Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ Extra
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Extra 20

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Extra 20

Příspěvekod Moric » 27 zář 2013, 18:24

Už vám došel? Nikde zatím žádné avízo, tak dám aspoň sken titulní stránky

Extra 20.jpg

Mě ale bohužel došel špatný výtisk, 14 stran je nahrazeno jinými a ty, co tam mají být tam vůbec nejsou (např. úvodník) :(
Moric

• Odpovědět s citací

Re: Extra 20

Příspěvekod Mizek » 27 zář 2013, 19:15

Mám uplně stejnej problém.
Miroslav Mikulík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Mizek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 27 zář 2013, 21:57

Pánové, omluva, zdá se, že v tiskárně opět selhali a dostal se jim ven nějakej špatnej balík. Napište prosím na obchod@aeromedia.cz a oni vám pošlou nový.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Moric » 29 zář 2013, 18:06

Tak už je to vyřešeno, zašli jsme s tím oba dva na stánek Aeromedie na E-Dayi a v pohodě nám je vyměnili.
Moric

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 30 zář 2013, 08:16

Extra jsem si prošel jen zběžně a zaujala mne jednobarevná Mosquita. Jsou popisovaná jako šedomodrá, přesný odstín neznámý. Myslím, že to patří mezi opakované mýty. Před nějakými 15 lety jsem se setkal s jedním pilotem, který měl výbornou paměť jednak na technické detaily a jednak na barvy. A zase na druhou stranu, pokud nevěděl, tak si nevymýšlel. Strávili jsme spolu hodně hodin zajímavých rozhovorů. A právě o jednobarevných Mosquitech říkal, že byly šedozelené RLM 02. Dost mě to překvapilo a snažil jsem se to zpochybnit, ale měl v tom naprosto jasno. Pak ještě vykládal o tom, že ta šedozelená u 47.pzlp měla v pumovnici kamery, ale už nedokázal popsat, jak to vypadalo. Tak jenom takové malé upřesnění k tomu článku.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 30 zář 2013, 13:27

Na mně je to až moc EXTRA , jedno dioramko ani přeze svou vysokou kvalitu mi nemůže stačit... Neříkám že je to špatné číslo jen se mi nevyhovuje rozsah zaměření na informace technického rázu spíš bych ocenil víc postavených modelů a dioramat od kolegů kteří jsou dobří ale moc nepublikují... jinak jak říkam není to špatné číslo vlak se mi líbil a a článek s Chevrolety je podrobný ale klidně to mohlo být rozdělené do dvou čísel... jinak díky =D> =D> =D>
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Zahradník » 30 zář 2013, 16:57

Za sebe jsem si Extra koupil jen a pouze kvůli Chevroletům. Menší bonus je pro mne v podobě obrněných vlaků.
Jirka Zahradník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 01 říj 2013, 22:22

za IPV Štefánik palec hore =D>
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 říj 2013, 07:20

Škoda, že v článku o čs. Mosquitech zařádil šotek a na str. 22 je místo stříbrného stroje KP-1 s částečně viditelnou hlavou indiána zmiňovaného v popisce, fotka startujícího stroje IY-12, která se se správnou popiskou opakuje na straně 25.
Ovšem zcela tragický je výkres na str. 45 na obrněný vlak, který je téměř nečitelný. Chápu sice snahu o zamezení kopírování, ale co je moc je moc.
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 03 říj 2013, 11:57

nunymaster píše:Na mně je to až moc EXTRA , jedno dioramko ani přeze svou vysokou kvalitu mi nemůže stačit... Neříkám že je to špatné číslo jen se mi nevyhovuje rozsah zaměření na informace technického rázu spíš bych ocenil víc postavených modelů

Vidím to stejně. Dokonce jsem vytáhl i minulé číslo, jestli je také bez modelů.
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 03 říj 2013, 13:14

No, s tím výkresem to bohužel nebyl záměr, ale nějaká chyba, o které doteď nevíme, jak se stala. Tiskové pdf bylo při kontrole ok, když jsme si ho zkoušeli vyjet, tak také, ale z tiskárny přišlo tohle. Každopádně inkriminovaný výkres bude umístěn někde na našich web stránkách ke stažení tak, jak šel do tisku. Tudíž se za to omlouvám a doufám, že se to už nestane...
K těm článkům: třeba Mi-2 - ač není čistě stavěcí článek, tak myslím dává dost dobrou představu o tom, co udělat se stavebnicí Mi-2, podle toho, jak jí chci vyzbrojit. Tam si myslím, že modelářský přínos tam je evidentní včetně bokorysů vyzbrojených strojů. To samé článek na Čs. Mosquita - podle mě pro stavitele Čs Mosquita dokonalý podklad v včetně výkladu o pravidlech označování. Sýrie - orietntační shrnutí, jaké typy stavět, protože zájemců o tohle téma je hodně, ale podkladů minimum a velmi roztroušené či odporující si. Vlak - chápu, že to některé lidí neosloví, ale myslím, že vláčkaři a nejen oni (bojovkáři) to určitě přivítají (zvláště až se nám povede umístit ten výkres, že :-D ) no a G506 tam je to jasné - návod na středně složité konverze s výkresy v měřítku 1:35.
Nicméně těm námitkám rozumím a stopro se pro příští Extra budu snažit to víc propojit s klasickými stavebními články nebo aspoň srovnávačkami existujících stavebnic.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 03 říj 2013, 16:02

Čau Jindro, rozumím tomu co píšeš, ale třeba já osobně čekám v Extra modeláři extra stavby a ne extra podklady. Ale tím neříkám, že toto někomu zase přesně takhle nevyhovuje. My 5 cents
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 03 říj 2013, 17:11

Jezevčík píše: Vlak - chápu, že to některé lidí neosloví, ale myslím, že vláčkaři a nejen oni (bojovkáři) to určitě přivítají (zvláště až se nám povede umístit ten výkres, že :-D )

Dovolím si podotknúť, že ja v tom vidím aj rozmer zvyšovania národného povedomia. Mnohí z mladých vôbec nevedia že čo to vlastne SNP bolo, a že tam kdesi "pobehovali" aj železničiari. [-o<

http://youtu.be/pjaKbMo6IrA?t=6m32s
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Holzapfel » 03 říj 2013, 18:41

Já si na rozdíl od Aleše R. myslím, že je to v pořádku. Postavených modelů se za rok v Modeláři objeví dost a dost. Modelář Extra je právě extra v tom, že nabízí jak podklady tak třeba výjimečnou stavbu nebo modelářskou techniku v rozšířené formě. Pro mne mají stavební a historické podklady větší využitelnost než popsaná stavba modelu i když ta samozřejmě může inspirovat nebo informovat o kvalitě modelu (recenzní stavba).
"Myslel jsem, že blbě vidím a .. doktor mi to potvrdil. Teď už v klidu stavím tak jak vidím!"
Rozestavěno (některý už dlóóuho): čs. Spitfire LF Mk.IXe 1/32 , Bloch MB 152C.1, 1/32, P-51D Mustang, 1/32 - Dragon
Milan Holzapfel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 03 říj 2013, 19:54

Tak mě osobně je to vcelku jedno.
Doufám, že to bude pořád o modelaření a nepřekulí se to do teoretických rovin. Jindra asi ví, kolik modelářů řeší třeba barvu čs. Moskit, takže ví proč to tam zařadil. Já to nevím, ale to není důležitý.
Já bych jen přivítal jasnou budoucí koncepci Extra modeláře. Pokud bude tato, tak si toto asi kupovat nebudu, ale to skutečně nic objektivně neznamená, je to jen moje věc.
Mě absence modelů zarazila až v tomhle čísle. Nevím proč.
Aleš R.

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Extra