Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna ‹ Jak na fotografování
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak fotografovat model(ky)

Všechno o fotografii, včetně galerie Vašich nemodelářských fotek
Odeslat odpověď
Příspěvků: 629 • Stránka 27 z 42 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 42
  • Odpovědět s citací

Re: Jak fotografovat model(ky)

Příspěvekod Miroslav Pražák » 13 bře 2008, 09:01

Pepa Vitámvás píše:
Miroslav Pražák píše:
Pepa Vitámvás píše:
Zase to není tak akutní s tím šumem, všechno šumí, ale jde o to, aby to nebylo bez detailu kvůli šumu už na ISO 200.
Bacha na uvedené parametry u některých výrobců typu: SUPERmakro už o 5 mm!! Je to zavádějící, co na té fotce bude k vidění, když si vše podstatné zastíníš objektivem? 8-)

To by mě zajímalo co bys vybral za foťák aby se daly fotit jemný detaily na ISO 200...tohle podle mě je s kompaktem nereálný, když připočteš eště delší čas závěrky abys nemusel používat blesk. Pří správným nasměrování světla se dá fotit makro i z těch 5cm i míň, mám to teda vyzkoušený jenom z přírody modely fotit teprve začínám...

No třeba canona, můj A85 je na 200 ISO celkem slušnej, je to hranice, ale ještě to jde.A to má 4Mpix.Vyfotím a pošlu.
Pokud máš makro 5cm, není co řešit, já psal, ale jiný jednotky :D

A tak těch mm sem si nevšiml promiň. Ale měl sem Canona S2 kterej ostřil od nulové vzdálenosti od přední čočky a fakt se to celkem dá použít. Jinak pravda, starší foťáky sou na tom líp s tím šumem kvůli nižšímu rozlišení. Kdybych neska vybíral kompakt snažil bych se vybrat něco s větším čipem 1/1,7" ono se to na tom šumu podle mě fakt projeví....Ale já su zapřísáhlel Canoňák takže s nějakým výběrem z jinejch značek asi moc nepomůžu. U mě jak na tom není napsaný Canon tak to nesmí domů :D
Miroslav Pražák

Rozestavěno:

Foce-wulf FW-190 A4
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=41409
Messerschmit Bf-109 D
viewtopic.php?f=57&t=51311
Miroslav Pražák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 13 bře 2008, 09:11

...U mě jak na tom není napsaný Canon tak to nesmí domů

Tohle je ten správný přístup :P

To je nač jsem zapoměl v tom doporučení při výběru fotoaparátu: Zohlednit velikost čipu.
Pepa Vitámvás

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Pražák » 13 bře 2008, 16:10

Z hlediska šumu sem byl moc spokojenej s Canonem S1 IS. Má čip právě 1/1,7" a šum je opravdu velmi nízko. Rozlišení 3,2 MPix není limitující protože díky dlouhým ohniskům nepotřebuješ dělat nějaký výřezy. Myslím, že na modely by to nebyla špatná volba akorát novej už se rozhodně nesežene ale já na něj fakt nedám dopustit.
Miroslav Pražák

Rozestavěno:

Foce-wulf FW-190 A4
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=41409
Messerschmit Bf-109 D
viewtopic.php?f=57&t=51311
Miroslav Pražák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 24 bře 2008, 22:03

Včera jsem se zase věnoval fotografování. Tentokráte jsem měl doma skvostné modely od Milana Žatkoviče.
Vyzkoušel jsem jak se dá či nedá fotografovat rozměrná dioráma a jak se dá pohrát s clonou.
Výsledky mého snažení si můžete prohlédnout níže a doufám i v brzké době na stránkách KPM Kaznějov, kterým je Milan členem.
Přílohy
_MG_4322.jpg
_MG_4323.jpg
_MG_4331.jpg
_MG_4352.jpg
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 25 bře 2008, 00:03

Pekne foto.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 25 bře 2008, 13:35

Já ti nevím, technicky OK, ale to modré pozadí mě nebere - je to proti vrtulníku dost tamvé,...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jacque » 05 dub 2008, 11:01

Prečítal som si toto vlákno a dozvedal sa veľa trikov, ale vedel by mi niekto poradiť ako správne fotiť s mojím krámom? Je to Samsung S750, a nedarí sa mi to. Je to slabé na makro, alebo skôr to blbo fotím.
Jacque

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 07 dub 2008, 12:03

3.IAP_Jacq píše:Je to Samsung S750...............

Pokud vyjdu ze specifikace http://www.aaron.cz/produkty/samsung-s750-cerny

Tak tam přece máš režim Detail, ten by měl "jako makro" fungovat ne? Jinak kde je problém,....Detail, stativ a časospoušť...

7mega - celkem OK i na výřez..
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 10 dub 2008, 07:33

Docela zajímavá věc od Tamky. S trochou šikovnosti by se to dalo udělat i samodomo. Pokud to tu již bylo tak se omlouvám za duplicitu...vyhledávání nic nenašlo.

http://www.etamiya.com/shop/product_info.php?cPath=146_148&products_id=80003502
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 10 dub 2008, 09:51

Taky jsem na to koukal, drahý ale užitečný...Plánuju už dýl ten box z pauzáku - to je rozumější varianta. Za tohle by si člověk pořídil hodně modelů :)
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dan » 12 dub 2008, 20:29

Máme Kodak EasyShare C533 a Chtěl bych se vás zeptat jak s ním nafotit pěkné fotky modelů předem děkuji za odpovědi
Daniel Synek 16let
rozestavěno:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
95% teenagerů by brečelo,kdyby vidělo Zaca Efrona na vrcholu mrakodrapu,kde by se chystal skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč,skoč !!!
Dan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 12 dub 2008, 23:38

Dan píše:Máme Kodak EasyShare C533 a Chtěl bych se vás zeptat jak s ním nafotit pěkné fotky modelů předem děkuji za odpovědi

V prvé řadě nebuď línej a projdi si tohle vlákno od začátku.Pokud budeš mít pak ještě doplňující dotaz, tak ti všichni rádi pomůžou.
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dan » 13 dub 2008, 09:11

Tak jsem to četl a chci se zeptat co je to ISO, k čemu je kompenzace expodice, Dlouhá expodice, kde najdu makro a co to je a to je asi zatim vše
Daniel Synek 16let
rozestavěno:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
95% teenagerů by brečelo,kdyby vidělo Zaca Efrona na vrcholu mrakodrapu,kde by se chystal skočit. Zkopíruj a vlož si to do podpisu pokud patříš k těm 5%, kteří by si přinesli popcorn a řvali by skoč,skoč !!!
Dan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 13 dub 2008, 09:34

Dan píše:Tak jsem to četl a chci se zeptat co je to ISO, k čemu je kompenzace expodice, Dlouhá expodice, kde najdu makro a co to je a to je asi zatim vše

Jsou tu větší odborníci než já, ale pokusím se odpovědět jasně a stručně:

ISO je citlivost - na focení modelů používej tu nejnižší hodnotu - kolem 100 apod. Vysoké hodnoty ISO jsou kvůli focení potmě abys nemusel mít dlouhé časy závěrky (čím delší čas, tím menší šance že to udržíš v ruce bez rozmazání) - všechno souvisí se vším.

Expozice je právě ten výsledek hodnot času závěrky, clony a citlivosti - tzn. že dlouhá expozice je např. to když máš dlouhý čas potřebný při malém osvětlení předmětu co fotíš...Dlouhá expozice je tedy u modelů něco čemu se musíš snažit předejít - především dobrým osvětlením modelu a rozumným nastavením clony.

Makro je funkce foťáku na focení předmětů na extrémně krátké vzdálenosti - používáme to právě na focení modelů - v normálním (tedy ne makro) režimu ti foťák nezaostří na model který máš blízko objektivu.Funkci makro většinou mají foťáky zapínanou jedním tlačítkem se symbolem kytky.Ostatně v návodu to najdeš nejlíp jak ho zapnout.
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Rusý » 13 dub 2008, 09:36

Dan píše:Tak jsem to četl a chci se zeptat co je to ISO, k čemu je kompenzace expodice, Dlouhá expodice, kde najdu makro a co to je a to je asi zatim vše

Dane, tohle jsou otázky o samotných základech fotografování. Zkus projet Google, jeden z prvních odkazů je třeba toto:

http://www.fotoradce.cz/ovladani-digita ... paratu.php

Prošel jsem to jen hodně zběžně, ale měl bys tam najít odpovědi na svoje otázky (alespoň na některé:-)
- Will you let us have a go at the far end now, Sir?
- Having a go is hardly textbook terminology, Harry.
Pavel Rusý

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 629 • Stránka 27 z 42 • 1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 42

Zpět na Jak na fotografování