Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell píše:Nastav Makro režim (pokud jde o menší model), ISO na 100, vyvážení bílé na automat, vypni blesk, zapni samospoušť, zmačkni spoušť do půlky, nech zaostřit a domáčkni spoušť. Pokud je fotka tmavá, přidej EV pokud naopak uber EV.
Chmell píše:Zrnitost fotky je dána vysokým ISO. V menu se dá nastavit ISO 100, to ti zrnitost na fotce neudělá.
Merhaut.L píše:Chmell píše:Zrnitost fotky je dána vysokým ISO. V menu se dá nastavit ISO 100, to ti zrnitost na fotce neudělá.
To ISO je automaticky nastavitelné![]()
Já ho mužu jen zapnout nebo vypnout, nic víc stím právě nejde
to je na H...
tonton píše:A jak tedy na to
Na fotoaparátu nastavuji toto:
Formát: RAW – u tohoto formátu nezáleží na vyvážení bílé ta se následně nastavuje v počítači. A jakékoliv zásahy v tomto formátu a v formátu TIFF nemají vliv na fotografii. Tedy pokud ve formátu JPEG provedete nějakou změnu fotka se tak nějak řečeno datově hroutí.
Režim: Av (AE) priorita clony a dám co nejvyšší číslo (u mne F22)
Čas: mi sám spočítá fotoaparát.
Ostřící bod: středový
Měření expozice: částečné (středové)
ISO: 100
No nechi nikomu do ničeho kecat, ale lpeší je praocvat tak s clounou 8 nebo 11, pokud se volí vyské zaclonění, tak už se nezlepšuje ostrost, ale roli hraje difrakce, takže je výsledek horší a ne lepší. Tedy clona je nevhodná. Samozřejmě, že jde o to, aby byl model ostrý celý, takže při nízkém zaclonení se může stát, že část modelu je neostrá. Jinak souhlas, priorita clony, co nejnižší ISO, aby byl nejnižší šum, a fotit do RAW A stativ a pokud možno dálková spoušť
Dolin píše:Mně dnes dorazil jakýsi lowend do Canonu za 3000,-. Sem moc zvědal jak to bude fotit modely. Jen tak pro srovnání s těmi co zde vždycky říkají že musí koupit nový foťák, že je to tím
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků