Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ NOVINKY MPM
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Novinky MPM č.26

Diskuse, připomínky a náměty
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 13 pro 2005, 14:13

Proč? Na to se musíš zeptat p.Šobíška.
Já jen tvrdím, že lepší je se učit hned na pořádným vercajku (ovšem nemusí to být hned 100% profi náčiní jako třeba zmíněný Sotar), než to do patnácti partyzánsky pytlíkovat na čínským šmejdu a Aerografu. Toť můj názor, nikomu ho nevnucuju.
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 13 pro 2005, 14:15

Ještě přidám jeden poznatek. Víte, proč jsou mimo jiné kluci Matyskovi tak dobří? Protože mají od mala přístup do perfektně vybavené dílny (mj. třeba 2 stříkací pistole pro různá použití).
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 13 pro 2005, 14:18

No jo, ale když ten klučina nebude mít přístup do extra profi dílničky? :twisted:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 13 pro 2005, 14:18

Zbyněk Červený píše:Ještě přidám jeden poznatek. Víte, proč jsou mimo jiné kluci Matyskovi tak dobří? Protože mají od mala přístup do perfektně vybavené dílny (mj. třeba 2 stříkací pistole pro různá použití).

Zbyňku prosim tě nech toho. Není to jen o super vybavené dílně. Můžu tě říct že i s průměrně vybavenou dílnou, pokud má dítě talent, tak je stejně dobré jako Matyskovi kluci.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Matušek » 13 pro 2005, 14:24

taky bych rekl ze v tomto pripade to neni o vybaveni, ale o tom ze nemusi chodit pro rady jednou tydne do krouzku, ale maji rady primo doma a muze nekdo nad nema stat a cepovat je. proste maji dobre zazemi a i sikovne ruce, tohle neni o 2 strikacich pistolich
David Matušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 13 pro 2005, 14:27

Martin Černý 'Černoch' píše:
Zbyněk Červený píše:Ještě přidám jeden poznatek. Víte, proč jsou mimo jiné kluci Matyskovi tak dobří? Protože mají od mala přístup do perfektně vybavené dílny (mj. třeba 2 stříkací pistole pro různá použití).

Zbyňku prosim tě nech toho. Není to jen o super vybavené dílně. Můžu tě říct že i s průměrně vybavenou dílnou, pokud má dítě talent, tak je stejně dobré jako Matyskovi kluci.

Nepřeceňujte tento můj příspěvek. Ten jsem dal jen jako takovou zajímavost. Mimochodem, napsal jsem "mimo jiné", a v podstatě to jsou slova jejich otce.
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 13 pro 2005, 14:29

A někde vejš jsem sám napsal, že Srbíno má pravdu v tom, že vybavení není vše.
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 13 pro 2005, 14:35

A ještě jedna věc. Jak napsal Libor Jekl, nejde o to, jak hodně profi je to vybavení, ale jestli vůbec je (na určité úrovni, samozřejmě).
Nejde o to, jestli má někdo 1,2, nebo já nevím kolik stříkacích pistolí, ale jestli má vůbec nějakou (použitelnou).
Pokud někdo mít pistoli nebude, troufám si říci, že se na špičkovou úroveň bude dostávat hůře.
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Nademlejnský » 13 pro 2005, 14:56

Sice nejsem Šobíšek... Mě se Česká pošta vždycky ozve sama, kdy je potřeba znovu zaplatit předplatné. Není to u časopisu, ale vždy někdy v meziobdobí
Martin Nademlejnský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 13 pro 2005, 15:09

Ja dodnes frézku nemám a maximálna mechanizácia ktorú používam je známa červená vŕtačka PIKO (väčšinu vecí aj tak vŕtam a režem ručne). Chladničkový kompresor som tiež odstavil len pre pár mesiacmi a s Aerografom sa mi tiež robilo celkom dobre (čo zas neznamená že by som s ak nemu chcel vrátiť...) :D
Václav Hochmuth

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 13 pro 2005, 15:14

Tak to máš Vašo docela štěstí, mně za mlada PIKO vrtačka odešla docela rychle :lol: . Pravda, nejvíce jsem s ní vrtal plošné spoje.

Ale jinak to tady (aspoň doufám) není o tom, jestli mít nebo nemít frézu.
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Návštěvník » 13 pro 2005, 15:42

To: Pavel Š

Ještě před koncem Vaše předplatitelského období Vás náš partner POSTSERVIS vyzve k prodloužení předplatného.
Chcete-li vše zjistit přesně, napište mě celé jméno a město ve kterém bydlíte, vše obratem zjistím. Nebo můžete sám přímo zde:
postabo.prstc@post.cz

To: Stavba modelu od A do Z

Rubrika slouží všem začátečníkům, ne jenom dětem - zde je na vedoucím kroužku/rodičích co jim poradí dle konkrétní situace.
Jde o seriál, který má postupně informovat " o tom co je potřeba během stavby modelu", aby si lajk udělal jasno, co vlastě ti plastikový modeláři dělají.
Na nářadí se těžko shodneme/shodnete - každý má svoje, každý věří něčemu trochu jinému, definice "drahé věci" neexistuje. Co je drahé pro mne, nemusí být pro jiné a naopak.
Proto souhlasím s doporučením kvalitní - dražší - známé pomůcky, protože jde o konkrétní vyskoušenou věc. A ti co ji pořizovat nechtějí, zaimprovizují. Je lepší doporučit frézku Proxxon a vzít tátu do OBI - zjistit o co jde a pak po předvedení výrobku jít jinam a koupit levněji, než doporučit "levnou frézku", kterou nemusí klučina/tatík/začátečník ihnet na trhu vidět a sehnat.
Nemám strach, že čtenáři kvůli našemu seriálu plýtvají pěnězi, koneckonců diskuze je toho důkazem.

P. Šobíšek
Návštěvník

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na NOVINKY MPM