Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

07/2009

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 07/2009

Příspěvekod Radek Typlt » 20 črc 2009, 19:18

Jakub Vilingr píše:
Radek Typlt píše:Tak to prubni znovu a vyvážení bílé udělej na podkladový papír a ne na destičku.

Dal jsem tam ještě 64 ISO, 10s časovač a +/- 2/3 EV a teď je to možná o něco lepčí:
2009_0720_194907AA.JPG

Asi to bude muset počkat na lepší světelné podmínky, dnes už to asi nepořešíme.
Maximálně zaměstnej Chmeldu na finální fotky a budeš mít pokoj jak od focení tak blbých keců nás kritiků. :grin:
pomluvíme Ti model a na fotky si vezmeme do parády někoho jiného.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 20 črc 2009, 19:47

já bych to viděl na blbý světlo

a když zkusíš dvě lampy a lehkou přeexpozici?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 20 črc 2009, 19:53

jiří ščučka píše:já bych to viděl na blbý světlo

a když zkusíš dvě lampy a lehkou přeexpozici?

S lampama jsem měl všude stíny a nedokázal jsem tomu vyvážit bílou... Ale musím s tím něco udělat... Zkusil jsem ještě M clonu na F8 a šoupal jsem si s časem a asi taky díky ISO 64 to je o půlku lepší. Příště holt no :-(
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 20 črc 2009, 20:15

Já se také dlouho pokoušel fotit na denním světle. Někdy to vyšlo lépe, jindy hůř. Hlavně mě vadilo, že světelné podmínky nebyly konstatní. Přišel mrak a světlo bylo v pr... pak mrak odešel a bylo přesvíceno a ostré stíny... :cry:
Nakonec jsem rezignoval a koupil 3 halogeny - jeden shora na model a dva šikmo z boku. Kolem podložky a shora jsem si udělal jakýsi světelný stan, tedy spíš jednoduchou drátěnou kostru (skládací) na kterou věším bílou netkanou textili z Baumaxu. Světla je habaděj a mám po starostech se stíny.
Jediná nevýhoda je, že Halogeny dost topí, ale nějak zvlášť mě to neomezuje. Stejně vždy udělám tak 5-10 snímků, vypnu světla (všechny mám pod jedním spínačem ) a jdu si snímky přenést do compu a podívat se na ně. Zatím světla vychladnou a pak se jede dál :lol:
Jinak já mám 500W, ale myslím, že by 150W mohla stačit také (jsou navíc podstatně levnější).
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 20 črc 2009, 21:07

Ty wole nestačím zírat :lol: Asi pod dojmem diskuze prdim na články pro Jindru ,dodělám co mám a nebudu mršit časák nekvalitníma fotkama. :grin:

Jen bych se zeptal pánů fotografů, i když možná neměl Kubrt nejlepší fotky, proč je Emil hozenej do modrýho filtru v časáku a rozrastrovanej víc než tady na origo fotografiích ? To je taky jeho vina? Nebo to někdo v graf. studiu omylem prohnal velkou kompresí při ořezu pozadí?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 20 črc 2009, 21:07

petr marek píše:i kdyz je to na dennim svetle je tam tma, chce to vice svetla mam stejny problem s olympusem a jeho zrnenim.

Teď sem to chtěl napsat!!! Beru moji Fuji 7000 (to je starší jako má Kuba myslím.........ovšem jestli dám baterky někde) a du do dílně!

PS: Modelář zatím nemám hodnotím zde vložené pict!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 20 črc 2009, 21:10

protože já si myslím že to je světlem bo já jak sem fotil ještě ultrazoomem olympus a fotil sem na denním nebo jen pod lampou tak mi to dělalo to samé

já asi myslím že když to přisvítíš případně to fotneš do raw tak bude vše very úd

přece se neomezíš jenom na ten blbej internet :lol: :twisted:
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 20 črc 2009, 21:18

Martin Černý 'Černoch' píše:Ty wole nestačím zírat :lol: Asi pod dojmem diskuze prdim na články pro Jindru ,dodělám co mám a nebudu mršit časák nekvalitníma fotkama. :grin:

Jen bych se zeptal pánů fotografů, i když možná neměl Kubrt nejlepší fotky, proč je Emil hozenej do modrýho filtru v časáku a rozrastrovanej víc než tady na origo fotografiích ? To je taky jeho vina? Nebo to někdo v graf. studiu omylem prohnal velkou kompresí při ořezu pozadí?

Někdo to luxusně zk*ndil.
Saturace, kontrast atakdále.
Chrochro.
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 20 črc 2009, 21:39

Názorně v rychlosti:
1) original foto, prohnané automatickou úpravou barev, úrovní a kontrastu
2) foto upravené ručně zesvětlením přes křivky a kotrastem přes křivky a doostřením
Přílohy
2009_0602_181940AAY_fuj.jpg
2009_0602_181940AA_up.jpg
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 20 črc 2009, 23:15

No já sem dnes do Fudžky nesehnal funkovní baterie tak snad zítra ,.............a stejně sem lepil tak sem neměl čas fotit.... :-D
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 21 črc 2009, 10:27

Osobně beru celé číslo jako dobré(super,úžas,sen,žen šen,kožen-šen :celeb: )Ta Pz I F je správná mrcha,27ma je jasná,celkově ňuňu =D> =D> :flower: .
K tomu Frídžekovi:jednou sem si objednal jeden resin setík a přišlo mi cosi podivné,proklínal sem prodejce do té doby,než mi kolega napsal,že zmíněný vejrobec,šel s kvalitou starších setů hodně dolů,a změnil i obal. :evil: :evil: Naštěstí sem nikde prodejce nepranýřoval :oops: ,jinak bych mohl chodit kanálama,nebo se jít rovnou oběsit do rybníka. :( :(
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Skolil » 21 črc 2009, 13:40

Pavel Škoda píše:Já se také dlouho pokoušel fotit na denním světle. Někdy to vyšlo lépe, jindy hůř. Hlavně mě vadilo, že světelné podmínky nebyly konstatní. Přišel mrak a světlo bylo v pr... pak mrak odešel a bylo přesvíceno a ostré stíny... :cry:
Nakonec jsem rezignoval a koupil 3 halogeny - jeden shora na model a dva šikmo z boku. Kolem podložky a shora jsem si udělal jakýsi světelný stan, tedy spíš jednoduchou drátěnou kostru (skládací) na kterou věším bílou netkanou textili z Baumaxu. Světla je habaděj a mám po starostech se stíny.
Jediná nevýhoda je, že Halogeny dost topí, ale nějak zvlášť mě to neomezuje. Stejně vždy udělám tak 5-10 snímků, vypnu světla (všechny mám pod jedním spínačem ) a jdu si snímky přenést do compu a podívat se na ně. Zatím světla vychladnou a pak se jede dál :lol:
Jinak já mám 500W, ale myslím, že by 150W mohla stačit také (jsou navíc podstatně levnější).

Já to dělám taky tak, akorát bez světelnýho stanu, ale již delší dobu uvažuju o tom, že si ho taky vyrobím.
http://skolil-diorama.blogspot.com
Jakub Skolil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bubak » 21 črc 2009, 16:26

Ja len nechápem prečo sa začínajú objavovať modely,ktoré majú rámovanie kabíny obtiahnuté čiernou... :x
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 21 črc 2009, 18:31

myslíš to sůčko? pravda že je výraznější ale reál éra maj taky těsnění ne?
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maverick117 » 21 črc 2009, 23:42

nedlloyd píše:To je docela vtipný, že zrovna v tomhle čísle se řeší recenze. Já jsem před pár dny jednu dopsal a odeslal a není zrovna lichotivá. Nelichotivou jsem jednoduse napsat nemohl...tak pokud vyjde tak jak jsem ji napsal, muzete si bejt jisti ze zadna cenzura nepanuje...)
To si recenzoval tú spomínanú 105ťku DAFa?
My skills are not perfect but the only way to gain skills is to try new things!!
Maverick117

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2009