Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelářské kluby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KPM Bluenavels Tábor

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 85 z 96 • 1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 96
  • Odpovědět s citací

Re: KPM Bluenavels Tábor

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 01 úno 2016, 09:35

Pokračování série fotografií od novise...
Přílohy
DSCN6180.JPG
Ač je Jarda doslova mírumilovný člověk, tady jako by říkal "zbouchám tě do kuličky a pak z ní tupým sklapelem vyřežu kostičku"...
DSCN6181.JPG
Radek se zakousnul do stavby guntrucku, na kterém dělal už na posledním loňském patláku... a řezal a řezal, stříhal a lepil... A první noc nespal...
DSCN6183.JPG
Layl občas dělil pozornost mezi práci na dvou modelech a dění "mezi stoly". "Co zase? Můžeš si říkat co chceš, já to vnímám, ale brousím, brousím..."
DSCN6184.JPG
Obrněná ambulance na podvozku C15TA. Podvozek je jakž takž hotový, tady Jarda "pečuje" o zámky krytů motoru - občas si na ně půjčoval lupu.
DSCN6185.JPG
Richard se věnoval "maďarské věži" a občas "rostl z návodu", protože se nemohl dopočítat součástek v leptaných dílech.
DSCN6186.JPG
Dlouhá noc , "furt tu někdo otravuje a blejská"... "Pojď blíž, ať se nemusím natahovat..."
DSCN6204.JPG
Po probdělé noci si Radek "ducnul" za denního světla a pak se chvilku zas dostával do "provozních otáček"...
DSCN6212.JPG
"Podívej, neflákal jsem se. Takhle to vypadá a teď běž zas o stůl dál..."
DSCN6216.JPG
Když koukám na tu podložku a vyskládané díly guntrucku, nepletu se? Nebyla už jednou hotová stavba? Asi se objevily nové podklady, tak všechno zpátky a znovu...
DSCN6217.JPG
Nemusíš jíst vždycky jen a pouze "v biografu", Jeden se nesmí bát zamaštění modelu a povečeřet u stolu, no není to pohodlné?
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 04 úno 2016, 21:45

A takhle viděl lednový patlák pro změnu Baryk...
Přílohy
DSC_1465.JPG
Vcelku zásadní informaci sděluje právě tato fotografie - zapili jsme Michálka, takže se s jistotou dá říct, že bude opravdu, ale opravdu zdravý!
DSC_1467.JPG
Novis staví dvojici "duelantů", kteří se objevovali nad naší západní hranicí za dob, kdy nad ní byla vztyčena Železná opona - tady je Cobra...
DSC_1469.JPG
Radek detailuje podvozek guntrucku, je vidět, že se získáním nových podkladů toho dost otrhal a začal vlastně znova...
DSC_1471.JPG
Ač se to nezdá, na rám podvozku doplní během patláku dost součástek z vlastní výroby...
DSC_1473.JPG
Bohouš a jeho "středomořský Spit".
DSC_1474.JPG
Takhle hezky vypadá zespodu, ...
DSC_1475.JPG
... a takhle při pohledu shora. Boďa se mu věnoval už minule, pak doma, ještě doma...
DSC_1476.JPG
V krabičce ambulance je sice model, ale docela "basic". Další součástky buď dokoupíte přímo od výrobce a nebo prostě vyrobíte.
DSC_1477.JPG
Prohlíželi jsme obsah krabic nových modelů, hodnotili nakoupené doplňky a přemýšleli nad tím, jakou cestou se vydat k cíli, který je... daleko.
DSC_1480.JPG
Honza se v některých momentech neváhal "ponořit" a pomoci s hledáním na koberec spadlých součástek...
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 04 úno 2016, 21:46

A druhá polovina vybraných fotek od Baryka.
Přílohy
DSC_1482-1.JPG
Nevím, jestli jsem se smál nebo zíval, ale souhlasím, vypadám jako... bych měl záchvat intelektuálního vakua.
DSC_1482-2.JPG
Takhle vypadal model Staghounda chvilku poté, co jsem se mu začal věnovat, škoda, že ho nikdo nevyfotil, když už stál na kolech s natočenou přední nápravou...
DSC_1487.JPG
Pohled do hluboké minulosti, do lehkého oparu nad hlubokými hvozdy Šumavy a Českého lesa a modrého nebe nad ním.... Zvuk dvojlistého rotoru Cobry byl nezaměnitelný...
DSC_1488.JPG
Slyšel jsem dobře? Je to výzva na další rundu? Já mám sucho, já mohu...
DSC_1489.JPG
Boďa dělá, jako by pffftsss... nic.
DSC_1491.JPG
Nevím, z kolika součástek byly složeny zámky schránek na věž T-72, ale myslím, že Richard jich (a nejen těch zámků) sestavil a nalepil víc, než dvě desítky...
DSC_1493.JPG
Cobra v hrubé stavbě. Kdysi jsem je několikrát viděl na vlastní oči - a moc příjemný pocit to nebýval. Zlatá modelařina, klídek, relax...
DSC_1495.JPG
Na rámu podvozku radkova guntrucku znovu přibývají součástky, časem budou doplněny svazky kabelů a hadice...
DSC_1497.JPG
Abyste viděli detaily zámků krytů motoru, potřebovali byste lupu... A prostor řidiče a velitele si vyžádá ještě hodně péče.
DSC_1498.JPG
Jarda chodil farmařit nebo kontrolovat podklady, ale mám dojem, že si odbíhal spíš narovnat záda...
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 16 úno 2016, 07:59

Dovolím si oznámit, že se nám s Mirkou včera večer povedlo dokončit další model.
Jmenuje se ALENKA, váží 3,180 kg a měří něco kolem půl metru, obě jsou zdravé a mají se dobře!!!!
Přílohy
Alenka.jpg
BLUENAVELS Tábor
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 16 úno 2016, 08:55

Vše nejlepší oběma - Alence i mamince, hlavně pevné zdraví, spoustu lásky... Sestřičce pevné nervy a pochopení, až jí ta menší začne brát hračky a Tobě ještě pevnější, ale fakt pevný nervy.
Jo a až si je povezete domů, nezapomeň jí přidat do zavinovačky aspoň nějakej menší rámeček ze stavebnice... :grin:
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 16 úno 2016, 21:14

Chlapi díky všem za přání, zrovna jsem si nalil panáka na jejich zdraví!!! :celeb:
BLUENAVELS Tábor
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 16 úno 2016, 21:44

Tak to gratuluju chlape. Ať to máš všechno zdravý a bez problémů.
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 21 úno 2016, 18:32

Dnešní prezentace v Písku
Přílohy
DSCN6325.JPG
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Layl » 25 úno 2016, 19:17

Pěkný Jířo .. Chystáš se na Pantherscup?
Layl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 25 úno 2016, 19:27

Ne, tam se nechystám
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 26 úno 2016, 19:37

Tak pánové, jen pro orientaci v prostoru a čase připomínám, že:
už za čtrnáct dnů máme zamluvený termín patláku na víkend 11.-13. března, bude to tedy patlák letos už druhý...
Do konce víkendu 5.-6. března mi pošlete mi SZ a klidně si dejte na čas, abyste měli jasno, jak to bude a neslibovali jste něco, co pak neklapne. Pochopte prosím, že mně se dost blbě pracuje s informacemi typu "když odpadne to a to a nic dalšího mi do toho nevleze, tak určitě dorazím..." a nebo "když se dokážu domluvit s..., tak nastopro budu a se mnou ještě..." Až budeme mít jasno ohledně počtů, naplánujeme podrobnosti ohledně stravování...
Pokud by někoho přepadl nápad, že by třeba před patlákem mohla být porada, tak klidně hned příští týden, třeba ve čtvrtek (to by bylo asi lepší) nebo v pátek... Co řešit máme.
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 11 bře 2016, 08:14, celkově upraveno 4
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mladas » 26 úno 2016, 20:42

Ahoj, tak já zacnu. Zase nic. Budu se lapato, lopato, lapotit na Boleticich.:'(
rozestavěno:
M-31 TRV viewtopic.php?f=58&t=33321&start=15
SPOT-55 viewtopic.php?f=58&t=39123
M-1 ABV viewtopic.php?f=58&t=24740
varianty T-34 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=68325
M-728 CEV viewtopic.php?f=58&t=109253
mladas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 26 úno 2016, 21:15

Stačilo do SZ, nemusí každý hned vědět, že jedeš zase do lázní. Bahenních... :grin:

Update k 11.3.: Tak pánové, JDEM NA TO... , patláček může začít...
Bude nás o jednoho méně (šest), Dan je nemocný (kdyby se "to" na něj vrhlo o den později, mohli jsme mít pěkný fofr možná všichni a rvát se mezi sebou o záchody, je totiž otázka, zda by nám pomohlo "budování etanolové bariéry"), nicméně technicky se vlastně nic nemění.
Na místě budu cca v 15:00 a připravím sál, kdyby se náhodou někdo přihnal tak, aby mi pomohl, budu jen rád.

Máme Den D a odpočítávat si můžeme už třeba po hodinách....
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 11 bře 2016, 08:14, celkově upraveno 5
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 07 bře 2016, 21:58

Když se blíží ten patlák, tak se zeptám na jednu drobnost co se probírala minule. Chce někdo přivézt něco z MPM ( Prodejna Honzy Musila) v CB? Dejte prosím včas vědět, ve čtvrtek bych tam skočil. Ale nezaručim, že bude mít všechno na co si vzpomenete :D
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 13 bře 2016, 20:42

Tak nám ve velmi komorních počtech proběhl nenápadný předjubilejní patlák, druhý letošní, a snad se shodneme, že byl tradičně velmi povedený. Baryk "nastřílel" slušný počet cca 150 "reportážních" fotografií, připravil je na předání, takže lze předpokládat, že je tu brzy uvidíte.
Všem, kteří přijeli a patlali, děkuji za účast stejně jako těm, kdo přispěli k našemu pohodlí, tím myslím samozřejmě naše manželky a partnerky, nesmím zapomenout ani na Boďu.
Před příštím patlákem se ozvu, abyste byli v obraze...

Takhle tedy viděl patlák svým objektivem Baryk...
Přílohy
001 DSC_1476.JPG
Že přišlo jaro v klubu poznáváme ne podle toho, že by třeba už nesněží nebo že hřeje sluníčko, či podle toho, když se vrátí tažní ptáčci... Jaro nám začíná tím, že Radek staví létavce.
002 DSC_1540.JPG
Tak, jako mne to překvapilo loni, také letos jsem čuměl doslova "jako zjara" na to, co vybalil v pátek po příjezdu... Na jeho stole se octla krabice s Nieuportem 17.
003 DSC_1500.JPG
Honza se opět věnoval své čtvrtkové klasice - na něj prostě jaro nepůsobí. Vybalil částečně rozpracovaný Hurricane v československých bravách a mlčky se mu věnoval.
004 DSC_1492.JPG
Občas mu přišel poradit Jirka, řešili problém - nová pistole nepistoluje tak, jak by pistolník chtěl... Až zkušené oko Radkovo odhalilo příčinu - ohnutou jehlu.
005 DSC_1480.JPG
Na mne jaro také nepůsobí (už dávno ne), u mne na stole je zeleno pořád. Přesto je jistý vliv jara vidět - narostly mi v kitníku Staghoundy, hnedle šest...
006 DSC_1491.JPG
A protože bude každý trošinku jiný, asi tak jako holandské tulipány, řeším otázku shody s dobovými fotografiemi a tahám z Richarda rady ohledně schránek na munici...
007 DSC_1485.JPG
Občas je patlákový catering zpestřen lukulskými hody. Tentokrát Boďa - aby nám nebo líto, že pauzíruje, dovezl Richardovi tatarák. Nasmažili jsme topinky a zasedli ke stolu...
008 DSC_1487.JPG
Je to podobné, jako když se na pole slétnou kobylky - spolu s buřty na pivu je to jídlo, k němuž nikoho nemusíme volat a lámeme rekordy v rychlosti konzumace...
009 DSC_1501.JPG
Richard vždy přiveze spoustu rozdělaných modelů a věnuje se jim tak nějak každému trochu - a hlavně průběžně. Tenhle Gaz 69 si pamatuju, když byl ještě v rámečcích...
010 DSC_1555.JPG
Začal na něm dělat na "výjezdním patláku" v Rájci a nyní je ve fázi sesazení konstrukčních podskupin - nasucho před stříkáním. Po nastříkání to vůbec nebude lehké...
Zdenek Bluenavel

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 85 z 96 • 1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 96

Zpět na Modelářské kluby