmito verzemi nějaké viditelné rozdíly,resp. co upravit,abych měl izraelskou F 15A?
Dík předem.
začátečník

• Odpovědět s citací

Re: F 15 A/C Baz

Příspěvekod Tomáš Macourek » 29 kvě 2008, 08:26

No, nejlepší bude, když zajdeš na http://www.airliners.net, tam si najdi fotky obou verzí a hledej rozdíly. Jinak ve čtvrtce je hodně viditelný i kokpit, který je docela dost jiný...
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 kvě 2008, 08:33

Rozdíl je v interieru. Pokud chceš postavit Ačko, tak by to měla být jedna z mašin s čísly na SOP začínající 6xx -dodáno 25 kusů anebo 3xx dodáno 9 kusů. Některé první kusy F-15A měli ještě malý brzdící štít, ale to nejsem schopen určit které čísla, možná všechny, možná jen část. Za další IDF F-15A byly prvními které měli možnost nosit CFT nádrže na bocích trupu jako mají F-15E. Fotky na to jsou. Jestli budeš mít konkrétní doztazy klidně mě napiš. Fotky nějaký mám a někjaké podklady tě můžu taky dodat.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gatling71 » 29 kvě 2008, 12:07

Omlouvám se že zneužívám "cizí" téma.

Mám F-15A od ESCI 1/72 s obtisky na Izraelský marking avšak mám podezření že se jedná snad o výmysl. Na vnějších stranách SOP ja totiž hlava "žlutého kuřátka". Možná omyl? Snad dezinformační kampaň proti nepříteli? :o

Ví někdo jak je to se "žlutým kuřátkem"?
Přílohy
Kopie F-15.Chicken.jpg
Kopie F-15.Decals.jpg
Kopie F-15.ESCI.jpg
Řecko je jiný svět a když tam jste s někým koho milujete, je ještě krásnější.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Gatling71

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 29 kvě 2008, 12:14

Gatling71 píše:[size=85]Mám F-15A od ESCI 1/72 s obtisky na Izraelský marking avšak mám podezření že se jedná snad o výmysl. Na vnějších stranách SOP ja totiž hlava "žlutého kuřátka". Možná omyl? Snad dezinformační kampaň proti nepříteli? :o

Ví někdo jak je to se "žlutým kuřátkem"?

Tuším, že už jsem to někde viděl, snad v Ospreyi. Jestli nezapomenu, tak se na to doma podívám jestli si to s něčím nepletu a dám vědět.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Macourek » 29 kvě 2008, 12:33

Mám jen takovouto fotku a na kuře to moc nevypadá...
Přílohy
Baz 0018.jpg
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 kvě 2008, 12:39

To kuře tam mohlo být třeba na pár dní i nemuselo. Já si nevzpomínám že bych něco takovýho viděl, ale mrknu se i pro jistotu do knihy na Baaze. V osprey pokud to bude jako bokorys, tak bych tomu moc nevěřil.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 29 kvě 2008, 13:14

Martin Černý 'Černoch' píše:V osprey pokud to bude jako bokorys, tak bych tomu moc nevěřil.

Právě, že si matně vybavuju, že by to mohl být bokorys.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 kvě 2008, 15:41

Prolítnul jsem obě knihy jak Osprey na F-15 tak Israbook F-15 Baaz. V Osprey je jen bokorys 658 s tím ptákem na SOP, s popiskou že je to z roku 1989 a u znaku popiska "Display Jet" Fotka žádná. V knize od Isry jsou fotky a to na stroje F-15C čísla 505, a F-15A čísla 802 s tímhle znakem na SOP. Problém to řeší jen na půl, znak existoval ale 658 s ním na fotce doložená není v těchto dvou knihách. Těžko radit jestli to postavit ze stavebnice anebo se pokusit sehnat podobný font čísel a postavit F-15 A 802. Ta je doložená.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 29 kvě 2008, 15:52

Koukám,Martine,že tě budu muset využít i co se Baze týká. Taky mám Céčko Tamku,ale dekály žádný.
Ty fotky na Popeyu -F 15I-,co jsi mi poslal,jsou pěkný,tak nějak mám jasno co tam navěsit,takže tak za šestnáct let,až holka trochu povyroste,se do toho pustím.
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 29 kvě 2008, 16:02

shark píše:Koukám,Martine,že tě budu muset využít i co se Baze týká. Taky mám Céčko Tamku,ale dekály žádný.
Ty fotky na Popeyu -F 15I-,co jsi mi poslal,jsou pěkný,tak nějak mám jasno co tam navěsit,takže tak za šestnáct let,až holka trochu povyroste,se do toho pustím.

To všechno do tý doby zapomenu :grin: Ale jasan, když budu vědět poradím. :-D
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 30 kvě 2008, 06:45

Taky jsem prolistoval ospreye a je to jak píše Martin. Tenhle znak se v 80. letech dával na F-15 při veřejných předváděčkách, aby se zakryl skutečný znak jednotky. Údajně tohle kuře používaly obě tehdejší tajeset F-15.
Jenom trochu poopravím, že v ospreyi jsou s tímhle znakem bokorysy F-15A 695 a F-15C 802.

Martin Černý 'Černoch' píše:Některé první kusy F-15A měli ještě malý brzdící štít, ale to nejsem schopen určit které čísla, možná všechny, možná jen část.

Takhle detailně jsem Baze nestudoval, ale je možné že se jedná o prototypy, přestavěné na sériový standard.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 30 kvě 2008, 07:01

Tango píše:
Martin Černý 'Černoch' píše:Některé první kusy F-15A měli ještě malý brzdící štít, ale to nejsem schopen určit které čísla, možná všechny, možná jen část.

Takhle detailně jsem Baze nestudoval, ale je možné že se jedná o prototypy, přestavěné na sériový standard.

To právě nevim, na poslední straně v Isře jsou fotky na malej brzdičák s popisem že šlo o dodávku Peace Fox I, čili první dodávka Baazů, a to byly mašiny s číslem 6xx.Zkoušel jsem to vykoumat z fotek kde by byl vidět otevřený brzdičák, ale moc moudrej nejsem. Buď to přestavěli, anebo šlo jen o pár prvních kusů z dodávky. Možná tyhle mašiny nešly ani k bojový jednotce.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 30 kvě 2008, 07:14

Martin Černý 'Černoch' píše:To právě nevim, na poslední straně v Isře jsou fotky na malej brzdičák s popisem že šlo o dodávku Peace Fox I, čili první dodávka Baazů, a to byly mašiny s číslem 6xx.Zkoušel jsem to vykoumat z fotek kde by byl vidět otevřený brzdičák, ale moc moudrej nejsem. Buď to přestavěli, anebo šlo jen o pár prvních kusů z dodávky. Možná tyhle mašiny nešly ani k bojový jednotce.

To by potvrzovalo mojí domněnku. První asi čtyři F-15 pro IDF totiž opravdu byly prototypy, dostavěné na sériový standard. Je možné, že brzdičák nechali prototypový, protože výměna by se asi neúměrně prodražila.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lesný Ladislav » 30 kvě 2008, 07:35

Dekály Super Scale 48-258 "Israeli F-15 Eagle Mig Killers" uvádějí s tímto kuřetem F-15A 644, 678 a 658. 658 tedy souhlasí s modelem Esci. Jestli to tak bylo i ve skutečnosti je ovšem otázka ...
Lesný Ladislav

Další

Odeslat odpověď

Zpět na IDF/IAF