Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

DUST - 1:35 Axis Luther

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: DUST - 1:35 Axis Luther

Příspěvekod Václav PRANTL » 31 říj 2009, 17:29

Tomáš Chmelík píše:Lopee, v této kategorii modelů je dotaz "jak moc se může nějaká nová vymyslet" něco jako provokace :lol:

:grin: :grin: =D> =D>
www.MODEL Box.cz
www.MILLIPUT.cz
prantl@modelbox.cz
'Where is a Will, there is a Way.'
'Kids, don't buy drugs. Become a modeller star and they give you them for free!'
Václav PRANTL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lopee » 01 lis 2009, 01:10

Přesně to jsem potřeboval slyšet... :grin: , takže nebudu provokovat a něco pořádného vymyslím... :-D . Mimochodem: jak to vypadá s 'Dustem' dál? Nejsou nějaké informace? Bude to nějak pokračovat? > To je spíše dotaz na budoucnost. Jen jestli něco nevíte. Aby to náhodou nezatrhli, ono přeci jen kvůli nějakým exotům (čti: správně smýšlejícím :) ) jedincům v ČR to dělat nebudou. A dále se chci zeptat - a to se možná ptám na špatném místě - ale co ten sci-fi tankista od MIGa? Ten by se k tomu vysloveně hodil. I měřítkově. Ono vůbec ty figury právě k tomu mě zajímají tak nějak nejvíc... :-D :-D :-D
Nejen (můj) blog o figurkách.
lopee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 01 lis 2009, 13:29

No, o budoucnost DUSTu bych se zatím nebál, byť česká sci-fi komunitka asi nebude tím tahounem... :-) podle toho, jaké nové kousky vydává mi přijde, že to zatím jde, tak uvidíme, s čím novým přijde...

Migovy figurky k tomu samozřejmě půjdou taky, ostatně kombinovat se to dá s lecčím - to je mimochodem jedno z kouzel tohodle žánru - tady jsi sobě vlastním pánem :lol:
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 28 lis 2009, 20:05

Po velmi dlouhé době způsobené prozaicky tím, že jsem na modelaření neměl moc času přidávám nějaký progres na Lutherovi. Ještě to není hotové, jak mecha samotný ještě potřebuje na řadě míst doladit, tak mu budu teprve vyrábět podložku.

Chtěl jsem zkusit zase jinou formu patiny, kompozice bude směřovat někam k opuštěnému stroji kdesi v poušti...(ještě uvidím). Stavebně se žádné drama nekonalo, až na to, že některé dělicí roviny formy jsou trošku ku zlosti a pořád si říkám, jestli by cestou nebyla jinačí kompozice stavebnice (nohy z více dílů). Na spoustu míst se blbě dostává...

Co mě taky štve je houževnatý resin, kdy se ukázalo, že moje hlaveň je tak trochu do šavle a veškeré pokusy o její narovnání (teplá voda, přiměřená síla) vedly pouze k dočasnému řešení, do druhého dne se to spolehlivě vrací k původní podobě. No, musím na to něco vymyslet. Stavebnice Jagdlutheru to už řeší hlavněmi soustruženými...

2009_11_28 006_small.jpg

2009_11_28 007_small.jpg

2009_11_28 012_small.jpg

2009_11_28 013_small.jpg

2009_11_28 014_small.jpg

2009_11_28 015_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 28 lis 2009, 20:10

2009_11_28 018_small.jpg

2009_11_28 020_small.jpg

2009_11_28 022_small.jpg

2009_11_28 023_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 29 lis 2009, 09:58

tak ta povrchovka se mi líbí moc, paráda. Pro mě lepší něž různé lomené kamufláže.
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 30 lis 2009, 17:51

Velice pěkné! Správně jeté! Akorát nevím, jestli i hlaveň udělat orezlou? Já bych si jí představil spíš mastnou, udržovanou...na tom přece závisí úspěch v boji! Ale to mě jen tak napadlo... 8)
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrLn » 30 lis 2009, 23:07

nedlloyd píše:Velice pěkné! Správně jeté! Akorát nevím, jestli i hlaveň udělat orezlou? Já bych si jí představil spíš mastnou, udržovanou...na tom přece závisí úspěch v boji! Ale to mě jen tak napadlo... 8)

.... kompozice bude směřovat někam k opuštěnému stroji kdesi v poušti...(psal autor), řemeslně pěkně provedeno, nelíbí se mi třeba silné stěny trubek raketometu? nebo co to je...
já se spíš nějak furt nemůžu srovnat s touhle komerčně vyráběnou SF, invence autora(o tom by SF mělo být) se tak vytrácí zužuje jen na techniky při stavbě a barvení,ale jinak dobrý...
...
petrLn

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav PRANTL » 30 lis 2009, 23:33

Tomáš Chmelík píše:No, o budoucnost DUSTu bych se zatím nebál, byť česká sci-fi komunitka asi nebude tím tahounem... :-) podle toho, jaké nové kousky vydává mi přijde, že to zatím jde, tak uvidíme, s čím novým přijde...

Migovy figurky k tomu samozřejmě půjdou taky, ostatně kombinovat se to dá s lecčím - to je mimochodem jedno z kouzel tohodle žánru - tady jsi sobě vlastním pánem :lol:

jj, třeba teď

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

petrLn píše:já se spíš nějak furt nemůžu srovnat s touhle komerčně vyráběnou SF, invence autora(o tom by SF mělo být) se tak vytrácí zužuje jen na techniky při stavbě a barvení,ale jinak dobrý...

já bych neřek', když jsem prohlížel Dust Modeling Vol. 1, (náhledy třeba zde), tak jsem mrkal, jak si s tím dokážou lidi vyhrát - já bych bral default DUST designy jako základ a 'reálný' rámec, ve kterém je možné si dál rozvíjet svoje... třeba někde jsem zahlíd podvozek Hetzera s nástavnou ala kanónový Hakl, nebo tak nějak, vedle walkera... super...
www.MODEL Box.cz
www.MILLIPUT.cz
prantl@modelbox.cz
'Where is a Will, there is a Way.'
'Kids, don't buy drugs. Become a modeller star and they give you them for free!'
Václav PRANTL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrLn » 01 pro 2009, 00:22

Z komerčního hlediska je to dokonalé, P.Parente to má vymyšlené dobře, škoda jen, že soutěž kterou každoročně pořádali, tak trochu pohřbili a přetvořili na DUST cup, k účasti v soutěži je samozřejmě třeba zakoupit patřičnou stavebnici pávě od něj no a o to jde..
unifikace...
soutěž šla do háje, krom dust modelů tam nebylo takřka nic k vidění, bylo to smutné, dřív to bylo o scifi, teď je to jen o Dust
http://smf.freeforumzone.leonardo.it/ca ... idc=478572 koho to zajímá víc tady, nechci tady zas.. stavěcí téma
petrLn

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 19 zář 2010, 21:04

Letošní E-Day mě donutil udělat pro Luthera podložku, aby se ve vitríně necítil úplně opuštěně. S diorámaty nemám zkušenosti a tak jsem s tím trochu zápasil, ale výsledek se mi celkem líbí. Jasně, sám na tom vidím řadu nedostatků, ale snad je to krok dobrým směrem a postupně se zlepším i v tomhle. Rozhodně to vypadá lépe než samotný model.

Co mě na modelu ale vysloveně štve, je ta ohnutá hlaveň. Všechny moje pokusy ji narovnat vedly pouze k dočasnému řešení a do rána to bylo zase jako šavle. Na fotkách je to dost vidět (na modelu pochopitelně taky). Nestihl jsem s tím nic udělat - ostatně ono by jediné, co by se dalo dělat, bylo hlaveň nahradit něčím jiným. Nejsem ale technikář a tak jednak nemám zásoby, druhak nevím, jaký tank by mohl mít podobnou hlaveň abych buď koupil soustruženou náhradu a nebo stavebnici, jejíž zbytek bych následně upotřebil jinak.

Kdyby někdo z Vás měl tip, čím to nahradit, sem s ním! Tipnul bych, že to bude nějaký německý druhoválečný tank...

2010_09_19 001_small.jpg

2010_09_19 003_small.jpg

2010_09_19 004_small.jpg

2010_09_19 006_small.jpg

2010_09_19 008_small.jpg

2010_09_19 013_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Klusáček petr » 20 zář 2010, 13:35

viděl bych to na tigra podívám se na vrakoviště
Klusáček petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 20 zář 2010, 13:49

Podle mě je to King Tiger (Tiger B) nebo Jagdpanther časných verzí bez stupnění. Ale to je v podstatě jedno, dal bych tam hlaveň pro libovolnou 88 mm, která zachová tu mohutnost úsťové brzdy, ty z Tigerů I jsou L56 tudíž kratší, Kingtigerácký a J.panthery jso L71 tedy delší (číslo znamená délku v násobcích ráže)
http://www.modelbox.cz/advanced_search_ ... &x=24&y=11
http://www.modelbox.cz/advanced_search_ ... 56&x=0&y=0
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 20 zář 2010, 14:49

Moc pěkné. :P :P :P
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 20 zář 2010, 16:51

Jindro, díky, to je podle mě to, co hledám. Ještě ověřím průměr laufu "u kořene", protože ideální by bylo, kdyby se vešel do příslušné "díry". Jsem trumbera, že jsem tohle neřešil dřív, ale model jsem měl založený a teprv při kompletaci mě ta šavlovitost udeřila do očí a už nebyl čas to řešit...

Podle mě má ten resinový díl v něčem takovém tak jako tak původ, kanibalizace stavebnic je dost častá, ale za DUST nemůžu mluvit...

JagdLuther už má laufy soustružený, tam je aspoň o starost míň...
Tomáš Chmelík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno