Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelářské kluby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KPM Bluenavels Tábor

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 94 z 96 • 1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96
  • Odpovědět s citací

Re: KPM Bluenavels Tábor

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 27 čer 2017, 10:16

Poslední dávka fotografií, kaju se za zpoždění...
Přílohy
51 Pet DSC_0325.JPG
Petrův Wessex dostává sexy barevný kabátek, zřejmě se stavbou došel nejdál.
52 Pet DSC_0302.JPG
Jsou okamžiky, kdy ani sebelepší respirátor nepomůže a plyn si cestu najde...
53 Bar DSC_0017.jpg
Baryk si vyžádal extra velký stůl, v tomhle počtu "patlalů" na to má právo...
54 Bar DSC_0026.jpg
...už jen proto, že staví "teemelínského" Bismarka. Ani jsem netušil, kolikrát...
55 Bar DSC_0332.JPG
...ten šíf za svoji krátkou dobu existence změnil podobu. Ta spotřeba barvy...
56 Bar DSC_0334.JPG
... a štětců, štětek, to muselo být něco... Máš tam vidět spáry, Vláďo.
57 Bar DSC_0028.jpg
Hele, víš co mi..., tam stejně bude zábradlí.
58 Bar DSC_0249.JPG
Baryk jako vždy nevydržel jen u jednoho modelu, ale v tomhle měřítku se to dá...
59 SciSco DSC_0352.JPG
Po každém honu následuje výřad a posledné leč, z té sice sešlo, ale doženem ji příště.
60 SciSco DSC_0351.JPG
"Rodinka" FV10x, pokračujeme ve stavbě z minulého "Falklandského" tématického patláku...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 06 črc 2017, 09:21, celkově upraveno 1
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 27 čer 2017, 10:23

Tak pánové, měl jsem tu po ránu takovou krizovku, Péťa mi volal, že se v práci potkal s někým, kdo má na termín našeho červencového patláku zamluvený penzion "an bloc" pro dětský tábor... Docela mi zatrnulo, protože k podobnému "střetu" už jednou došlo a byli jsme to my, kdo tenkrát táhnul kratší slámku.
Naštěstí se mi povedlo chytit hned správce na telefon a zjistil jsem tohle: Ano, je to tak, stalo se to, že přes námi zamluvený termín (má ještě založený papír s původním a korigovaným požadavkem) přeobjednal (používá se terminus technikus "to overbook") celý penzion na dětský tábor a protože nás bývá tak maximálně osm, sice se moc omlouvá, ano, udělal chybu, opravdu moc se omlouvá a mrzí ho to, nicméně - máme smůlu.
Nicméně, a tady můžete zase v klidu vydechnout, když jsem se ho ptal na možnost využití jiné kapacity třeba u konkurence, tak z něj vylezlo (nádech), že když nemůžem změnit termín, že nemá cenu hledat jinou kapacitu, protože jsou tam sezónní dělníci a brigádníci a že jestli by nám to nevadilo (hlubší nádech), že bychom mohli být za trochu jiných podmínek v "kulturáku" (to je prý nový termín pro místní hospodu)...
Takže mi učinil nabídku v tomto smyslu: můžeme udělat patlák v sále místního "kulturáku", na jevišti, za zataženou oponou, je tam židlí a stolů dost, nekouří se tam, budem mít sami pro sebe oddělené WC se dvěma umyvadly, jen tam není sprcha a nemůže nám nabídnout televizi, kuchyňku a postele...
Pokud to tedy vezmem, budem spát ve spacákách, budem mít k dispozici šatnu a protože nebude kuchyňka, tak nám zajistí uložení potravin u hospodské (má dobrou pověst, takže "k domluvě bude", stejně nevaří, takže nehrozí "konflikt" hygienických pravidel)...
Za všechno to nepohodlí, protože tohle je opravdu jiný "standard", mi nabídnul cenu, znovu můžete vydechnout, která je podle mne vcelku seriózní (a napsal jsem jí v komunikaci na fb)... Je mi jasné, že se tím hodně mění situace a to všechno nebude postrádat jistou trošku "romantiky", ale spacáky máme zřejmě všichni, s jídlem to nějak pořešíme, grilovat prý můžem bez problémů (pergola pro ten dětský tábor není zamluvená), takže nebudem o konzervách a na sušenkách nebo jen na studené stravě a kafi nebo čaji.
V šatně je rychlovarná konvice a i kdyby nebyla, tak ji přivezeme.

Tak si myslím, že při vší smůle to dopadlo dost dobře a děkuju Péťovi, že zareagoval tak rychle a dal mi "hned zatepla" vědět, já volávám správci obvykle tak týden před patlákem, asi bych měl slušný šok, řešit to na poslední chvíli...
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 21 črc 2017, 10:26

Tak pánové, o víkendu 28.-30.července začínáme "tak trošku improvizovaný" patlák, budeme v sále kulturáku vedle restaurace a proto budem muset některé věci dělat trochu jinak...

Zatím mám potvrzeno od Richarda, Bodi, Baryka, Jirky, Broni (do soboty do večera), Ivoše a se mnou nás tedy bude sedm patlalů, zřejmě už nikdo další nedorazí. Honza, Kýby, Péťa a Novis jsou tentokrát definitivně "out".

Tedy připomínám:
- spacák nebo jiný "prostředek na spaní", macíka, medvídka, nafukovací pannnu... s sebou
- Broňa zajistí osm skládacích pelechů, abychom nemuseli ležet na zemi
- stravujeme se každý sám...
- v Želči je pizzerie,
ale tuším, že pečou až pozdě odpoledne,
- pizza se dá taky objednat telefonicky a nechat dovézt z Plané, Čenkova nebo ze Soběslavi
- doporučuji vzít s sebou vlastní příbor, případně talíř, hrnek, půllitr..., prostě na co je kdo zvyklý
- Boďa slíbil rychlovarnou konvici
- omezeni budeme také z hlediska hygieny, sprchy nebudou, jen samostatné (dámské) WC s umyvadly
- prodlužovačky vezmu
- vezměte si lampičky, je to přece jen taneční, ne konferenční sál
- předpokládám, že slib, že si budeme moct dát věci do ledničky a že budem mít k dispozici i "hereckou šatnu" splní a doufám, že tam není žádné "ale"

Z hlediska podmínek se tedy vracíme "tak trochu ke kořenům", doporučuji tomu přizpůsobit i záměr prací na modelech...
Update k 26. červenci, 17:20
Radek je "out", neschopen pohybu, nařízen klid na lůžku...
Richard je "in", hrozba byla eliminována... Tak teď už je jisté, že těch osm skládacích pelechů od Broni bude stačit.
Je Den D, jdem na to...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 28 črc 2017, 05:05, celkově upraveno 8
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 21 črc 2017, 10:43

Prosím o informaci, v kolik hodin mám přijet:D mám dovolenou, tak snad mohu od cca 11:00 (v závislosti na harantech)...
mohu pomoct s přípravou, jestli bude potřeba...
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 21 črc 2017, 20:32

Konvici vemu, možná ještě el. gril už se těším až si odpočinu jiným způsobem.
BLUENAVELS Tábor
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 srp 2017, 16:18

Tak máme za sebou čtvrtý letošní patlák, který bych si dovolil nazvat po dlouhé době tak trošku "víc než nestandardním".
Sešlo se nás tak akorát, ne však tentokrát na naší obvyklé "základně", ale jen o kousek dál, místo v penzionu jsme patlali v tanečním sále místního kulturáku. Tady je vidět, jak je slovo "obvyklé" vlastně relativní.
Je jedno, že chybu jsme neudělali my a měli bychom tedy právem pobý(va)t a bavit se v pohodlí, některé věci neřešit a nechat vše v rámci systému, na který jsme zvyklí... Zvykli jsme si na ustlaný pelíšek s nadýchaným ručníkem, na horkou sprchu a luxusní posezení u velké televize, přivykli jsme vcelku propracovanému systému klubového cateringu, vybavené kuchyňce a... A najednou ani jednoho nebylo...
Někteří z nás dokonce museli zajet tak hluboko do obce, kterou znají jen po zatáčku u kostela, až je z toho důvod k lehkému špičkování,popichování a pitvoření se na jejich účet...
Nicméně patlák se, zdá se, povedl, užili jsme si ho a rád děkuji jednomu každému, kdo se na něj odhodlal a přijel po době dlouhé či kratší a zblízka či zdaleka... Nikdo z nás v sále a jeho zákoutích nezabloudil, všichni se našli a to přítmí mělo takový správný "doom" nádech.
Dokázali jsme si, že nejsme až tak změkčilí, abychom vyměkli, sundali trenýrky ještě daleko před brodem a... řekli "NE, my do toho nejdem".
Přílohy
01 DSC_0368.JPG
Doslova po několika létech (jeho zápis v "třídnici" je jako noty na triangl) mezi nás zasedl Broňa, "el dottore" a předvedl nám in natura pěkně své...
02 DSC_0373.JPG
... umění špičkového plastického chirurga z jižní Ameriky, který působí na klinice v pralese pod jménem Broňos kovares. Umí plochá břicha, trojky stehna, čtyřky bicáky, nosy jedničky... a dvojky prdele.
03 DSC_0419.JPG
... a ví moc dobře, jak je to vlastně ve skutečnosti s hybností umělých kloubních a kostních náhrad...
04 DSC_0420.JPG
Zajímavý byl postup "oblékání" jednotlivých vrstev anatomického podkladu a následně "gearu" na holou figurku s drátěnou kostrou.
05 DSC_0425.JPG
Je z nás jediný, kdo to umí takhle "od kostřičky"; ano, Radek taky umí pěkně drapérii splývavého materiálu a vše dokáže řádně vysvětlit, ...
06 DSC_0372.JPG
...ale spíš na plachtách a figurky nejsou jeho nejvíc ze všech největší kůň. Nicméně je jistě škoda,...
07a DSC_0424.jpg
... že tentokrát chyběl mezi námi chyběl, byla by to zajímavá a poučná debata těch dvou.
08 DSC_0371.JPG
Broňa na to jde přísně vědecky, plánovitě pořizuje fotky "manekýnů" v různém druhu oblečení a s materiálem a samozřejmě v různých pózách a pozicích...
09 DSC_0400.JPG
Naši "základnu" zabral letní dětský tábor, my se přesunuli do sálu hospody... a pod okny nám občas projelo maskované "ótéčko". Ztemnělý sál měl svůj půvab.
10 DSC_0381.JPG
Ivo dorazil později, je zajímavé, jaký vliv na něj má zkušenost ze stavby bojové techniky, ale k tomu až později... Ta póza je až klasicky antická...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 srp 2017, 16:20

Pokračování fotosérie:
Přílohy
11 DSC_0382.JPG
Dovezl si sice rozdělaného čtvrtkového Mustanga, ale k našemu překvapení také model tanku..., začal studovat podklady a pak...
12 DSC_0415.JPG
...se místo na pro něj obvyklé letadlo vrhl na model Britského Stuarta Honey. Bylo na něm vidět, jak ho těší rychlost stavby.
13 DSC_0423.JPG
Na rozdíl od jiných letadýlkářů ani jednou nezazněla jejich obvyklá mantra "mnoho koleček, příliš mnoho koleček"... Ivo si stabnu tanku očividně užíval.
14 DSC_0478.JPG
Naopak, nahlas si pochvaloval, jak rychle stavba tanku postupuje v jednotlivých krocích kupředu... a suše konstatoval, že je vidět rozdíl v tom, co se dá za víkend dosáhnout na letadle a na modelu bojové techniky.
15 DSC_0459.JPG
Jen občas nahlédl do krabice s Mustangem, ale v jeho tváři se objevovalo něco zvláštního, jako by kousnul do něčeho kyselého, ne zcela příjemného...
16 DSC_0450.JPG
...aby se znovu se vracel k modelu Stuarta a bylo vidět, že se baví. Technika chce prostě celé chlapy, kteří umí zabrat...
17 DSC_0484.JPG
... a nejen to, umí do ruky vzít jemný nástroj a místo páčidla nebo kladiva na dlouhé násadě pracovat s ním...
18 DSC_0416.JPG
Boďa také dorazil později, vlastně dorazil jako poslední, objevil se až za tmy. Ale zasedl mezi kluky a z krabic vyndal několik větších modelů...
19 DSC_0390.JPG
Mezi nimi už dlouho rozestavěného Thunderbolta, který je už dost dlouho v surfu a čeká, až zahřmí...
20 DSC_0446.JPG
...a k němu ještě jednoho "Juga", kterého po rozběhu hrubé stavby a částečném rozřezání začal nadívat několika rezinovými sety.
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 srp 2017, 16:37

Třetí série snímků:
Přílohy
21 DSC_0477.JPG
Jsem tak trošku poťouchle zvědavý, jak se vlastně budou snášet navzájem v jednom trupu a křídle, jsou od různých výrobců.
22 DSC_0479.JPG
Bylo zajímavé sledovat, jak se sestavují jednotlivé součástky a dávají vzniknout agregátům, konstrukčním podskupinám...
23 DSC_0451.JPG
Bohouš je velmi fotogenický, umí se zatvářit jako rozjívený kluk, jako lovec žen, ale také umí pohled opuštěného nemocného štěňátka...
24 DSC_0469.JPG
...v noci pak vystupuje ze tmy, aby prováděl zvláštní a tajuplné rituály, které doprovázejí podivné zvuky... a je vlastně úplně jedno, co bylo k jídlu. Je to tam a chce to ven...
25 DSC_0403.JPG
Když jsme u jídla, doporučoval jsem "nemáme kuchyňku, vezměte si s sebou talíř, skleničky, příbor...", tak jsem netušil, že někdo vyveze tenhle "piknikový koš Medvídka Pú".
26 DSC_0445.JPG
Nejen Richard má v sobě neustále natažené "stravovací hodiny", i v Boďovi se ozvaly a ne jen jednou... Někoho vzala pizza z Plané do jiné dimenze...
27 DSC_0431.JPG
...a někoho doslova "příjemně uspala"... Ležel tam jak vyvrženej vorvaň a málem se do něj dali rackové. No ano, já uznávám, že bych asi vypadal ještě monumentálněji...
28 DSC_0380.JPG
Baryk se vynořil z hloubi obce a přivezl vyvenčit své stádečko miniaturek... Tady malá "pětapadesátečka" se zátěží... Průvan je u těchhle malých modelů pěkná mrcha.
29 DSC_0437.JPG
Zátěž se do těch modelů dává různá a na různá místa, tady například Baryk model zatěžuje dráty, tedy drátky a drátečky... Tohle obdivuju.
30 DSC_0436.JPG
Do korby dal zřejmě olověné broky, ale aby věž neulétla a dala se přitom otáčet, doslova ji celou odrátoval... Soustružená hlaveň zřejmě nestačí.
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 srp 2017, 16:45

Předposlední desítka snímků:
Přílohy
31 DSC_0438.JPG
Tady je ten model "tak napůl" hotový, ještě je šance něco dodělat a opravit chyby, které výrobce modelářům natruc vpašoval do návodu...
32 DSC_0404.JPG
Baryk je věrný měřítku, ale naprosto žádný problém mu nedělají "přeskoky mezi obdobími a armádami"... Tohle byla v pátek ještě zavřená krabička...
33 DSC_0408.JPG
...a na konci patláku už mohl Baryk porovnávat rozdíly, dané vývojem konstrukce tanků od těch prvních "rhomboidů" až po poválečnou generaci...
34 DSC_0482.JPG
I tohle byla ještě v pátek zavřená krabička z e-shopu a hele... Baryk se sice v průběhu stavby občas "prčil", že se s něčím trápí, ale je to "eftéčko"? No je!
35 DSC_0493.JPG
Stádečko Bedfordů nechal Baryk tentokrát doma a pořídil si takovou "průřezovou skupinku" tanků. Nelekejte se, Tigr bude trofejní.
36 DSC_0394.JPG
Pokud máte pocit, že Richard dělá furt jen jeden model, nejste daleko od pravdy, bude jeden, ale čtyřikrát, každý jinak.
37 DSC_0379.JPG
To vypadá, že by se s těmi pojezdovými koly dala hrát dáma... S trochou úsilí se na konci patláku vejdou čtyři modely do dvou krabic..., uvidíte.
38 DSC_0366.JPG
I Richard je fotogenický nejméně stejně jako Bohouš a má výhodu, umí si sundávat brýle mnohem líp, než jeden bývalý ředitel televize a nebo jeden nejmenovaný vyšetřovatel kriminálky z Miami.
39 DSC_0461.JPG
Bez hrnku pro pořádného chlapa není a ani nemůže být pořádná káva... a zákusek s ní chutná naprosto nadpozemsky. Vidíte taky ty boule za ušima?
40 DSC_0486.JPG
Richard taky výrobcům neodpouští žádná zjednodušení a chyby... Když je na modelu okno, za oknem musí být díra...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 srp 2017, 16:53

Poslední desítka fotek, díky Barykovi za reportáž.
Přílohy
41 DSC_0458.JPG
Takže sestavíme psí boudu, odřízneme jí zadní stěnu anahradíme ji stěnou novou, odřízneme rámy oken, vyvrtáme v jejich rozích dírky a okna vyřízneme... Následně nalepíme nové rámy oken. Jak jednoduché milý Watsone...
42 DSC_0442.JPG
Takhle nějak se to vyvíjelo, přestavovalo, nastavovalo, modernizovalo a rekonstruovalo. A vždycky se to jmenovalo skoro stejně...
43 DSC_0490.JPG
I tenhle pohled napovídá, jak zajímavá vlastně ta izraelská "tanková" (ótéčková) škola je, Richard umí, že?
44 DSC_0411.JPG
Mne vysloveně namlsala pohodová stavba pěchotního Valentina, kterou jsem absolvoval v předchozím týdnu a tak jsem sáhl po "jubilejní" (číslo modelu 300) Matildě, také od Tamiye. A nebyl jsem zklamaný.
45 DSC_0385.JPG
Stavba šla rychle a já jsem používal vlastně minimální sadu nástrojů, krom lepidla štípací kleště, dva skalpely, brousítka čtyř hrubostí a pinzetu...
46 DSC_0393.JPG
Kdybych měl triko s dlouhým rukávem a vzal si bílé rukavičky, mohl jsem to celé hrát jako černé divadlo... Tak třeba příště.
47 DSC_0376.JPG
Letadýlkáři v tom vidí nevýhodu techniky, ale Ivo už také pochopil, že platí "čím víc koleček, tím víc modelařiny"...
48 DSC_0409.JPG
A bylo zase ráno, neděle, pod okny se nám zase prohánělo ótéčko s dětmi, před obědem šli lidé do sousedního kostela na mši a my jsme šli "na finále"...
49 DSC_0412.JPG
Kdysi jsem postavil dvě staré Matildy, modely "s nízkým číslem". Kvalita se s tímhle porovnávat vůbec nedá...
50 DSC_0494.JPG
Tady je ta Matilda, co se dá postavit za patlák. Koupím ještě kovový kanón, samozřejmě ne kvůli průvanu a taky pohledám nějakou sexy "zeleno/zelenou" kamufláž a zajímavý marking tanku z domovských Britských Ostrovů...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 01 srp 2017, 21:02

Já ti dám štěňátko!!!!Vrrr haf haf, ti natrrhnu trriko.
BLUENAVELS Tábor
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 16 zář 2017, 07:16

Pánové, podívejte se do svých kalendářů, osobních plánů, tanečních pořádků nebo diářů... Co tam vidíte??? :o Že se blíží Den české státnosti, svátek Svatého Václava... a co ještě?
Výborně, jsme pomalu na konci září a - my v prostoru a čase správně orientovaní vidíme, že dva měsíce jsou skoro pryč a že...
BUDE PATLÁK, už za čtrnáct dnů, 29. září - 1. října!

Do konce příštího víkendu (23.-24. září) mi pošlete mi SZ, textovku, zprávu na fb, jestli máte zájem se zúčastnit a nespěchejte, klidně si dejte na čas, abyste měli "natuty" jasno, jak to bude a nepočítali s něčím, co pak neklapne. Ono je už vlastně s počty skoro jasno, Baryk tentokrát nemůže, Jirka taky pauzíruje a snad se dojde aspoň podívat, s Jardou jsme mluvili na Pilsenkitu, Ivošovi napíšu... a Václav dá taky včas vědět.
Až budeme mít naprosto jasné jasno ohledně počtů, naplánujeme podrobnosti ohledně stravování patlavců...

Středeční porada byla super, uvidíme, jak zapadne nový kandidát...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 25 zář 2017, 09:10

Pánové, začal předpatlákový týden, o víkendu 29. září-1. října máme další normální patlák opět na "základně" v penzionu.
Můžu tedy uzavřít přesné sčítání nepřesných čísel a
"Fulltime" od pátku do neděle mám potvrzeno od Radka, Richarda, Iva, Jardy a Bodi s tím, že Boďa přijede později, buď po páteční večeři nebo až před snídaní v sobotu ráno...i a se mnou nás tedy bude od pátku do neděle šest patlalů.
Kovy, Kýby, Václav a Honza potvrdili od pátku do soboty s různým časem odjezdu...
Jen pro připomenutí: jedna noc za 270,- a dvě noci za 440,-..., povlečená postel, ručníček, teplá voda, sprcha, splachovací WC, papírové utěrky, kuchyňka... Modří už vědí.
Péťa, Baryk a Novis jsou tentokrát definitivně "out" a Novis se na nás snad aspoň přijede v sobotu podívat.

Zajištění cateringu bude vypadat následovně (v závorce počet stravovaných):
v pátek večeři zajistí Richard (6),
v sobotu snídani Boďa (7),
v sobotu oběd Ivo (7),
v sobotu večeři já (7),
v neděli snídani Jarda (6)
v nedělní oběd jako obvykle - "dojedeme" zbytky...
Honza je v "systému cateringu" až do sobotní večeře včetně, pak jede pryč...
Kovy, Kýby a Václav si zajišťují stravování sami...

Od správce máme "zelenou", Václav přijede po 15:00 a ostatní dle domluvy, možností a vývoje situace... Hlavně dobře dojeďte.
Připomínám uzavírku v Ústrašicích [-X a objížďku z Plané přes Lom nebo Soběslav.
Dnes je Den D a my jdem na to... :crazy:
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 02 říj 2017, 11:19

Čtvrtý letošní (a v "absolutních" číslech 38.) patlák patří včerejškem k historii a snad si nebudeme plácat játra, když se shodneme, že se skutečně povedl. Proběhl bez zvláštních "turbulencí", přesto však v několika parametrech překročil obvyklé "standardy".

Základnu jsme dokázali obsadit a vybudovat silami "předsunuté skupiny" v rekordním čase a patlák jsme zahájili již v pátek dopoledne od od 10:00 respektive 11:00 (to je klubový rekord) zásluhou Zdeňka, Richarda a Honzy...
Absolutní počet patlavců dosáhl velmi pěkných deseti ("třídnice zaznamenala v roce 2015 rekord jedenáct "fulltime" účastníků), byť do něj počítáme i ty, kteří se v poločase, nuceni okolnostmi, museli od základního kádru "modrých" a "hostů" odpoutat.
Přešli jsme od "přeslazeného pití pro slečinky" zpět ke "standardnímu palivu" obvyklé voltáže, z jistých důvodů doplňovanému další složkou s cílem obohacení směsi...
Zjistili jsme, že i po snížení počtů patlavců a při použití obohacující složky dokážeme vypít slušný objem dovezeného "standardního paliva"...
Ověřili jsme, že to nemá vliv na kvalitu prací...
:grin: Zjistili jsme, že i když zrušíme noční směnu těžby dřeva a chrápavce "vyexpedujeme mimo prostor třináctky" ("modří" vědí), osud se nedá zvrátit a příroda nás (v tomto případě vás...) obdaří jiným "budičem"...
Připomněli jsme si a neokázale oslavili 5. výročí "vybudování etanolové bariéry", které jsme vcelku úspěšně zopakovali, byť v jiné sestavě..., ale s o to nemenším nasazením.
Pozvání přijal jako host Václav a snad se mu s námi líbilo. Spoléhám na něj, že až bude k tomu vhodná konstelace, podělí se o fotografie, které pořídil. Tím prosím i další, ty, kteří nějaké pořídili, aby neškudlili...

=D> Jsem moc rád, že jsme se sešli v téhle sestavě a také děkuju těm, kdo zajištěním super cateringu přispěli k našemu pohodlí, tím myslím samozřejmě naše manželky a partnerky a všechny ty, kdo "vařili" a "servírovali". Bylo to opravdu opulentně luxusní.
=D> Moc děkuju za pomoc při stavbě "patlárny" a těm, kdo se podíleli na jejím nedělním "bourání" - tohle je pro mne pomoc neocenitelná a jsem za ni opravdu rád.
:call: Před příštím patlákem se zase ozvu, abyste byli v obraze..., už se těším.

(Sem přijdou fotky.)
Přílohy
01 22281055_121188388579597_2031102612_o.jpg
Patlárnu jsem tentokrát postavil do "L" a "zasedací pořádek" připravil tak, aby kluci, kteří plánovali odjet v sobotu do večera uvolnili místo vytrvalcům...
02 22281359_121188081912961_797731727_o.jpg
Nicméně ten "dobře promyšlený zasedací pořádek" nám byl ve finále vlastně na nic, kluci, co přijeli jen "na subotnik" si stejně většinou posedali podle svého.
03 22281274_121185788579857_770511741_o.jpg
Sice to ještě není úplný výřad, ale už takhle vidíte, že tentokrát se nepily "žádné sladké drinky pro slečinky", ale pořádný pití...
04 22292151_121186118579824_312917777_o.jpg
Postupně jsme se sjížděli, první dorazili už v pátek dopoledne (obsadili jsme vnitřní "vingl" stolu ve tvaru "L"), ostatní se postupně přidávali...
05 22292233_121186115246491_1316108858_o.jpg
Protože Jarda se na patláku objevil po přestávce skoro do roka a do dne, bylo hodně důvodů ke konzultacím...
06 22290729_121186135246489_329801541_o.jpg
Není jaro (správně, je podzim), znamená to tedy, že Radek staví kolovou techniku, v tomto případě pokračuje na českém HMMWV. Zde důkaz...
07 22281056_121188091912960_13246977_o.jpg
Jarda stavěl modely, ke kterým do krabičky přidáte pilník, kleště, láhvičku lepidla a zatřepete... A "voilá", Matilda a Valentine jsou tu, tmelu netřeba.
08 22311830_121188075246295_1595587907_o.jpg
Kýby se rozhodl po delší době provětrat svůj bleší cirkus. Při pohledu na ty "motýly" dostává poněkud průhledný pokus sbalit dívku na...
09 22264636_121188058579630_914316394_n.jpg
...sbírku motýlů tak trošku nádech. S tím zvětšovadlem papilárních linií a vůbec všeho to byla pohoda.
010 22290708_121188381912931_1301336322_o.jpg
Ivo tentokrát odskočil od pětatřicetinového Scimitaru zpět k létajícím aparátům a vychutnával si rychlost stavby stejně, jako Jarda...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 06 říj 2017, 15:32

Fotil Václav a myslím, že fotky se mu moc povedly. Tady je jich druhá desítka.
Přílohy
011 22281287_121188268579609_779362087_o.jpg
Broňovi se opět podařilo utrhnout se a zcela schválně si sedl vedle Radka... a dostalo se mu přesně toho, co při "skulptění" potřeboval.
012 22312159_121185795246523_1026105381_o.jpg
Richard e rozcvičuje a..., ne, tak to není rozcvička, to je fotopřestávka v mezičase prací na Scorpionu a Nagmashotech...
013 22281224_121185778579858_1913302181_o.jpg
Po chvilce soustředění a expozici kontrola, dobrý je to, kompozice a expozice dobrá, stíny taky fajn...
014 22323997_121185791913190_492510692_o.jpg
Každý jsme samozřejmě jiný, lidi nejsou stejní, ale člověk, když ho poměříš, tak je podle šablony - křivá huba z profilu i "en face", tahle linie není rovná.
015 22281036_121188265246276_1880005084_o.jpg
I Honza odpočíval od kol a pásů a věnoval se dalšímu okřídlenému stroji, tak nějak tiše a se zaujetím si užíval času u ponku...
016 22279291_121188191912950_1405756176_o.jpg
A byl za ním vidět pěkný kus práce...
017 22312027_121185138579922_1861047586_o.jpg
Za motorem bude tma a proto motor, i když bude vidět málo, musí být propracovaný...
018 22312131_121188068579629_1480445187_o.jpg
Hned v pátek jsem si vrazi skalpel do prstu a byla "první krev", proto jsem zavřel krabici se Scorpionem a otevřel "buldoka"...
019 22292339_121186038579832_1714050585_o.jpg
I Boďa si patlák užil a kdyby Václav pofotil i jeho model, užili byste si myslím i trochu srandy se... "srandaplánem". Ale s využitím podkladů, samozřejmě.
020 22281019_121188951912874_1300703379_o.jpg
Honzův "Pacifický Jug" a motor, na obou se ještě pracuje...
Zdenek Bluenavel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 94 z 96 • 1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96

Zpět na Modelářské kluby