Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Corporate Alliance Droid

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Corporate Alliance Droid

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 pro 2009, 16:47

Ač jsem to původně neměl v úmyslu, nakonec sem průběh téhle stavby dám. Model je od AMT a je velmi jednoduchý, až bych řekl primitivní a přitom to vůbec není taková hrůza...

Má pár dílů, ale pasují k sobě dobře, konstrukčně je to velmi jednoduché, takže ideální oddechovka a spíš je to na vyblbnutí. Na nějaké detailování kašlu, chci to stavět pro odreagování, myslím, že to půjde rychle a víc mi asi dá zabrat podložka. Hlavní tělo má pár dílů (viz obrázek), centrální pás je jeden kus v celku, použiju ho jen po drobném začištění, protože dělící spára a malé kulaté vyhazováky na boku každého článku budou podle mě po napatinování vypadat jako něco, co je součástí pásu...

Celý je to záležitost na pár večerů, zatím jsem nastříkal konstrukci zevnitř tmavou barvou, aby to pak nesvítilo plus dva větší díly, který přijdou dovnitř a pak se k nim nedostanu. Pás je zatím v základu hnědé jako podklad pro patinu. Bohužel tam nejde dát dodatečně, takže proto. Ale finální barvení a patina se bude samozřejmě dělat až potom.

Zajímavý je, že model jsem u nás nikdy neviděl (což neznamená, že se neprodával, možná mi to uniklo, do sci-fi jsem tehdy tolik nedělal), můj je z ebay za velmi rozumnou cenu...

Droid 001_small.jpg

Droid 002_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Re: Corporate Alliance Droid

Příspěvekod PeVl » 01 led 2010, 23:49

a ja si puvodne myslel, ze je to diecast stejne jako triFighter
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 02 led 2010, 13:49

myslíš snap fast předpokládám... No, ono se to od toho zas až tak zásadně neliší, je to jen o fous sofistikovanější...nemá to v podstatě žádnej vnitřek, je to dost schématický, ale když se to podle mě dobře nabarví, bude to zajímavá věc do sbírky. Kvalitním stavebnicím to ale konkurovat nemůže (a asi to ani vzhledem k cílový skupině nebylo účelem...)
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 02 led 2010, 19:10

no já koupil toho trifightera droidiho jako kovovou stavebnici asi z 10 dílu na srouby a nabarvenou hodne schematickou, ale po doděláni a pekne povrchovce urcite pekny kus do vitriny.
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 02 led 2010, 21:19

Aha, já myslel, že tri fighter se dělá jako snap fast... No, tohle je plast a osud to bude mít velmi podobnej :-)
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 09 led 2010, 23:43

Já taky nevěděl, že to jsou kováky, ale jsou. Pamatuju si, že Tridroid se prodával na eBay nový snad za 3 dolary, jen to poštovné...

Corporate alliance Droid: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/ ... 8315.shtml

trifighter: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/ ... 8362.shtml
jedi fighter diecast: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/ ... 8361.shtml
jedi fighter kit: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/ ... 8314.shtml
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 20 říj 2010, 19:27

Aby to Droidovi nebylo líto, dávám fotky s postupem prací, kdy se pomalu, ale jistě snažím posunovat kupředu.

Stavba je sice jednoduchá (málo dílů), ale přeci jenom člověk zjistí, že při této velikosti by to chtělo trošilinku víc detailů a tak. Na některý místa, který nestojí nic moc, je celkem vidět, což je škoda. Do nějakého masivního scratchbuildingu se mi ale nechtělo, tak řeším jen ta největší zvěrstva. Třeba kanóny jsou lehce do šavle, mám obavy, že jde o konstrukční problém, možná se mi to zdá a úplně se s tím nedá moc dělat... No uvidíme jak to půjde.

Dosavadní progres:

- nástřik základní barvou plus krycí barvou a oloupání za pomoci laku na vlasy s cílem se pokusit dosáhnout vzhledu na krabičce(tuto technologii se pořád učím, pořád to není úplně ono) - snažil jsem se inspirovat i filmem, ale záběry na droid ve třetím díle nové trilogie stojí dost za prd na to, aby se z toho dalo vypozorovat něco rozumného, jediný poznatek je, že to celé bylo dost omšelé a opotřebované
- základní patina olejovkami (ještě to samozřejmě není zdaleka vše)
- ulomená anténka na jednom ze světel (přijde spravit)
- pásy zatím v základu (bude masivní patina)

Vše je zatím sesazeno, tj. neslepeno dohromady.

Chci to dát na podložku jak to jede po vodní hladině, to bude švanda až se do toho pustím, ale výzvy jsou od toho, aby se jim čelilo, že...

2010_10_20 004_small.jpg

2010_10_20 005_small.jpg

2010_10_20 006_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 pro 2010, 19:38

Po delší době přikládám fotky postupu, který je vlastně ilustrací finálního stavu. Jak jsem avízoval, pokusil jsem se model zasadit do dynamické diorámy na vodě, což je z řady důvodů poměrně obtížné, zvlášť pokud děláte vodu poprvé, což byl můj případ. Snažil jsem se inspirovat prací jiných sci-fi modelářů, s výsledkem jsem na to, že to byl první pokus (= alibi) docela spokojen, ale samozřejmě to vnímám jako počátek cesty se dále zlepšovat, žeano...

Voda vznikla vymodelování výchozího reliéfu včetně vlnek z bíle DAS hmoty, následně nastříkáno barvami a navrch aplikovány v několika vrstvách umělecké gely, použil jsem lesklý, následně gel s přísadou skleněných krystalků a zčeřenou vodu jsem modeloval z gelu lesklého smíchaného s matným (důvod byl ten, že matný gel jsem měl v hustší formě než lesklý a proto lépe držel tvar), spolu s trochou gelu s krystalkami a to celé ještě zahuštěno micro baloons od Scenic. Všechny gely uschnou do průhledné podoby, krystalky dodají efekt napěněné vody a micro baloons směsi kromě zahuštění dodají bílou barvu (tj. ještě větší napěnění). Samozřejmě by šlo experimentovat s barvením gelu akrylovými barvami a vůbec si s tím všelijak dál hrát - aspoň mám co zkoušet příště.

Jinak všem ostatním modelářům a samozřejmě zejména té hrstce, která fušuje do scifi, přeji příjemný, úspěšný a kdovíjakýještě vstup do roku 2011, který nechť přežijí ve zdraví a pohodě.

2010_12_30 001_small.jpg

2010_12_30 002_small.jpg

2010_12_30 004_small.jpg

2010_12_30 005_small.jpg

2010_12_30 006_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 pro 2010, 19:40

2010_12_30 007_small.jpg

2010_12_30 008_small.jpg

2010_12_30 009_small.jpg

2010_12_30 010_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 30 pro 2010, 20:42

Ta voda se povedla.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 30 pro 2010, 22:29

ten droid není spatny, jen nevim , jak Ti to rict nejak decentne... je to K U R V A dobry, cekal jsem co s tim udelas , ale tohle me fakt posadilo na zadek
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian » 31 pro 2010, 18:32

prfektne, na tej vode to je parada
Marian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod skokan » 01 led 2011, 11:16

Tak to ma potesilo, vazne super! Dufam, ze makas na dalsich :-D
skokan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barbastell » 04 led 2011, 09:54

Ta voda je naprosto famozní :shock: =D>
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu

vlákno s WIP
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=123&t=46268
Barbastell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 06 led 2011, 16:11

Výborný nápad a perfektní provedení =D> =D> =D> =D> =D> , scifárnička jak lusk :wink:
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno