Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ REVI
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

REVI č. 117

Diskuse, připomínky a náměty
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

REVI č. 117

Příspěvekod Petr Stachura » 03 lis 2019, 15:43

REVI č. 117 je právě vytištěno a od pátku je ve fázi balení a částečně již na cestě do kamenných prodejen…! Ve Frýdku-Místku a v havířovské prodejně MPM již bude k dispozici od pondělí.
Do pražského knihkupectví Krakatit a do brněnské prodejny MPM dorazí REVI č. 117 také již v pondělí, předpokládám, že v dopoledních hodinách.
Většina dalších balíků s časopisem je již také zabalena, ale v pátek jsme je již nestihli dodat poště před zavřením, takže většina ostatních zásilek odletí v pondělí dopoledne a na dalších kamenných prodejnách v republice by se REVI č. 117 mělo objevit v úterý, někde snad až ve středu.
PNS = síť trafik a novinových stánků by měla mít REVI také od středy, POST SERVIS bude zásilky nového čísla balit v úterý a předplatitelům odesílat asi ve středu a předpokládám, že většina z nich by REVI měla dostat již ve čtvrtek!
Obsah nového čísla sem vložím za chvíli.
Další číslo - tedy REVI č. 118 se pokusíme vydat tak, aby bylo k dispozici již na Bratislavské zimě, tedy 30. listopadu!
Navštivte http://www.revi.cz! Pokud Vám neodpovím ihned, omlouvám se, dělám časopis pro Vás.
Petr Stachura

• Odpovědět s citací

Re: REVI č. 117

Příspěvekod Petr Stachura » 03 lis 2019, 16:52

2 Francesco Baracca a jeho první vzdušné vítězství, autoři Jan Kolář a Bohumír Kudlička
Krátká ukázka z článku:
…Francesco Baracca po celou dobu války zdůrazňoval, že jeho cílem nikdy nebyl člověk, ale letoun. O jeho přístupu a zájmu o osádku ostatně svědčí i záznam z jeho deníku:
Pilot, kadet z Vídně, ve věku 24 let, je lehce zraněn na hlavě, jeho přežití se rovná zázraku, protože kolem něj prošlo osm kulek. Tři kulky vážně zranily pozorovatele, poručíka, a on pravděpodobně nepřežije. V letadle odkapávala ze sedačky pozorovatele krev a to umocnilo smutný dojem z války. Hodně jsem mluvil s rakouským pilotem, potřásl mu rukou a povzbudil ho, když byl velmi depresivní, přišel z ruské fronty, kde získal válečný kříž a medaili za chrabrost, kterou měl na své světle modré uniformě. Nemohl uniknout mému útoku a vyjadřoval svůj obdiv v několika slovech italštiny, která znal.

Předpoklad o vážném zranění pozorovatele se bohužel potvrdil. Franz Lenarcić zemřel na svá zranění v lazaretu v Udine 31. května 1916. Pilot Adolf Ott v zajetí onemocněl tuberkulózou a trpěl též srdeční neurózou, květnu 1918 byl repatriován. ...
10 Tokijský klub aneb Mustangy nad Japonskem (1. část), autor Martin Pospíšil
16 Letov Š-528 ve službách Luftwaffe, autor Martin Vyroubal
20 Víc patriot než hollywoodská hvězda (3. část), autor Pavel Türk, 2 bokorysy B-24 Liberator a půdorys společně s bokorysem amerického Mosquita z dílny Dušana Šimka
34 Nguyễn Văn Bảy – stíhací eso Vietnamské války (1. část), autoři Marek Brzkovský a Jan Šafařík
36 Na startu stíhací „Špaček“! (2. část), autor Michal Ovčáčík
44 Modely v zaměřovači – zde naleznete recenze těchto modelů: Breda Ba.65 A80, 1/72, AZmodel, JA-37 Viggen Fighter, 1/72, Special Hobby, Me 163 Komet, 1/144, ARMORY, FIAT CR.32, 1/72, AZmodel, Arado Ar 396, 1/72, RS models, Siebel Si 204D, 1/48, Special Hobby, Siebel Si 204 D doplňky, 1/48, CMK, Scottish Aviation Twin Pioneer CC.Mk.I, 1/72, VALOM, Lepty Bf 110 C pro Revell, 1/32, Eduard, MiG-21bis, 1/48, Eduard, A-4F Skyhawk, 1/144, Eduard, Iljušin Il-2, 1/72, KP, Super Mystére, 1/72, Azur/FRROM, P-40E, 1/72, Special Hobby atd.
52 Přistálo na redakčním stole
56 Recenze – kritika
Navštivte http://www.revi.cz! Pokud Vám neodpovím ihned, omlouvám se, dělám časopis pro Vás.
Petr Stachura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luboš Pavel » 03 lis 2019, 22:22

8-)
Přílohy
Obalka REVI_117.jpg
48-49_Revi_117.jpg
36-37_Revi_117.jpg
34-35_Revi_117.jpg
28-29_Revi_117.jpg
16-17_Revi_117.jpg
10-11_Revi_117.jpg
2-3_Revi_117.jpg
http://www.modelari.org
Luboš Pavel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 04 lis 2019, 07:25

Super!!
:hurray: :hurray: =D>
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 11 lis 2019, 14:18

Děkuji. Super čtení!!!!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kozák » 24 lis 2019, 13:04

.
Naposledy upravil Jiří Kozák dne 24 srp 2023, 12:07, celkově upraveno 1
Jiří Kozák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 24 lis 2019, 14:37

BOL ! Na MF sa mazu skoro vsetky nekomformne prispevky...to je co, "mat moc", a rozhodovat o byti a nebyti prispevkov !
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 24 lis 2019, 15:58

Proč to kdo smazal? Byla to věcná připomínka ke korekci kamufláží, jestli si pamatuju. To byl zase něčí kamarádíček dotčenej? :? #-o
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 27 lis 2019, 17:06

Taky by mě to zajímalo :-# Dočkáme se odpovědí ?
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Stachura » 27 lis 2019, 21:15

Hluboce se omlouvám všem, kteří se cítí dotčeni smazáním jednoho jediného příspěvku - netušil jsem, že to je tak trestuhodné!!!! = .. není to žádná hra MOCNÝCH...., myslel jsem to dobře a celé jsem to spískal já … přiznávám se bez mučení!
Víckrát už to neudělám!!!!
Když mi přišlo upozornění na reakci v tématu REVI č. 117 hned jsem se na to s chutí podíval a začal to ihned řešit …., háček je v tom, že recenzent neměl k dispozici všechny přebaly = REVI nedostává na recenzi od výrobce obvykle všechny přebaly, když je jich třeba 5 ale jen jeden a někdy dva.
Recenzent to myslel také dobře a v recenzi zmínil i výtky k přebalům/krabičkám, které nikdy nedostal a ke kamuflážním schématům se vyjadřoval podle náhledů z internetu (za to jsem ho vyplísnil...., ). Tudíž nemohl postihnout všechna kamuflážní schémata ve všech přebalech (s patřičnou zodpovědností), které výrobce dal na trh … neb je neměl k dispozici. !!!!!!
REVI se tímto všem čtenářům MODELFORUMU omlouvá a přiznávám, že jsem se poté spojil telefonicky s autorem příspěvku a asi 20 minut mu vysvětloval …, jak to vlastně je. Poté jsme oba tedy já + autor příspěvku usoudili, že toto vysvětlovat na MODELFORU je nesmysl,.... a že necháme ten jeho příspěvek smazat!!! - Tedy příspěvek byl smazán s vědomím a souhlasem jeho autora!
REVI není MAFIE A rozhodně si nechceme uzurpovat právo na mazání nějakých příspěvků…., jen jsem si naivně myslel, jako šéfredaktor + majitel + uklízečka vše v jednom, že toto řešení je ideální, lepší, než kdybychom zde vysvětlovali, že recenzent se vyjadřoval k přebalu, který nikdy neměl v ruce …
Děkuji za pochopení!
Stačí vysvětlení takto????
Petr Stachura REVI
Petr Stachura

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 27 lis 2019, 23:45

Samozřejmě, že to stačí Pane Stachuro (píši pouze za sebe). Rovina je vždycky lepší než kličkování.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 27 lis 2019, 23:59

Děkuji za odpověď a za upřímnost.
Stejně si ale myslím že bylo vhodné nechat poznámku, že vzhledem k tomu, že došlo ke špatné interpretaci se autor rozhodl nechat svůj komentář odstranit. Určitě by to omezilo vášně a konspirační teorie.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 28 lis 2019, 06:45

Ahoj, mohu potvrdit co Petr napsal výše. Po jeho vysvětlení jsem souhlasil s odstraněním mého postu. Stejně tak jsme učinili dohodu, že pokud dojde k této konverzaci, poskytne vyjádření Petr. Jinak podrobnější rozbor kamufláží na Fiata je v italské sekci, v tématu o novinkách. Jen dodám, že já a Petr se dobře známe, takže v tom hledat konspiraci nebo antipatie není třeba.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jiří Kozák » 28 lis 2019, 13:01

.
Naposledy upravil Jiří Kozák dne 24 srp 2023, 12:07, celkově upraveno 1
Jiří Kozák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod losna » 03 pro 2019, 13:30

Neví někdo prosím, kde nové číslo koupit v trafice v Praze, nikde ho nemohu sehnat, ani u ověřených trafik, kde jsem ho vždy koupil.

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk
losna

Další

Odeslat odpověď

Zpět na REVI