Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Modelářské kluby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KPM Bluenavels Tábor

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 80 z 96 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 96
  • Odpovědět s citací

Re: KPM Bluenavels Tábor

Příspěvekod Olda Homola » 29 bře 2015, 18:54

že se nestydíte, takhle dělat chutě :cool:
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 30 bře 2015, 07:36

Tož dojeďte a ochutnejte néééééééééééééé :cool: :cool: :cool:
BLUENAVELS Tábor
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Layl » 30 bře 2015, 12:11

Víc fotek, víc ..
Layl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 31 bře 2015, 09:17

Tak pánové, máme potvrzený termín na květnový patlák, ten proběhne o víkendu 22.-24. května, přičiňte si poznámku do svých kalendáříků, osobních plánů, manažerských zápisníků nebo promnězamně na pivní tácek, ať vám do toho něco nevlítne, třeba taková tchýně umí nadělat víc škody než BLU-82B "Daisy Cutter"...
Vzhledem k tomu, že podle informace od správce je naše obvyklá "základna" beznadějně obsazená a to úplně a bezezbytku do konce školního roku a i přes prázdniny, květnový patlák bude v jiném prostoru a zařízení. Vzhledem k tomu, že Novis a Petr21 mají na tento termín zajištěnu zahraniční rekreaci, nemůžeme s nimi počítat...
:call: Další detaily ohledně navigace a podmínek ubytování včetně ceny následují v SZ nebo mailem.

Layl píše:Víc fotek, víc ..

:foto: Buď trpělivý, fotil Baryk, Novis a Martin, ten už se zřejmě "vypráskal", Baryk mi právě fotky poslal (až neobvykle rychle) a tak dohlídnu na Novise, aby se s fotkami neflákal...
Přílohy
DSC_0222.jpg
Barykova fotoreportáž začíná - je pátek, většina je nás už na místě a "rozehříváme se"... Budeme patlat v osmi s tím, že průběžně budou na "kukačku" přicházet hříšníci, aby ukázali, jak je mrzí, že nepatlají s námi.
DSC_0223.jpg
Otevírám krabici se "Salad-Tinem" a začínám se přesvědčovat o tom, že investice opravdu stála zato. Je už jasné, že "záložní model" jsem mohl nechat s klidným svědomím doma... Tahle stavba jen tak rychle neskončí.
DSC_0224.jpg
Jsou tací, kteří na patlák vyvezou hroudu rezinu rozměrů slušného "šidítka", s hromádkou dílů z bílého kovu, které mohou fungovat jako těžítko na kancelářský stůl... Ale to bylo vlastně jen tak "na pochlubení".
DSC_0225.jpg
Při vypětí, které patlák představuje, zvláště s ohledem na blížící se časový posun, je třeba dodržovat náležitý pitný režim. Už máme vyzkoušeno, že dobré značky zajistí příjemné ranní vstávání bez "hlavobolu".
DSC_0227.jpg
Po dlouhé době se na nás přišel podívat habiloki, který "tak nějak pauzíruje" - kde jsou ty doby, kdy s námi také patlal. Přivezl super modely na soutěž a taky ukázat malou (snad možná) modelářku...
DSC_0228.jpg
Jestli si myslíte, že Boďa s Radkem a Richardem sledují na monitoru něco nepatřičného, jste na hlubokém omylu. Oni pracují s těmi nejpodrobnějšími z podrobných podkladů na Beaufightera - probíhá paralelní stavba!
DSC_0229.jpg
Zde, jak vidíte, je potvrzení... Richard řídí provoz na nádražíčku mezi kopci, ale zvuky píšťal, bouchání nárazníků, sykot páry a dunění pražců už nejsou pro nás ničím neobvyklým. Už jsme si na ně šššš-šššš-huhůůůů... zvykli.
DSC_0232.jpg
Zvykli jsme si také na to, že Richard se neunavuje nějakým barvením, zato se více či méně periodicky věnuje "plechařině na Temelíně" a je třeba podotknout, má jich několik, tedy hodně. Moc! Ostatně to já taky...
DSC_0238.jpg
Richard na přání manželky vyvezl na patlák jejich malého hebkého přítele. Na příští patlák vezmeme také své mazlíky, aby méďa nebyl sám. A na přespříštím patláku spíme dozajista v klecových lůžkách...
DSC_0241.jpg
Ať se kolem děje co chce, Radek se nenechá vyrušovat a věnuje se "Klokanoprdovi" (slovensky "kengura leopardia"). Takhle bláznivou "antikamufláž" snad na českých soutěžích zatím neviděli. Těšte se...
KPM Bluenavels Tábor ...Klubový pokřik?
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 31 bře 2015, 22:10

Pokračujeme s Barykovým pohledem na březnový patlák...
Přílohy
DSC_0243.jpg
Páteční noc bude dlouhá, sobotní ještě delší - nezapomeňte, že díky časovému posunu jsme museli nastavovat čas u ponku, abychom využili každou minutku. Kdo to neví, tak náš den má 24 hodin a noc...
DSC_0244.jpg
Petr se pochlubil, "jak ho má velkýho" a pak vytáhnul "mesouna"... Pokud se nemýlím, začal opravdu "otevřením krabičky", jak vidíte, nezdržoval zbytečně a tak brzy mohl "zamaskovat" a vzít do ruky pistoli...
DSC_0245.jpg
Boďa občas vypadal, jako by pracoval s nějakým hodně nebezpečným a silně prchavým... látkou, prostě jako vždycky vypadal jako upatlanej, zmatlanej... No prostě bylo vidět, jak opravdu moc si to užívá...
DSC_0246.jpg
"Salad-Tin je model, který člověka doslova pohltí... Kvalitou deklasoval stařičkou Tamiyu a staví se příjemněji než opravdu komplexní rezin s interiérem od Accurate Armour. Jeden ale musí hodně hledat...
DSC_0247.jpg
Vždycky jsem si myslel, že když má letadlo kolečka, tak není normální ho namáčet - no, spíš naopak, že se to dělat nemá. Ale Martin s Novisem asi zjistili, že potah křídel a trupu je špinavý a tak prali...
DSC_0256.jpg
Novis s Radkem dostali k narozeninám dárek od ostatních "modropupíků" - v korunách. A dohromady..., takže to budou muset rozpočítat korunku po korunce. Zřejmě jsme hodili pověstnou sněhovou kouli...
DSC_0257.jpg
V sobotu brzy ráno odjel Novis na soutěž do Jihlavy a k nám se přidal další potenciální kamarád modelář - Dan. Přivezl si rozdělaný T-34/85... Docela těžký start, ale "těžko na cvičišti, lehko na...".
DSC_0259.jpg
Jako další se k nám přidal Kovy, sice jen na chvilku, zato opravdu patlal. Byl pořád ve střehu, kdy se ozve telefon... Teď si párkrát "napíše Áčko" a až se vrátí, tak... bude mít "přesypané priority" a zase bude jen "kukat".
DSC_0264.jpg
Radek se cele věnoval "Klokanopardovi" a řešil otázku, kolik prachu zůstává normálně pod věží kolem věnce... Po našem ujištění, že "tankista prachovku nepoužívá" se rozhodl "přitlačit a řádně zaprášit"...
DSC_0270.jpg
Člověk by nevěřil, co se vejde pod finální vrstvu barev... Takhle to vypadá na plíseň nebo neštovice a ono to ve finále bude až neskutečně realistické... Slaný mořský vzduch dokáže dělat divy...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 02 dub 2015, 15:25, celkově upraveno 1
Ten nechtějte radši slyšet... začíná nevinně "zvukem ping" a pak je k***a, k***a, k***a, k***a, k***áááá!
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 31 bře 2015, 22:45

A máme tady finále Barykovy fotoreportáže... odkaz na další fotky/celé album pošlu účastníkům v SZ...
Přílohy
DSC_0272.jpg
Martin si k patlákovému "ponku" odskočil doslova od ponku... Pracoval na několika modelech a ještě stíhal předávat zkušenosti své a kolegů z jeho "mateřského klubu" a když bylo třeba, tak i pomohl...
DSC_0273.jpg
Při sobotě už Petr postupoval podle ...ingové partitury. Je vidět, že si patláky užívá a nemíní ztrácet čas nějakým rozptylováním. Ani dodržování pitného režimu mu nedělalo potíže... a to na začátku strašil, že "tohle ne-e".
DSC_0274.jpg
Jaks na tohle přišel? Normálně, nabral jsme si bláto s bahnitý louže za parkem a zmatlal jsem mašinu. A toho bláta bylo hodně... Hledat podklady bylo tak trošku dobrodružství, ale modelář přátele najde po celém světě...
DSC_0276.jpg
Začínat s takhle starým modelem může být pro kluka docela martyrium, radši bych u něj viděl model, který by si užil bez trápení... "Udělej to takhle, dotáhnem do finále" a pak to zkusíš stylem "dělej to co já"...
DSC_0278.jpg
Korbu jsme museli rozlepit, očistili jsme stykové plochy a "chytali pravý úhel"... "Já držím, ty šmrdláš" - je vidět, že občas je třeba více než jednoho páru rukou. A Barykův osvědčený "rovnák na vohejbák"...
DSC_0280.jpg
Tuším, že tyhle ruce patří Martinovi. A nebo Petrovi, ale to je jedno. Na tomhle stole se rodily docela zajímavé věci, doslova dosud nevídané...
DSC_0281.jpg
V pátek proběhl ostrý test "palihubky" ve verzi "utrh(_._)" - a bylo to... Pomazánka v normální "gramáži" česneku byla potom "jen taková krotká"... A tady se Richard nechce dělit o Radkův jablkový závin od snídaně...
DSC_0286.jpg
Když se smísí páteční večerní tatarák se sobotním obědem - Bohoušovými bramboráky a můj a jeho česnek, vzniká poměrně agresivní plyn, že až z toho jednoho (a nebo všechny) pálí oči... Bohoušovi není nic líto...
DSC_0287.jpg
...to jen Radek dělá, jako že on to nebyl..., že "voní po fialkách". Že také vidíte nepřehlédnutelný náznak poťouchlého úsměvu, který jako by říkal "ještě přidám, užij si to, česnekovals to sám...
DSC_0294.jpg
Když se dekály vzpouzejí a kroutí se jako žížala, je třeba nasadit silnější kalibr - Martin pomáhá Novisovi... Sobotní noc pro nás končila až v neděli nad ránem, časový posun jsme prostě ignorovali až do nedělního "skororána".
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZdaraCZ » 02 dub 2015, 14:36

Moc těším na další patlák na prvním sem moc nepobyl a mrzelo mě to ale jsem domluven se Zdendou že budeme stavět Cromwella a tak si budu obědnávat dva Briťáky :) Cromwella kterého jsem už zmiňoval a Churchilla jen pro Zdendu aby věděl jaký to bude tak jsem dám odkaz na Cromwella a Churchilla a moc se těším na vás všechny na příštím patláku tak se zatím opatrujte.

Odkazy: http://www.mpmshop.cz/bojova-technika/1 ... 35210.html

http://www.mpmshop.cz/bojova-technika/1 ... -tank.html

Tak se opatrujte a ahoj na příštím patláku.
ZdaraCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZdaraCZ » 08 dub 2015, 19:59

Tak daleko do příštího patláku :(
ZdaraCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 11 dub 2015, 19:34

Dnes jsme se opět po zimě podíleli na přípravě exponátů Leteckého muzea Kbely na zahájení sezóny 2015. Místo odplachtování létajících aparátů v části expozice pod otevřeným nebem jsme tentokrát dostali úkol pod střechou hangáru "první generace proudových letadel" - specifikovaný stručně jako "očistit, otřít letouny a vozidla, pozametat plochu a dosažitelné části konstrukce a stěn zbavit nečistot, vystěhovat a omýt tlakovou vodou zábrany a ty pak uložit zpět do hangáru tak, aby nepřekážely při provádění následných prací"...
Den byl jako malovaný, práci jsme zvládli a užili si i trochu legrace. Bylo príma potkat kamarády z celé republiky, které známe nejen z Modelfóra.
Přílohy
DSCN5103.JPG
Otřít pokud možno všechny plochy exponátů a připravit je na základní ochranu povrchu. Příště si fakt vezmu mop... Začínáme zhruba v 10:00...
DSCN5105.JPG
Něco zvládne koště, pak přijde na řadu prachovka... A tady ten libovej frajírek si tu stojí v ležérní póze, nedbale se opírá o náběžnou hranu křídla a svou přítomností podtrhuje jedinečnost a krásu okamžiku...
DSCN5116.JPG
Káča stoupá na křídlo létadla... a čert už kouká, jakou taškařici ztropí...
DSCN5119.JPG
Nedá se svítit, tanec s koštětem zvládnou ženské nejlíp...
DSCN5122.JPG
Richarda zrovna před chvilkou někdo zkoušel strčit do hrdla motoru. Já ho viděl, jako by zmizel... no támhle tou škvírou se protáhnul a ulítnul...
DSCN5124.JPG
Jsme na druhém konci hangáru, létadla jsou otřená, začneme zametat podlahu. Odzadu dopředu a zprava doleva, nevířit prach, nevynechávat... Á, tady je další cizinec. Jak se vám líbí u nás na letišti? Nerozumíte? Tak tedy ještě jednou a pomalu: J-a-k s-e v-á-m l-í-b-í u n-á-s n-a l-e-t-i-š-t-i?
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petr21 » 21 dub 2015, 09:36

Ahoj, dnes budu odesílat na tisk dekály. pokud máte nějaké které potřebujete taky udělat kontaktujte mě ať se můžou udělat najednou. graficky zpracovat je zvládnu.
Nikdo není dokonalý, i ho*no má svoje mouchy
petr21

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boda » 14 kvě 2015, 18:36

Tak Pánové!!
termín Našeho soustředění se blíží a to je příjemné, v pátek budu mít vše ofigo papírově potvrzeno a podepsáno.Jen jedna maličkost, nebude klasická kuchyně, jen mikrovlnka a konvice a lednička je malá :-k , takže všeho s mírou. Zbytek po SZ a osobních emajlech. =;
BLUENAVELS Tábor
Boda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 17 kvě 2015, 18:45

No výborně, Boďa připoutal vaši pozornost a tak mohu přinést poslední informace. :call:
Máme to dnes za T-1, číslo samozřejmě průběžně klesá a já počítám s tím, že patlat od pátku 22. května budou Richard, Baryk, Jarda, George, Dan a samozřejmě já také, no a Boďa, který se k nám připojí v sobotu, protože dělá daleko a dlouho a potřebuje ještě něco doma zařídit a tak využije aspoň trochu domácího pohodlí. No a Martin je na tom podobně, nevylučuje, že přijede už v pátek, ale je možné, že se dostaví až v sobotu...
Jisté je, že:
Kýby má už na víkend jiný plán, resp. něco domluveného,
novis a Petr 21 jsou s konečnou platností a bez pardonu na zájezdu v zahraničí,
Kovy s Laylem jsou v ještě vzdálenější destinaci a jak tak počítám, docela jim to utíká,
Mladas se na nás v pátek přijede mrknout, aspoň mi slíbil, že se staví,
no a Radek se na nás přijede podívat aspoň v sobotu...

Maximální plán tedy je z pátka na sobotu sedm a ze soboty na neděli pak osm "patlavců"...
Ohledně přípravy stravy jsem oslovil nebo se nějak domluvil s Barykem, Richardem, Jardou a spoléhám i na Boďu, neb on "viděl a ví co a jak", můžem jen ohřívat v mikrovlnce a lednička není velká, tak na to berte ohled..., se mnou je to pět lidí - tedy "pět jídel pro všechny" jako obvykle... S Danem to Richard také probral, takže už nic nebrání...

Zbytek když tak dořešíme telefonicky, zjišťuju, že jsou tu furt individua, která si dávají na čas s vyzvedáváním soukromých zpráv. :twisted:

Tak jdem na to!

Připomínám jen, nezapomeňte si spacáky, polštářky, podprdelníčky, lampičky, vezměte si klidně i příbor, vlastní skleničku a/nebo půllitr..., však víte, co jsem psal v SZ a v textovkách, no a nezapomeňte na mazlíky, ať je nějaká taškařice.
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Bluenavel » 24 kvě 2015, 18:27

Tak je za námi ohlášený patlací víkend, tentokrát v poněkud změněných podmínkách.
Tentokrát jsme vyzkoušeli školu v Malšicích a i když tam nebyla televize a lednice byla opravdu malá, sprchy nebyly z průtokového ohřívače, ale z bojleru a spali jsme na matracích místo v postelích, tak obecně to hodnotíme pozitivně i s ohledem na o pár korun nižší náklady.
Příští patlák bude také tam, 24.-26.července, tedy poslední celý červencový víkend - a termín byl potvrzen.

Tentokrát to bylo tak, že jsme až na Boďu, který se přijel vlastně jen podívat, lepili všichni techniku - celkem patlalo šest lepičů "fulltime" a z nich čtyři se věnovali britské technice, dá se tedy konstatovat, že "britská pozemní sekce byla mimořádně silná" - a to ještě musím podotknout, že Boďa po ten krátký čas modelil "Spíta".
Podívat a pochlubit se oceněným modelem přišel také Radek, poobědval, zakecal se...
V průběhu patláku mi přišly pozdravy od Layla a Kovyho, kteří jsou sice každý jinde, nicméně ve stejné destinaci - kluci jsou v pořádku a doufáme, že jim to bude utíkat bezpečně až k políčku v kalendáři s poznámkou "domů"... Držte se, koukejte se i nohama a ať se o vás nedočtem v novinách...
Benjamínek Dan si s námi "střihnul patlák" a to opravdu "od startu do cíle" a vypadá to, že "uvíznul drápkem", to samo o sobě je moc dobře i s ohledem na to, kam směřuje jeho zájem. Stavěli jsme paralelně stejný model, ruku pomocnou přiložil i Jarda (jeho pomoc byla doslova neocenitelná), dostali jsme se tak na 75% stavby před surfem, takže pokračování příště - na patláku. dan absolvoval několik zkoušek, jen namátkou - zkoušku "pásovou" (trpělivosti a vytrvalosti), "škrábací" (jestli ta součástka po opracování ještě škrábe, opracování pokračuje), taky "trhací" (no, když to sem nepatří, tak to utrhnu), zkoušku z diplomacie (jak diplomaticky pojmenovat věci pravými jmény) a několik dalších (třeba neplánovaných) včetně zkoušky odolnosti nervů a "srandatestu"... Co říct víc, než že obstál.

A tady jsou Barykovy fotky...
Přílohy
DSC_0319.jpg
Patlák "v jiném prostředí" začíná... Kulturní šok, který jsem po příchodu do učeben utrpěl, mne vrátil do reality. Ještě štěstí, že přišla hodná paní uklízečka... Nicméně, pro ty, co to ještě netuší, bude luxusní sranda.
DSC_0323.jpg
Většina z nás se kromě modelů letadel nebo bojové techniky věnuje také modelům letadlových lodí, zde je důkaz. Je jich tu celá flotila. Těch létadlových lodí... Tady to není vidět - Baryk na ně dělává létadélka ve správném měřítku.
DSC_0324.jpg
Richard provede instruktáž: "Vezmi trup, vytvaruj letovou palubu (dobře zahnutý rohlík určí její vyosení) a na závěr zformuj "ostrov" řídící věže. Není to nic složitého, teď si vem nůž a zkus to..."
DSC_0327.jpg
Achzarit je opravdu "sexy mašina" a tak je třeba se jí věnovat pozorně. V plánu je základní nástřik interiéru, aby "to mělo pod otevřenými příklopy hloubku" a přitom tam vlastně skoro nic nebylo vidět...
DSC_0328.jpg
Stavím model s návodem, který k němu skoro patří, ale vlastně ne úplně. Neboj, mám to načtený. "Dane, když budeš mít pocit, že tě při zdržuju a nebo že už víš, jak dál, vem si ty článkový pásy a můžeš si je jeden po druhém vždycky vyštípnout a začistit..."
DSC_0329.jpg
"A když ti ty článkový pásy půjdou fakt dobře, příště uděláš i ty moje, jo?"... "Kdyby se mně někdo ptal, co jsem dělal o víkendu, tak mu snad radši nebudu říkat, že jsem byl ve škole"...
DSC_0332.jpg
Jardovi patří obrovský dík za to, že s sebou dovezl "motivační modely", aby Danovi ukázal, co se dá s trochou úsilí postavit ze stavebnice, kterou má právě na stole... A taky se rád fotí.
DSC_0333.jpg
Když jsem tuhle fotku viděl poprvně, přemýšlel jsem, proč má vlastně Richard na hlavě tu čepičku z alobalu. Zrovna si nepouští šššš-ššššš-šš-šš, hůůůů, hůůůů vláčky, tak zřejmě kvůli soustředění.
DSC_0334.jpg
Dan neztrácel humor a bylo vidět, že ho to opravdu baví. Uznávám, na černé podložce jsou ty černé pásy "opravdu dobře vidět", souhlasím, že takhle to vypadá, že dělá fakt úplný... nic. Ale nenudil se.
DSC_0335.jpg
Zhruba dvě hodiny po půlnoci z pátka na sobotu jsme to "zabalili". Někteří z nás měli odsezeno za volantem i mnohem víc než stovku kilometrů, nebylo proč se přemáhat. Nastartovat spacáky a... ráno si zase k "ponkům"...
Naposledy upravil Zdenek Bluenavel dne 30 kvě 2015, 09:33, celkově upraveno 5
Zdenek Bluenavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZdaraCZ » 25 kvě 2015, 13:57

Bohužel jsme to dotáhli jen na 75% což mě mrzí, kdyby jsem se nechoval jako medvěd a pořád nespal a vstával tak jak jsem měl bylo by to lepší no co příště nastavím budík a pojedu jak fretka.

Opatrujte se a ahoj na příštím patláku.
ZdaraCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 26 kvě 2015, 18:58

Zdendo, fotky budou, až je dostanu z foťáku. A ten je momentálně v práci, ale zejtra už bych ho asi moh dostat dom, tak snad do konce tejdne. Ale připomeň se, znáš to :-)
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1433 • Stránka 80 z 96 • 1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 96

Zpět na Modelářské kluby