Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

12/2009

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 12/2009

Příspěvekod pooky » 19 pro 2009, 21:09

KLingO píše:vazba to sice je exkluzivna akurat si neviem predstavit ze by tam bol vykres na dvojstranke :?

No tak by vykresy neboli.... Keby vazba ostala bolo by super...aj by sa to lepsie skladovalo
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mustang51 » 20 pro 2009, 01:08

1.cena čísla na slovensku klesne z 3.29 na 2.39?
2.nový design sa mi nepáči,štýl písma je v nápise"modelář"krajší teraz,budúci font (hlavne to"M") mi pripomína skôr"mars20",aby sa to priblížilo vzhľadu časopisou aeromedie(LK)číslo by muselo byť vpravo,lepena vazba by tiež nebol najlepší napad,horšie sa to totiž otvára a po čase začnú vypadávať listy,ten F4Ucorsair"167"to je seriál že bude aj v ďalšom čísle? vlaky nemusím...
3.laserom vypaľované doplnky sú dobré...na revellovú f2003ga mám kúpený"monsoon"dezén od"tea"z papirovemodelarstvi.cz
mustang51

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubko » 20 pro 2009, 08:59

K novej grafike sa vyjadrovať dopredu podľa vzhľadu prednej strany obálky sa mi zdá predsa len trochu pradčasné. K napísaniu tejto reakcie ma ale vedie iná vec: tak, ako už aj kolega na predchádzajúcej stránke, chcem sa tiež rozlúčiť s Freejackom. Pripájam sa k tomu, že nie vždy som na 100% súhlasil s jeho názormi (a určite by ani on nesúhlasil s mojimi), ale bol príjemným oživením a trochu dokázal rozvíriť aj stojaté vody. Prajem Ti veľa šťastia, Freejack!
lubko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 20 pro 2009, 09:36

Jezevčík je tady manažer, tak asi ví, co dělá při změně grafiky. Mně osobně se současná podoba Modeláře moc líbí a taky si myslím, že ten stávající nadpis vypadá mnohem lépe než to, co bylo na poslední straně avizováno, ale proti gustu žádný dišputát, navíc jde hlavně o obsah. S tím jsem trvale moc spokojený, za což redakci velice děkuji. Proto nechápu, proč dávat do časopisu o plastikovém modelářství vláčky, mně osobně vůbec nezajímají a vláčkaři si kvůli 4 stranám Modeláře nekoupí, to tam klidně můžeme cpát draky, rc modely, sběratelská auta,vyráběné betlémy a jiné. Byl bych nerad, kdyby se obsahová struktura časopisu rozbila mezi X dalších hobby ve snaze pokrýt co možná největší část trhu, aby to nedopadlo jako ABC :D . Jsem ale zvědavý na ten časopis o vojenské historii, který Jezevčík slibuje.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 20 pro 2009, 10:03

Úžasný Korzár, jsem rád, že se objevil v Modeláři. Detaily, stavba, barvení i finiš - dokonalost. Bravo! Ještě bych jej rád spatřil na vlastní oči.
[-o< + =D>
Co bude dalším kouskem?
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanMatusek » 20 pro 2009, 11:20

Panu Salajkovi se podařilo vyfiltrovat Modeláře, tak aby tam zůstaly jenom plastikové modely, zařazení článků o železnici, i když pouze několikrát do roka, mi přijde jako skok zpět o několik let.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] http://www.kpmopava.cz/
MilanMatusek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 20 pro 2009, 11:33

Tety píše:1...Jezevčík je tady manažer, tak asi ví, co dělá při změně grafiky. Mně osobně se současná podoba Modeláře moc líbí a taky si myslím, že ten stávající nadpis vypadá mnohem lépe než to, co bylo na poslední straně avizováno, ale proti gustu žádný dišputát, navíc jde hlavně o obsah.
2. Proto nechápu, proč dávat do časopisu o plastikovém modelářství vláčky, mně osobně vůbec nezajímají a vláčkaři si kvůli 4 stranám Modeláře nekoupí........

1. Kolik bylo keců před pár lety při změně grafiky a teď se zase pindá proč změna. Mám dojem, že si stějně za pár týdnů zvykneme a při další změně zase budou pindy.
2. Název časopisu je "Modelář" a ne "Plastikový modelář" a tak i železnice tam patří a třeba jedna strana z tech 4 listů je zaměřena na "Laserovou vegetaci", která je třeba spojená s vinětama nebo diorámama. A co třeba, kdyby Ondřej do Modeláře dal svoji "Němku", to by si taky pindal :?: Můžeš namítnout, že to je na základě plastikové stavebnice, ale kolik toho původního plastu tam zbylo :D :D
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 20 pro 2009, 11:37

Tak ještě jednou: Království železnic je vložená příloha, osm stran navíc z externího zdroje, čtenáře nestojí ani halíř navíc, tak mi není jasný, proč vás to tak dráždí.
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 20 pro 2009, 12:09

S Modelářem jsem spokojený a věřím , že i v budoucnu budu . Jaké logo je na obálce mě ani tak nějak nezajímá . Upřednostňuji obsah .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vláďa Műller » 20 pro 2009, 13:18

Já jsem rád, že tam ta vláčkařská příloha bude :D . Dá se z toho hodně načerpat :arrow:
Vláďa Műller

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nunymaster » 20 pro 2009, 14:43

Navíc podle vebovejch stránek , je ráj železnice skutečným ,,Rájem ,, a v nejbližším možném ternmínu bych ho chtěl navštívit , a jako někomu kdo se pokouší stavět dioramata mně určitě má co nabídnout , podle videa a fotek je vskutku udělán na profesionální modelářské úrovni .. tak proč ne????... :) :D :D
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
nunymaster

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 20 pro 2009, 16:25

No, už jsem modeláře kupovat nechtěl, ale když mi bylo řečeno, že tam jsou stránky vo vlacích, tak jsem musel (vidíš Tety, že jsi neměl pravdu. A dokonce jsme byli dva, kdo to kvůli tomu koupili :wink: :D ). Paráda. Chtělo by to pokračovat s tím každej měsíc. Železniční modeláři takovejdle časák nemaj. Jen nějakých pár stránek bejvá prej v Železničním magazínu, ale ještě jsem ho ani neviděl tak nevím jak to tam vypadá. Navíc vláčkařina toho má s kitařinou spoustu společnýho. Kolejiště je jedno obrovský dioráma. A to máte domečky, autíčka, jeřáby, zbrojení, nádraží, mosty, cihelny, kostelíky, pivovary, depa, skladiště, peróny atd... A to všechno se vyrábí ve formě plastikových nebo rezinových stavebnic (technika 1/87 např. SDV, Master model) a nebo modely z leptů (MUV od Hekttora). Takže díky tomuhle to můžeme v klidu mezi plastikařinu zařadit.
V tom Království železnic jsem byl a je to moc pěkný. Stmívá se tam, světýlka svítěj, vlaky a auta jezděj (jen když jsem tam byl já, při E-day, tak ty auta tam jezdili víc než vlaky :( ) Mám i menší galerku zde http://picasaweb.google.com/loslopatos/Eday2009#

Takže já říkám VÍC VLÁČKŮ!!! :P :-D
Povstaň znovu a znovu, dokud se z ovcí nestanou lvi……
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Walach » 20 pro 2009, 16:44

No já bych nákup Modeláře čistě kvůli těm stranám o vláčcích považoval za zbytečný. Většinu stejně tvoří reklama, rady jsou poněkud neurčité (proč bych měl prolívat násep saponátem?, olejovky se používají stejně jako u modelů). A nezaregistrovat časopis, který vychází tuším už 14 let, je běžně v distribuci a říkat, že žádný podobný vláčkaři nemají? Ano proti začátkům tam přibylo více z reálného dění na dráze, ale pořád je tam věnováno modelům více než ty dvě stránky přílohy v Modeláři.
V první chvíli sem byl trošku udivený a nespokojený jako jiní v tomto tématu, ale pak sem se podíval na číslování stránek a bylo mi to jedno, je to reklama, která ale je navíc a nezabírá stránky Modeláře.
Frýdžeka je škoda, i když sem ne vždy souhlasil, rád sem si ho přečetl, každopádně si myslím bylo znát, že ono těch témat pro sloupky věnované čistě modelaření není tolik a než se opakovat, tak je nejlepší v pravé chvíli skončit. =D>
http://www.kpmopava.cz
Diletant back on tour.
Libor Walach

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 20 pro 2009, 20:39

Vláčkaři nikoho neurazí a když to není na úkor plastiků,tak o nic nejde.Nakonec hodně čtenářú se rádo na vláčky podívá,pěkny kolejiště je paráda,aspon si připomeneme dětsky leta.Určitě víc to dá než nějaké sci-fi bláznoviny.Vzpomenme na minulost ne tak dávnou,když na plastiky nic nevycházelo a každý kupoval skoro kdejakou blbost,jenom když tam něco bylo a dnes jsou to i bláboly.Tak nechme vláčkaře žít a neberme jim radost,třeba se časem uchytí vlastním časopisem.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 20 pro 2009, 21:50

Vláčky mě potěšily a celkově dobrý číslo. ;-I
Už se zase snažím modelařit
Jarda Kadlec

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2009