Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ Extra
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

EXTRA 16

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: EXTRA 16

Příspěvekod Gnomio » 06 říj 2011, 10:26

Ale já nemám nic proti historickým článkům. Ale to tento článek není. Pokud má článek strukturu 50%-co kdo udělal špatně apod. a 50% historická data, tak prostě historický není. A také tím neříkám, že články o historii v modeláři nemají být, ba naopak.
Dle mého názoru polemika o předchozích článcích do takového plátku nepatří (alespoň na této úrovni) a autoři by si ji měli (stejně tak jak navrhujete mně) řešit s šéfredaktorem.
Tímto bych nerad vzbudil pocit, že článek byl a priori špatný, jen jsem doufal, že v něj právě té historii bude více.
Alespoň tedy díky za ty fotky a info o Pantherech a Tigrech =D>
Pavel Anděl-Andělín
Hetzer dio: viewtopic.php?f=335&t=35787
Char 1 bis dio: viewtopic.php?f=335&p=780902#p780902
come in soon: Berlin dio (T34/85+soldiers+factory)
Stalker dio
come in later: Ferdinand dio
: M4 tractor dio
: Creta dio
Gnomio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kubeš » 06 říj 2011, 10:51

Už jen malá technická poznámka:
Myslíte si,že jsem obešel šéfredaktora a článek propašoval až do tisku??Asi ne,že?
Ondra Kubeš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 06 říj 2011, 11:36

Petr Eis píše:Zatím jsem si koupil každé číslo modeláře extra i všechny ostatní speciály, co vyšly. Ale tentokrát jsem prolistoval a nekoupil.
Zastávám názor, že modelář extra by měl být o extra modelech. Na historii se specializují jiná periodika.
Jedna stavba - byť špičková, mi příjde prostě málo.

Přesně, naprostý souhlas. =D> =D>
Už jsem to tu psal jednou, na kvalitní historické články tenhle časopis vůbec nemá ambice a já si ho právě proto kupuju. Zabývám se historií profesionálně a zde chci vidět modely, odpočinout si od odborného textu a ne číst "rádoby odbornou polemiku". Autor říká, že si tam nehoní svoje vlastní ego (není to z ješitnosti), moc se mi to nezdá. Nezlobte se na mě, do polemiky se stávajícím stavem bádání se můžu pustit v metodické kapitole třísetstránkové práce, ale ne v článku tohoto rozsahu. Nic ve zlém...
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petter » 06 říj 2011, 12:01

Protože jsem byl starter povzdechu k článku, nešlo mě o to zda má být v ext. modeláři článek stavěcí či historický, ale o jazyku toho článku... Obecně se v odborných článcích jakéhokoliv zaměření setkáme s polemikou. Chápal bych kdyby autor II.dílu pojal článek jako erratu předchozích a zároveň přísun nových informací, tak aby jistě zajímavé předlohy WWII v poválečné službě v ČSA a ČSLA mohly být v modelové podobě reálné. tedy "Autor I. nemá pravdu uvadíme foto, kde je vidět to a to.

obecně se dá i články Jako má p.Špaček o Mi-2 považvat za Historicky technický (recenze jsou teprve slíbené) ale celý život si myslím že mají být modely historicky a technicky věrné. a proto je potřebné obdobné články pro richlou orientaci ve verzích a jejich rozdílech... Tím neodsuzuji články čistě stavební . Oba mají v periodikách podobného charakteru své místo protože tvoří .(omlouvám se) alespoň pro mě spojité nádoby. Nemyslím si že by se Modelář svým pojetím blížil sesterskému časopisu Hobby Historie, kdo kupuje i to může porovnat.
Petter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 06 říj 2011, 14:55

Jednoznacne najslabsie extra.... ide to s nimi dolu vodou, hadam venovat energiu len tvorbe casopisu a na taketo extra sa vykaslat... kde su modely... ked je to modelar extra??
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 07 říj 2011, 20:26

takze cislo celkom ok.
ale super clanok o BVP.v prvom rade som rad ze sa zasa po dlhom case niekto venoval aj nasej modernej technike/naposledy ma tatko potesil clanok o prestavbe BRDM-2 na PT verziu v modelari 10/2009/.bohuzial uz to nie je tak ako kedysi ze tato technika bola v kazdom meste a dalo sa k nej cez rozne dni deti a pod. dostat a nema kazdy moznost si vybavit pristup na potrebny utvar.takze ako vravim som velmi rad za fotky pre niekoho sice mozno beznej a lahko pristupnej techniky ale pre mna nie.a dalsie [-o< aj za super clanok.len taka odbocka k prispevku ze bolo v cisle malo modelov.tento clanok mi dal viac ako keby bolo na tych stranach postavenych hoci aj desat modelov BVP ale bez najmensej snahy odstanit akukolvek nepresnost.a najlepsie ako to v poslednej dobe byva tak stavbe by bola venovana tretina strany a povrchovej uprave tri.takze za mna tento clanok super a greenbaronovi velka vdaka za pracu.
a spominane 50roky.fotky zaujimave a niektore ma velmi potesili ale troska ma sklamal ten text.troska som ostal zarazeny po prvych vetach a rozmyslal som ci to tu ma byt.ale nejdem to dalej rozpisovat-liat olej do ohna.
ostatne clanky som si precital so zaujmom takze si myslim ze celkovy dojem je dobry.konecne nieco co nebolo plne techniky WWII.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 08 říj 2011, 11:29

Řeknu vám, mně na těch Extra hlavně chybí Jezevčíkův úvodník. To je to první, co si v normálním Modeláři přečtu. To mi fakt chybí, protože jinak už je to takové více čí méně technokratické čtení. :-D
K vlastnímu obsahu.
Nevím jaký bude článek o Mi-2 v 11/2011, ale tady mi to, při vší úctě K Jardovi, přišlo docela slabé. Téma o Mi-2 je neskutečně obsáhlé a z modelářského pohledu neprobádané v různých zbarveních a odlišnostech jednotlivých vrtulníků.
BVP mě sice nezajímá, ale je to parádní článek od člověka, který se tématu neskutečně věnoval a tím mohl napsat ultimativní recenzi na stavebnice. Žádné "internetové" modelářství. Je v tom vidět ta práce.
Článek o stavbě MAZu, normální jako jiné články o modelech, někomu se líbí, někomu ne, atd.
No a kontraverzní Zlatá padesátá 2. V každém případě obě pokračování přinesla spoustu krásných fotek. Díky za ně. Ten první díl byl textově opravdu neskutečně o ničem, ten druhý to zase zbytečně dlouho okecával, že ten první byl o ničem. Jako úvodník k nějaké 800 stránkové knížce nebo dvacetidílnému seriálu na pokračování (to téma jako takové by to asi pokrylo) OK, ale samostatně je to takové divné. Taky publikovat tabulku s různými typy je docela odvážné. Kdyby měla být kompletní, tak tipuji, že by musel být třikrát tak dlouhá. Nicméně doufám, že Ondra vydrží v nakousnutém tématu a zahltí nás zajímavými informacemi. To období, by si to zasluhovalo.
Ćlánek o 9712 to je paráda. Je přesně vidět, že je to od člověka, který u toho dělal a má k něčemu na první pohled tak jednoznačnému, co říci zajímavého.
Článek o Lybii mě nezaujal, byť mám moderní letadla rád. Přišel mi nezajímavý jak z modelářského, tak obecného pohledu.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 09 říj 2011, 11:22

pooky píše:Jednoznacne najslabsie extra.... ide to s nimi dolu vodou, hadam venovat energiu len tvorbe casopisu a na taketo extra sa vykaslat... kde su modely... ked je to modelar extra??
Petr Eis píše:Zatím jsem si koupil každé číslo modeláře extra i všechny ostatní speciály, co vyšly. Ale tentokrát jsem prolistoval a nekoupil.
Zastávám názor, že modelář extra by měl být o extra modelech. Na historii se specializují jiná periodika.
Jedna stavba - byť špičková, mi příjde prostě málo.

plne súhlasím modelár má byt o modeloch , pre mna jednoznačne najslabšie číslo :bad:
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 09 říj 2011, 11:34

Martin Janoušek píše:Nevím jaký bude článek o Mi-2 v 11/2011, ale tady mi to, při vší úctě K Jardovi, přišlo docela slabé. Téma o Mi-2 je neskutečně obsáhlé a z modelářského pohledu neprobádané v různých zbarveních a odlišnostech jednotlivých vrtulníků.

Právě Míšo, že Mi-2 je tak rozsáhlý téma, musel jsem historii nějak zkrátit - v odkaze doporučuju vyčerpávající knihu Jakuba Fojtíka o Mi-2. Jinak by to zaplnilo dvě Extra. Další částí článku je srovnávačka modelů (Kitech a spol, Amodel, Aeroteam a HB), která zde měla původně být také, ale už pro nedostatek místa v Extra bude právě v 11...
Vím, že lepší by to bylo bývalo pokupě. Tím se nijak nechci omlouvat (ani si nemyslím, že bych měl proč) :D
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 09 říj 2011, 11:48

Extra 16 mám vďaka predplatnému doma už ani neviem ako dlho. Prelistované, neprečítané. Modelára si predplácam už asi ôsmym rokom, na zrušení predplatného uvažujem dva roky. Po toľkých rokoch si už radšej počkám na avízo, čo a ako a potom sa rozhodnem, či kúpim, alebo nie.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod radekpecher » 12 říj 2011, 07:38

Právě jsem s hrůzou v očích dočetl pojednání o nutných úpravách na modelu "befka". Greebarone, ty stará vojno, až se odhodlám ke stavbě befka a začnu do něj řezat, ty budeš sedět vedle mě a budeš za trest pižlat se mnou, když jsi si to všechno tak pečlivě změřil. Rovnou si doma domluv absenci. Bude to dlouhé. :lol: :lol: :lol:
Co nesmrdí, nefunguje.
radekpecher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sobi » 14 lis 2011, 19:12

Miroslav Hlavatý píše:Predaj začal dnes na E-Day.
Len informačne : Monografie Mi-2 a MiG-21MF
Spojenci nad Líbyiou
Walkaround : BVP-1 a BVP-2
Model MAZ-537 a T-34/85.
Výzbroj čs.armády v 50. rokoch II
Hodnotím ako výborné číslo. =D> =D> [-o<

U me taky dobry! Jen tapolemika v 50" se mohla omezit. Pokud vsak puvodni dil prispeje k navyseni urovne clanku v dalsich pokracovanich, pak jsem spokojen! (navic uz jsem zacal s nakupem modelu :-D )
BVP - jen pro otrle a asi si pockam na poradnou stavebnici!
MiG a Mil - diky, bude se hodit!
...jo a priste vice postavenych modelu [-X
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Extra