Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ Naše přání
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Su-7 U

Místnost pro veřejné lobování
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Su-7 U

Příspěvekod HanzP » 28 úno 2011, 03:08

dovolím si jen poodhalit květnovou dekálovou novinku od avalon/aerox. Na archu budou i ta účka i emblém 28. sbolp.
Přílohy
SU-7-6428.jpg
Jan Jean Polc
j.polc@centrum.cz
HanzP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 úno 2011, 08:02

Super Honzo, to nemůžeš něco říct že na tom děláš? :? takže ty svoje dekály můžu zahodit :grin: :grin: :grin: Mám skoro hotovej set na několika Uček k tý konverzi co se množí. Tož teď nevim co dál.
Počkáte si na dekály Avalon nebo to mám stejně dodělat?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludek Vys » 28 úno 2011, 08:59

Ja se hlasim :D

Martin Černý 'Černoch' píše:Super Honzo, to nemůžeš něco říct že na tom děláš? :? takže ty svoje dekály můžu zahodit :grin: :grin: :grin: Mám skoro hotovej set na několika Uček k tý konverzi co se množí. Tož teď nevim co dál.
Počkáte si na dekály Avalon nebo to mám stejně dodělat?

Ludek Vys

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka Látal » 28 úno 2011, 09:46

Já bych taky navrhoval, ať to Martin dodělá, aby byl set kompletní. Kdo bude chtít, stejně si ty extra dekály koupí i kvůli jiným Sucharům
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Jirka Látal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod simpan » 28 úno 2011, 09:58

Taky navrhuju dodělat obtisky na sučko neni nikdy dost
simpan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod karlik » 28 úno 2011, 10:04

taky sem pro dodělání
když už tomu Martin věnoval čas [-o< , byla by škoda to nedodělat
karlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 úno 2011, 10:29

Tak jsem to nějak dopleskal. Dodělal jsme jen drobné korekce rozměrů, jestli to bude uplně OK nevím, snad jo.
Fotky podle kterých jsem to dělal můžu poslat. Podle starých fotek se nekreslí zrovna moc dobře, za případné chyby se předem omlouvám. Pokud budete mít k číslům nějaké korekce, neváhejte a pište, upravit to můžu kdykoliv.
Pak pošlu pdf soubor na vytištění.
Přílohy
Snímání-1.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 28 úno 2011, 17:08

Bude u toho jednosice varianta obtisků i v 1:48?
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HanzP » 28 úno 2011, 18:45

odpovím popořadě:

- nemohl jsem to říct dřív, protože jsem to nevěděl, potřeboval jsem doplnit arch a suchary mi přišly jako dobrá volba.
Lítalo to u nás ve třech základních kamuflážích, máme i nose art 28. sbolp, existují rarity - NMF křídla u kamu BM, červenostříbrná mašina, pruhované ze cvičení..., prostě jsem se rozhodl pro suchara. A teprve následně jsem zjistil, že na tom Martin dělá. Určitě to dodělej, stojí to za to. K náhledu na tvé dekály mám jen následující:

opravil jsi devítku, teď mrkni na pětku, ta jediná má arialovské "bříško". A neměla by mít, všechny číslice vycházely z elipsy, vlastně takového stadionu v půdorysu. I ten spodek pětky by tak měl vypadat.
znak 28. sbolp - je perfektně udělaný podle fotky, ale nerespektuje sklon originálu i to, že na fotce není ten znak úplně vodorovně. Prostě není ve správné geometrii. Jestli je to laser na hliník, tu žlutou udělej světlejší, původně to byla taková ta popisková žlutá, když v CDR dáš barvu "žlutá sytá", bude to akorát, na tom hliníku ten dekál z laseru hodně ztmavne. No a kdybys chtěl ten znak narovnaný, pošlu ti ho v křivkách... A sorry, že kibicuju... :-), máš to hezky udělaný.

Dekály 1/48 - protože nás opustila obtisková firma z Ostravy a na český (slovenský) mašiny nikdo nic moc nedělá, rozhodl jsem se pro založení značky aerox v rámci avalonu. Tahle značka bude dělat hlavně čechoslováky z různých období a na různá skoro zapomenutá éra. Díky malému trhu bude vše v hodně limitované edici, možná o trochu dražší než běžné avalony. Za vyšší cenu chci nabídnout opravdu pečlivě připravené a s odborníky konzultované obtisky, kde jediné chyby budou jen ty, co podělám já nepozorností... :-). Su-7 je zatím otevřená pro čtvrtku, pokud se tenhle projekt chytne, tak proč ne. Pro tento okamžik by na aršíku 1/72 měly být čtyři BM, čtyři BKL a tři U. Číselné řady nikoliv, protože zrovna u tohoto ptáka nějaký extra standard nebyl.

Přihodím sem postupně náhledy na kabáty, abyste měli možnost včas upozornit na chybu atd.

Jo a Fishbedy, Fagoty a Midgety zatím nemalujte... :-)
Jan Jean Polc
j.polc@centrum.cz
HanzP

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 28 úno 2011, 19:31

Honzo díky za poznámky, mrknu na to.
Číslo 5 - není to nic arielovskýho, použil jsem nějaký jiný font a následně bříško upravoval dle fotek v křivkách. Ono ne všechny mašiny měly stejné provedení čísel, to se týká i čísla 5. Řekl bych že co typ šablony, to jiný tvar čísla (odhaduji dle fotek). Nicméně na to ještě mrknu a upravím to.
Znak- je kreslený podle fotky od Martina Janouška ze Zruče od Tarantíka, nic lepšího jsem po ruce neměl. Jak to myslíš s tím pokřivením znaku ? Jestli můžeš vysvětlit přes mail nebo SZ rád budu naslouchat. Upravím ho. Žlutou jsem v Croellu vzal nějakou nejpodobnější dle fotky. Zesvětlím jí jak říkáš. 8)

Neměj strach že kibicuješ.....bez připomínek by žádná práce nemohla bejt dobře odvedená. Jsem rád za poznámky. 8)
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ludek Vys » 04 bře 2011, 09:20

Ludek Vys píše:Info z pondeli 28.2. - do druhe pol. tydne by melo byt naodlevano.
Ted jeste cekam info na dekaly. ja se urcite hlasim na Cerenochovu variantu
L.

.... a info ze ctvrtka 3.3. spolehliva mistni spojka Milan Krokosch ma vse u sebe, kabiny jsou pry luxusni!!, Jirka H. prislibil v brzke dobe spachat dekaly, jakmile mi to postak doruci, rozesilam, bublinkove obalky mam jiz nadepsane :D vidim to tak lehce po puli brezna, to se vracim na rodnou hroudu. L.
Naposledy upravil Ludek Vys dne 04 bře 2011, 10:02, celkově upraveno 1
Ludek Vys

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 04 bře 2011, 09:45

dekály mám opravené podle Honzovo P. připomínek, tímto mu děkuju za zkorigovaný znak 28. sbolp. Uspořádám nějak aršík aby to nezabralo moc místa, vyplním s tím celou A4 - tisknutelnou plochu (to si musim změřit doma) a pošlu k vytištění v pdf.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 04 bře 2011, 11:30

=D>
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka H. » 04 bře 2011, 12:06

Skvěle se to završuje :D
Černochu, kdyžtak mi to pošli v původním formátu, budu do toho muset ještě přidat číslo pro Milana Krokosche a upravit velikost, ten obtiskovej papír neni přesná A4.
KPM Střezimíř
Jirka H.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 04 bře 2011, 12:26

Já vím že tisknutelná plocha je menší o pár cm. Připravím to tak nějak podle zbytku papíru co mám doma . Velikostně to mám na dvasedmu, maximálně si to přehážeš trochu jinak, ale myslím že to nebude potřeba.
OK nechám tě to v Corellu 12 (nebo to mám uložit do jiný nižší verze?) ,bude to všechno v jedný vrstvě, protože na laserovku to nemá cenu rozdělovat.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Naše přání