Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna ‹ Jak na fotografování
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak fotografovat model(ky)

Všechno o fotografii, včetně galerie Vašich nemodelářských fotek
Odeslat odpověď
Příspěvků: 629 • Stránka 26 z 42 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 42
  • Odpovědět s citací

Re: Jak fotografovat model(ky)

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 09 bře 2008, 16:33

Martin Glogar píše:
To Pepa Vítámvás: jasně, už konzultujem, to co nejmenší šumění je jeden ze základních požadavků :) dobré makro mu připomenu
:D

Zase to není tak akutní s tím šumem, všechno šumí, ale jde o to, aby to nebylo bez detailu kvůli šumu už na ISO 200.
Bacha na uvedené parametry u některých výrobců typu: SUPERmakro už o 5 mm!! Je to zavádějící, co na té fotce bude k vidění, když si vše podstatné zastíníš objektivem? 8-)
Pepa Vitámvás

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mobba » 09 bře 2008, 18:33

Pepa Vitámvás píše:...při publikování na netu stačí i mobil :? ...

S Nokií 6280 a jejím fotografickým náčiním se nedá publikovat ani na samotném dispeji mobilu. Kupoval jsem ho před rokem a půl koupil s vědomím, že by se s přihmouřením oka daly fotit i ty modely, ale bohužel...
Přílohy
Bearcat_001.jpg
Tady je vidět jeho největší slabina - šílená komprese (šum). Vše foceno u okna za dne bez dalšího nasvícení
Bearcat_04.jpg
Nejlepší snímek, kterého se mi podařilo dosáhnout. I po zmenšení a doostření v PS je vidět neostrost kontur. :(
Dušan "mobba" Bálek
mobba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 10 bře 2008, 09:20

Chmell píše:Před 20 minutami jsem dokončil prvních 30 testovacích snímků na novém (konečně již profesionálním) pozadí.
Pro názornost přikládám jeden zkušební snímek (fotil jsem do JEPG).
Budu moc rád, když napíšete vaše názory na níže publikovanou fotografii.
Úpravy snímku: ořez (3:2), kontrast + 8%, zmenšení 1024x683, uložení JEPG (komprese na 99%), doostření (Gaussovské – síla efektu 115%, poloměr 0,7 px, potlačení šumu 50), text do obrázku. Veškeré úpravy jsem provedl v Zoneru 10

Pozadi je skvele, fotka jakbysmet. Taky bych si rad poridil difuzni pozadi, ale s prechodem do sede. To mas z toho shopu, co jsi sem na nej daval odkazy (Fomei)?
Ten model, respektive celou kolekci, jsem videl na Modelmanii a malem jsem upadl pod stul. Neuveritelna prace :P :P :P
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 10 bře 2008, 09:29

Pepa Vitámvás píše:... Jen jsem zkusil fotku převráti, připadá mi to tak "čitelnější" /fotka se čte zleva doprava/ a více oříznout. Chceš se přeci pochlubit modelem, to okolo je tam jen jako doplněk :lol: ...
Budu oponovat.
1. Ano fotka se čte z leva doprava, ale převracet fotky to není to pravé. Hlavně některé věci převracet nejdou (auta, letadla a modely) nejsou stejné z obou stran.
2. A ořez dělám vždy 3:2, tedy jako na klasické fotografii a jen málokdy používám jiný poměr stran. Fotky mají být všechny ve stejném rozměru (pokud to jen jde).
A pokud jde o fotky co jsem pořídil na novém pozadí tak si je můžete prohlédnout na stránkách KPM Plzeň
Zde je ukázka
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 10 bře 2008, 09:39

Ondřej Nadrchal píše:Pozadi je skvele, fotka jakbysmet. Taky bych si rad poridil difuzni pozadi, ale s prechodem do sede. To mas z toho shopu, co jsi sem na nej daval odkazy (Fomei)?
Ten model, respektive celou kolekci, jsem videl na Modelmanii a malem jsem upadl pod stul. Neuveritelna prace :P :P :P
Děkuji za uznání.
Ano, jedná se o plastové přechodové pozadí se stříkanou matnou barvou o rozměrech 1,1x1,6 m.
Objednával jsem jej u FOMEI a cena je 2 334,- Kč
Zde je odkaz http://eshop.fomei.com/cz/kategorie/stu ... va-pozadi/
A zde je vzorník
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 10 bře 2008, 15:41

Je to opravdu paráda :shock: (i když tomu vůbec nerozumím :P )Moc dobré téma. =D> =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 10 bře 2008, 17:17

dotaz: jak zmenšujete velikost fotek? myslim mega/kilobity? ja na to použivam akorat co jsem přišel kompresi při ukladaní v Corelu Photo Paintu ale to se mi nezda jako nejvychytanější řešení, myslim že to nějak jde i v ACDsee ale nemužu to tam najit
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 10 bře 2008, 18:26

Jen jsem zkusil fotku převráti, připadá mi to tak "čitelnější" /fotka se čte zleva doprava/ a více oříznout. Chceš se přeci pochlubit modelem, to okolo je tam jen jako doplněk :lol: Budu oponovat.
1. Ano fotka se čte z leva doprava, ale převracet fotky to není to pravé. Hlavně některé věci převracet nejdou (auta, letadla a modely) nejsou stejné z obou stran.
2. A ořez dělám vždy 3:2, tedy jako na klasické fotografii a jen málokdy používám jiný poměr stran. Fotky mají být všechny ve stejném rozměru (pokud to jen jde)

Add 1: Není převrátit, jako převrátit, já měl namysli spíše převrácení kvůli pozici tohoto konkrétního modelu. Abych ho dostal do pozice, že začneš koukat na fotku zleva, uvidíš vzdálenější část modelu a pohledem sklouzáváš doprava a vidíš bližší část. Je mi jasné, že nejde převrátit vše, už kvůli popiskám, znakům...atd.
Add 2: Fajn, ořez 3:2 je klasika, ale tady tahle CHMELLnice :D si přímo říká o panoramatický výřez. Myslím, že 3:2 není dogma a pří publikování na netu o tom nemá ani cenu vést debatu, je to jako se zlatým řezem, je dobrý mít hlavní motiv v průsečíku, ale jsou i náádherné vyjímky se středovou kompozicí 8)
Přílohy
test.jpg
Pepa Vitámvás

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Nadrchal » 11 bře 2008, 09:09

Ta puvodni neprevracena fotka se mi libi vic. Ale je to vec vkusu 8)
Dokončeno:555.0153 KHKD, 477.043 ČSD, Z1.39456 KHKD
Na stole: 477.004 ČSD
Ondřej Nadrchal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Begera » 11 bře 2008, 09:31

to pozadie (á lá Finescale modeller) vyzerá super.
Jediná nevýhoda je, že ja by som za to toľko peňazí asi nevysolil.
BEGI
https://scaledstuff.com/
http://scaledstuff.blogspot.com/
http://www.kpmbratislava.sk/
Vladimír Begera

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Samin » 12 bře 2008, 20:55

Štěpán Los píše:dotaz: jak zmenšujete velikost fotek? myslim mega/kilobity? ja na to použivam akorat co jsem přišel kompresi při ukladaní v Corelu Photo Paintu ale to se mi nezda jako nejvychytanější řešení, myslim že to nějak jde i v ACDsee ale nemužu to tam najit

já v Corel X13 ale i v ostatních Corelech je to taky komprese....nevim jak jinak u jpg to udělat...ořez/komprese
Vojtěch"Samin"Samek
KPM Kaznejov
Samin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Pražák » 12 bře 2008, 23:08

Pepa Vitámvás píše:
Zase to není tak akutní s tím šumem, všechno šumí, ale jde o to, aby to nebylo bez detailu kvůli šumu už na ISO 200.
Bacha na uvedené parametry u některých výrobců typu: SUPERmakro už o 5 mm!! Je to zavádějící, co na té fotce bude k vidění, když si vše podstatné zastíníš objektivem? 8-)

To by mě zajímalo co bys vybral za foťák aby se daly fotit jemný detaily na ISO 200...tohle podle mě je s kompaktem nereálný, když připočteš eště delší čas závěrky abys nemusel používat blesk. Pří správným nasměrování světla se dá fotit makro i z těch 5cm i míň, mám to teda vyzkoušený jenom z přírody modely fotit teprve začínám...
Miroslav Pražák

Rozestavěno:

Foce-wulf FW-190 A4
http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=41409
Messerschmit Bf-109 D
viewtopic.php?f=57&t=51311
Miroslav Pražák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 12 bře 2008, 23:50

Chtěl bych poděkovat za návod jak nastavit foťák. Nemám sice zrcadlo jen superzoom (panasonic FZ-8) ale konečně se mi daří fotit modely bez zbytečného přesvícení ! Díky !
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 13 bře 2008, 07:07

Miroslav Pražák píše:
Pepa Vitámvás píše:

To by mě zajímalo co bys vybral za foťák aby se daly fotit jemný detaily na ISO 200...tohle podle mě je s kompaktem nereálný, když připočteš eště delší čas závěrky abys nemusel používat blesk. Pří správným nasměrování světla se dá fotit makro i z těch 5cm i míň, mám to teda vyzkoušený jenom z přírody modely fotit teprve začínám...

No třeba canona, můj A85 je na 200 ISO celkem slušnej, je to hranice, ale ještě to jde.A to má 4Mpix.Vyfotím a pošlu.
Pokud máš makro 5cm, není co řešit, já psal, ale jiný jednotky :D
Pepa Vitámvás

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 13 bře 2008, 08:00

Pepa Vitámvás píše:No třeba canona, můj A85 je na 200 ISO celkem slušnej, je to hranice, ale ještě to jde.A to má 4Mpix.Vyfotím a pošlu.
Pokud máš makro 5cm, není co řešit, já psal, ale jiný jednotky :D

No ono to bude právě i tím že to má jen 4MPX!
Kdyby lidi nechtěli - z mého pohledu mnohdy zbytečně 10-12-15MPX kompakty tak by se i marketing výrobců možná zaměřil více na kvalitu toho co z foťáku vyleze!! Neboť u kompaktů (kapesní/šperky/EVF) je to v poslední době docela hrůza,...ISO3200 na čipu velikosti "půlnehtu" kde je 8MPX a více a podobně.....pak z toho vyleze akvarel,...
Ono staré kompakty Canon "G", Fuji a podobně jsou i přes stáří obrazově stále in!,...jo nemají v sobě DVD player, mobil, obrazovku přes celé záda - i když mnohdy se stejným rozlišením jako ty staré,.....hold doba žádá pixely! Jestli si dobře pamatuju tak G1 měl sklo se světelností 2,0-2,5!!!! nebo tak podobně!

Chmell píše:Děkuji za uznání.
- jako vždy super! Ta cena toho pozadí je ale ...."hutná" (včera sem dal za dobové b/w fotky 3200,- - čiže je relativní jakého má kdo koníka že? :-D )
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 629 • Stránka 26 z 42 • 1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 42

Zpět na Jak na fotografování