Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Tachikoma 1/24 Wave

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Tachikoma 1/24 Wave

Příspěvekod PeVl » 10 říj 2008, 10:59

No já myslím, že po patině to bude dost gut. Ono už teď to vypadá hodně zdařile. Jo a na scifi se mi hlavně líbí, že nemusím řešit,jestli ta šedivá není moc šedivá. Takže urban camo na tachikomě?? Super!!
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 10 říj 2008, 11:15

čau , tož ogare, pro mě si bombar´dák už te´d, ta kamo je naprosto super =D> =D> =D> =D> nemá absolutně chybu.Ještě please jaké barvy jsou použíté.Druh , čislo , popřípadku mix.díky Wolf
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 10 říj 2008, 11:55

Ha ! Člověk takového jména zde na fóru jako je por. Wolf nahlédl do mého tématu ! Dmu se pýchou, fakt :D

(Ne, vážně, mlsně sleduji figurkářská témata a závidím, že figurky a diorámata neumím, ale pomalu začínám koketovat i s tímhle - můj první pokus o něco víc než jen model, teda něco s podložkou je zde na fóru - resinový Schnabelgun. Do figurkářské kategorie hodlám vstoupit možná netradičně - anime figurkou 1:6, už ji mám na waiting listu... Mimochodem ta afghánská vinětka je super!)

No a k těm barvám - teda pokud si ze mě neděláš šoufky - nic světoborného - Humbrol 127, 126, Model Master tmavá šedá a na závěr černá. Stříkáno v tomto pořadí, maskováno postupně: jedna barva základ - masking - druhá barva - masking - třetí barva - masking - čtvrtá barva a všechen masking dolů (místama i s barvou, to by do toho člověk nejradši kopnul, naštěstí na světle šedý surfacer, opravuju to štětcem). Kovové detaily jsou Alcladem (na fotkách vlastně moc nejsou) - hlavně pak klouby nohou atd. Celé to chci masivně patinovat, spíš jako testovní polygon různých postupů, pigmenty atd. bla bla a nakonec to umístit do nějaké vinětky, nápady mám, zkušenosti ne, takže je sbírám na figurkářských a diorámatích tématech...

Tož tak.
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 10 říj 2008, 17:45

Super díky za ty barvy a popis postupu, mě ta kamo uplně učarovala a na nějakém sci -fi ,což mě už delší dobu láká , ji určitě vyzkouším :wink: .
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 11 říj 2008, 09:29

paradne kamo!
bude to sice divne, ale rozhodne nie zle...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flieger » 30 říj 2008, 08:15

Vypadá to perfektně. Těším se na progress.
Zasloužilý lepič, stavitel retro modelů.
Flieger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mechwarrior » 30 říj 2008, 08:28

super zvolenná kamo, tohle by mě nenapadlo a vypadá to výborně, jen ale jestli se k tomu bude teď hodit ta prsatice...
mechwarrior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 11 lis 2008, 12:19

Tak na Tachikomě po nějaké době nějaký progres. Základní patina, sestaveno dohromady, pigmenty a teď na to koukám a přemýšlím co s tím dál. Bral jsem to tak trochu jako zkoušení nových postupů. Vypadá to docela dobře, ale nějak mi přijde, že to pořád není úplně ono a taky ne všechno se mi povedlo tak jak jsem si představoval...

Nohy a zadek je na střední část jenom nasazen - jsou tam udělané klouby a celé je to polohovatelné - například nohy ve třech bodech, takže by neměl být problém to postavit i na členitý terén. Je to do sebe zacvakané, drží to a přitom jsou spoje volné a nohy lze zase pochopitelně sundat. Technologicky je to docela promakané, model je dost blbuvzdorný a šel by z velké části secvakat jen tak...

Ty modré části jsou kousky "rukou", které jsem zapomněl nabarvit, takže to musím napravit v dalším kroku...
Přílohy
IMG_0576.JPG
IMG_0575.JPG
IMG_0574.JPG
IMG_0573.JPG
IMG_0572.JPG
IMG_0571.JPG
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 11 lis 2008, 12:20

Ještě zbytek
Přílohy
IMG_0579.JPG
IMG_0578.JPG
IMG_0577.JPG
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 11 lis 2008, 12:52

:lol: tohle je suuuuupeeeer! ;-I
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Flieger » 14 lis 2008, 10:49

Je to fajnéééé ;-I
Zasloužilý lepič, stavitel retro modelů.
Flieger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 08 led 2009, 22:29

No, tak jsem se dostal k nějakému posunu na Tachikomě, hlavně figurce. Upřímně řečeno, na fotkách to vypadá o dost hůř a musím uznat, že fotka víc zblízka odhalí to, co oko velkoryse zkousne... Je to moje první figurka barvena s upřímnou snahou něčeho dosáhnout (oleji) a tak trochu to podle toho vypadá, nejspíš se k tomu budu muset ještě vrátit, až si od toho trochu odpočinu, předělával jsem to bezpočtukrát. Tož tak...

Figurka samotná stojí za prd, je to měkký vinyl, který se blbě brousí a ještě hůř řeže, takže jsem se nedokázal zbavit otřepů tak, jak bych chtěl, na chemikálie to taky nereaguje... Detaily celkem ujdou, ale obecně to prostě není ono...resin nebo aspoň plast by byl o něco přívětivější. A nebo dělám něco blbě. Něco je ještě mokrý, až to vyřeším k vyšší míře spokojenosti, zalakuju to. Na vlasech jsem se snažil o jakýsi melír aby to nevypadalo jako helma, světla a stíny na pleti jsem se snažil nedělat výrazné, u těhle figurek to tak nebývá...

No, myslím, že aby člověk ocenil umění dobrých figurkářů, musí si zkusit něco namalovat a zjistí, že to zdaleka není taková prdel, jak to vypadá... :D

Podložka je provizorní, zvažuju ji nechat takhle jednoduchou a nebo jít možná do nějakého dio, podle chuti...časem

tachi_6.jpg

tachi_7.jpg

tachi_8.jpg

tachi_9.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 09 led 2009, 00:15

Ty , Tome, jak Ti to jen říct..., hmm, tak to je sakra hodně dobrý :shock: :shock: , dokonce už vidim i tu podložku :D
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 12 led 2009, 11:38

Tachikoma vypadá výborně a má pěkně vybraný odstíny.
K tý babě - zkus si jí dát pod lampu svítící shora pod úhlem a pak ji natáčet a uvidíš, kde jsou sítny a kde ne. Třeba na tý kůži na bocích by měl být výraznější stíny na horní hraně toho holýho trojúhelníku, vypadá to jako nabarveno takovým tím japonským stylem bez výraznějších kontrastů, takže slušný, jestli je to první figura, tak je to až neuvěřitelný výkon. Na bělmo očí nepoužívej čistou bílou, vypadaj pak "vykuleně".
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 12 led 2009, 12:43

Jindro, díkes, určitě na to ještě sáhnu, teď to nechvávám uležet. Ony taky ty fotky stojí za starou bačkoru, nevím jestli je to tím, že oko je takové milosrdné, ale zatímco naživo to vypadá celkem o.k., na fotkách mi to přišlo mnohem hnusnější. A fotil jsem to narychlo a podle toho to taky vypadá, musím si s tím dát dát větší práci...
A pravda je, že jsem se snažil pleťovku dělat tak trochu "anime" jemně, ale chce to asi trochu přidat, pravda...
Ale jak jsem psal, dneska si mnohem víc vážím práce figurkářů - v tomhle případě je figura doplňkem (vysloveně doplňkem) a tak se na to můžu dívat shovívavěji. Předělával jsem to celé bezpočtukrát, taky díky tomu, že je to opravdu první figurka, kterou mastím olejema a tak metodou pokusů a omylů - i když nějak teoreticky vybaven jsem - objevuju to, co mají figurkáři jako základní znalosti...
Snažím se současně mastit figurku co je u Rancora - to je ve figurkářském tématu a zatím jsem nenašel odvahu to dát na web, ale docela mě to zatím uspokojuje (stínuju zelenou kůži toho prasátka, co Rancor drží v ruce..., mám hotové ruce a hlavu jako řekněme základ pro další detailování, možná tam lípnu fotku...).
Každopádně díky, ještě na tom máknu...
Jo, a to už jsem asi psal - ta figurka mě ve finále tak trochu zklamala tou hmotou, ze který to je...
Tomáš Chmelík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno