Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna ‹ Jak na fotografování
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Všechno o fotografii, včetně galerie Vašich nemodelářských fotek
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Jak fotografovat model(ky) II – Fotíme s DSLR

Příspěvekod Radek Typlt » 22 dub 2008, 17:42

To Dolin: jo, jo za doláče to se to nakupuje. Chtěl jsem koupit Canon 100-400 a když vidím tu cenu , tak ho v Evropě určitě nekoupím. [-X
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 23 dub 2008, 05:47

Dolin píše:Peťo kolik že si dal za tu 40D :-D 12.000 víc bych nedal! :grin: :grin:
http://www.lensesnmore.com/products.asp ... &addcart=1
Za Canona EOS 40D jsem dával 28 000,- (jen za tělo).
Tato cena je opravdu super, ale raději si fotoaparát vždy předem vyzkouším (pokud to jde)
PS: a jak si dopadl s tím inzerátem co jsi sem dával? (C 40D + 17-40 + 70-200)
Radek Typlt píše:To Dolin: jo, jo za doláče to se to nakupuje. Chtěl jsem koupit Canon 100-400 a když vidím tu cenu , tak ho v Evropě určitě nekoupím. [-X
Ty jo :shock: 100 – 400 to je pořádný macek, můžeš poslat odkaz na nějaké ty americké stránky. Předem děkuji
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 23 dub 2008, 06:29

Jsou to ty co dal Dolin.
Ten objektiv je teoreticky zde : http://www.lensesnmore.com/products.asp ... t_id=12114
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 dub 2008, 07:23

Ten už byl pryč,.......ono se není čemu divit! :(

Ale já dával za tělo 350D pánové 22000!!!!!!!!! toš a to je proti tvé 40D za 28000 DOST SMUTNÉ :( ..........POKROK NEZASTAVÍŠ!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 16 kvě 2008, 12:30

http://www.aukro.cz/item365785545_telo_ ... _10mb.html
Hele kdo chcete tak Oly za 5000,-!!.........jestli teda funguje nevím,.. :-D
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kure_melancholik » 18 kvě 2008, 19:15

Nazdar zkoušel tady už někdo objednávat objektivy nebo blesky ze zahraničních obchodů. Docela uvažuji že bych to zkusil přece jen poloviční až čtvrtinová cena vypadá lákavě.
kure_melancholik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 20 kvě 2008, 06:35

No přemýšlel jsem. Kamarád ze školy bydlí v USA a jezdí sem (nebo jeho rodiče tam). Klidně by mě to vzal.....jen nevím co taková věc jako záruka, pak i clo, kdyby to vyhmátli celníci,.....

Dobré je projet si diskuse na Digineffu/Grafice (je to stejné)

http://forum.digineff.cz/read.php?47,22 ... sg-2555750
http://forum.digineff.cz/read.php?47,24 ... sg-2555409
http://forum.digineff.cz/read.php?47,24 ... sg-2410802
http://forum.digineff.cz/read.php?47,23 ... sg-2321148

...... und more,.... :-k

5D Mark II

coming on May 22

- 16.2 MP full frame CMOS sensor

- Full weather sealing same as 1Ds Mark III

- Dual Digic III

- 8.0 / 4.0 fps

- much improved autofocus, 29 points with additional 4 micro focus areas around each point
- much improved screen, 3.0" over million pixels

- ISO 12800 (C.F. up to 25600)

The camera is said to be coming out in conjunction with two new lens and a camera, one of which is an old school prime. The other camera will be somewhat similar to Nikon's classic FM3A. Some of the additional features:
- Live View (improved from 450D; latest generation)

- dust cleaning similar to 40D

- MSRP $2799, available May 22

- Photoshop Lite image processor with automatic image adjustment tools

- Auto pilot mode - a sensor option that "sees" a great composition, i.e.camera takes great picture for you as you scan it with Live View without looking into the viewfinder
- Auto shutter – this feature pushes the shutter itself – so you don't have to

- Effect shutter - auto shutter option that takes a photo with cool effect pre-applied to it – so you don't have to.
http://forums.dpreview.com/forums/read. ... e=27858713
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 20 kvě 2008, 07:18

Dolin píše:No přemýšlel jsem. Kamarád ze školy bydlí v USA a jezdí sem (nebo jeho rodiče tam). Klidně by mě to vzal.....jen nevím co taková věc jako záruka, pak i clo, kdyby to vyhmátli celníci,.....

Dobré je projet si diskuse na Digineffu/Grafice (je to stejné)

http://forum.digineff.cz/read.php?47,22 ... sg-2555750
http://forum.digineff.cz/read.php?47,24 ... sg-2555409
http://forum.digineff.cz/read.php?47,24 ... sg-2410802
http://forum.digineff.cz/read.php?47,23 ... sg-2321148

...... und more,.... :-k
Tak to si budu muset doma v klidu přečíst. Protože ten odkaz co jsi sem dal je opravdu zajímavý.
Mám totiž zálusk na 70-200 4/L IS USM. :twisted:
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Vitámvás » 20 kvě 2008, 08:08

Já si právě nechal dovést 100/2.8 macro od canonu z US. Spokojenost, roční záruku neřeším, protože objektiv je nový bazarový bych za tuhle cenu nesehnal /10 500,-/. Pokud se něco s objektivem stane, musel bych to řešit opravou mimo záruku. Poslat něco do US na reklamaci bych nepodstoupil. Jednak finančně, jednak se může s objektivem na doooost dlouhou dobu rozloučit. Takže pokud někdo máte možnost něco´dovést, neváhejte.
BTW: Ta cena je včetně cla,DPH a provize dovozci. Dá se jít i níže, pokud to doveze známý.
Pepa Vitámvás

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 kvě 2008, 17:39

No já už delší dobu pokukuju po tomto setíku,.... http://www.lensesnmore.com/products.asp ... t_id=13338

Když to zaokrouhlím,.....tak 1800 USD x 17 za kus je 30600
No a tu stojí co sem našel třeba 40D s blbým 17-85 IS 36000! 24000 tělo na Pixmanii,......

Co teda přičíst k tomu dovozu? Kolik je clo,....kdyby to tedy kamarád nedej bože neprovezl,....
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 23 kvě 2008, 05:18

Dolin píše:No já už delší dobu pokukuju po tomto setíku,.... http://www.lensesnmore.com/products.asp ... t_id=13338

Když to zaokrouhlím,.....tak 1800 USD x 17 za kus je 30600
No a tu stojí co sem našel třeba 40D s blbým 17-85 IS 36000! 24000 tělo na Pixmanii,......

Co teda přičíst k tomu dovozu? Kolik je clo,....kdyby to tedy kamarád nedej bože neprovezl,....
Možná, že by se tu našlo více zájemců co by si něco vzaly z USA. Já bych byl jeden z nich. :twisted:
Doline toto je přesně sestava co jsem měl sebou v Maroku. Moc dobrá volba a cenu raději nekomentuji.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 23 kvě 2008, 08:25

Fotografování v Maroku
Z ohledem na to, že jsem se před týdnem vrátil z dovolené, bych vás rád seznámil s postřehy při fotografování v zahraničí.

1. Vybavení
Canon EOS 40D
+ Canon EP-EX15 - očnice (abych nebouchal neustále nosem do displeje)
+ Canon EF-D - matnice s mřížkou (pro lepší nastavení kompozice)
+ Canon BG-E2N - bateriový držák (možnost druhé baterie a také větší komfort při focený na výšku)

Canon EOS 300 (klasika na film)
+ film Fujifilm Supra ISO 200
Objektiv:
Canon EF 17-40/4 L USM
Canon EF 100/2,8 Macro USM
Canon EF 70-200/4 L USM (Pepo děkuji za půjčení)
Filtry:
B&W 77mm UV MRC (nepřetržitě nasazený na EF 17-40 z důvodu ochrany předního skla)
B&W 77mm cirkulární polarizační MRC Kaesemann (použit jen na horách na eliminování odlesků ve výšce 1700-4000 m)
B&W 77mm 502 - přechodový šedý 25% (použit na 60% fotografií pro ztmavování oblohy)
Paměťové karty (CF)
2x - SANDISK COMPACT FLASH 4GB EXTREME III
Databanka:
VOSONIC VP8360 160GB (zálohování veškerých fotek počas cesty, Tome děkuji za půjčení)
To vše uložené v batohu:
LOWEPRO ROVER PLUS AW
Celková váha cca 9kg

2. Přeprava fotoaparátu letadlem a focení na letištích a v letadle
Největší obavu jsem měl z toho, zda si budu moci vzít batoh LOWEPRO ROVER PLUS AW sebou jako zavazadlo do kabiny. Batoh je dosti objemný, ale nakonec bylo vše v pořádku.
Fotografování v letadle při startu a přistání je zakázáno, ale v době letu se fotografovat dá.
Fotografování na letišti. Pokud jste v odbavovací hale tak se také fotit dá, ale raději to dělejte nenápadně. Na ploše je to již jinak a v Paříži jsem musel vysvětlovat, že si fotím letadlo ČSA jen proto, že je pokřtěno jménem Plzeň. Tedy na ploše je zakázáno fotit (alespoň v Paříži)

3. Fotografování na poušti
Doporučuji nasadit objektiv někde v hotelu před cestou do pouště a sundat jej až po návratu.
Písku je tu opravdu hodně a je všude i když není vidět. To samé platí o plážích kde fouká vítr.
Neustále kontrolujte přední čočku zda na ní není prach a po vyfocení snímku nasaďte krytku.

4. Fotografování na horách
Na horách doporučuji aby byl fotoaparát během výstupu uschován v batohu a vyndávat jej když naleznete vhodné místo. (Při Canonu EOS 350D jsem to neudělal a o kámen jsem si škrábnul displej)

5. Fotografování v Marockých městech
Zde bych radil být velmi ostražitý proti chmatákům, uličky jsou zde těsné a nepřehledné. Proto jsem měl vždy fotoaparát na krku a ještě jsem jej držel v levé či pravé ruce. Pokud jsme chodily na otevřeném prostranství tak jsem fotoaparát zabalil do bílého šátku a tím jej chránil před sluncem a teplem (teploty ve stínu 30*C a na slunci cca 35*C-…..)

Doufám, že jsem vás moc neunavil a pomůže vám těchto pár vět při cestách do zahraničí.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 kvě 2008, 10:10

Chmell píše:.....a cenu raději nekomentuji.
Co je to moc? :grin:

Chmell píše:Fotografování v Maroku

No to je bombič! - Info se vždycky hodí,.....Ono je asi dost rozdíl kam jedete,......Brácha byl na montáži v Belgii a foťák (moji old Fuji7000) zapoměl na pláži na lavičce...... A na druhý den tam byl,...zabalený v igelitce!! :shock: Vedle stál druhoválečný flak s vedle položenýma 6 německýma helmama.......helmy jen tak,.....To být u nás,..tak tomu dávám tak první soumrak!
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 24 kvě 2008, 09:52

A na druhý den tam byl,...zabalený v igelitce!! :shock: Vedle stál druhoválečný flak s vedle položenýma 6 německýma helmama.......helmy jen tak,.....To být u nás,..tak tomu dávám tak první soumrak!
tak tomuhle bych snad ani nevěřil kdyby se to nestalo :shock:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 24 kvě 2008, 10:10

jiří ščučka píše:
A na druhý den tam byl,...zabalený v igelitce!! :shock: Vedle stál druhoválečný flak s vedle položenýma 6 německýma helmama.......helmy jen tak,.....To být u nás,..tak tomu dávám tak první soumrak!
tak tomuhle bych snad ani nevěřil kdyby se to nestalo :shock:

Omlouvám se za naprostý OT: Otec takhle nechal na kole igelitku, kde byly špinavé montérky a šel nakoupit do obchodu. Za 15 minut se vrátil a už to praní nemusel řešit...
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na fotografování