klonik píše:Dolin píše:Přesně jak píše Chmell. A navíc někdy ani to že máte zrcadlovku "za 50".......nově se u Canon Eos 5D Mark II diskutuje o černých flecích na výsledné foto. Jde o skvrny v kontrastech - třeba okraj bílého světla pouliční lampy a podobně,....Co sem vyčetl tak to není převodem do JPG je to i na RAWu,....
Sakra EOS1 Mark II a III (tuším)....měli problémy s ostřením a ostrostí a 5D II teď černé tečky,....hmmm.....Možná by to chtělo dělat přístoroje typu 300D a 350D a 5D...kd yse šlo ještě po kvalitě obrazu a ne po tom kdo víc a rychlejc,....![]()
Pokud by byl Chmell tak laskav a dal sem nějaký link - já to z pošty už smáznul - POKUD TO MĚKOHO ZAJÍMÁ
Neni to nahodou preexponovanim? bezne sa to stava ked mas nizku clonu a fotis proti svetlu, ci pri pouziti blesku mas niekde v blizkosti prilis leskly objekt...
Specialne ked je to vidiet aj na RAWe, inak to uz bude len zly snimac ... Canony z tych co som skusal (EOS300, 400) mali dost problemy s preexponovanymi zabermi na automatiku, na silnom slnecnom svetle sa podla mna s EOS300 nedalo fotit vo full auto isiel sa z toho ten fotak zblaznit ani zaostrit , zly vyber clony dlha expozicia ... Ostatne jeden z mnoha dovodov preco som skoncil na nikoneMoze to suvisiet s tym ze nikon mera expoziciu na celom snimaci Canony to sidia len nejakou castou a potom im to ujde, ale tym som si neni isty ... Teda tou castou o Canone
PS: Okrem toho Canon nemam rad, robia podla mna sroty jak fotaky tak pocitacove periferie ... aj ked jeden scaner na filmove pasy/diapozitivy mali celkom dobry ... boli v tej dobe aj lepsie ale nie za tu cenu
Ty fotky jsem nenašel, ale tohle mi stačilo...

Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44
Futó fukutsu.
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44
Futó fukutsu.