Pochválil jsem to už u lodičkářů,takže Nápis na věži bude řešen jako obtisk(dobrý by to bylo nějak jako když HGW dělají nýty a porty) a co to dřevěný sklo?
Dík, no ta okna stále řeším, nevím ještě přesně co s nimi udělám. Pravděpodobně vnitřky natřu modrou barvou a "zasklím"...Poraďte...No a ten nápis - to taky nevím, asi ho tam namaluji ručně, obtisky neumím a tak malou šablonu taky nevyřežu.
Obtisk není zas takový problém.Kup si hnědou papírovou pásku tu co se máčí ve vodě(olíznout to jde taky,nic moc) tu na lepivé straně stříkni lakem.A na tuhle plochu si pak můžeš nápisů "SWORD" nakreslit co srdce ráčí no a pak ten nejlepší vystřihneš a dál pracuješ jako s běžným obtiskem. Tady těch bílých kol jsem namaloval asi osm než to za něco stálo
Ty okna tam bych asi vyvrtal díru a zasadil plexi klidně 2-4 mm tlusté, fígl je v tom že ho z druhé strany(zevnitř) nastříkáš matným lakem.Do vnitřku vidět není a sklo má hloubku i lesk,případně za okno nalepíš nějakýho pajduláka a vznikne dojem že tam někdo je.
okna bych asi vyřešil natřením a zasklením, jen by to chtělo ne jednotnou barvou, ale udělat to jako pohled do trychtýře, tedy uprostřed tmavší a k okrajům světlejší, nebo taky obráceně, Možná si je vytisknout z papíru a nalepit. Pak by to možná šlo i tak, že z plexi vystřihneš "sklo" a to ještě přetřeš nějakou smoke barvou a zase budeš přidávat nátěry směrem ke středu, aby to nebylo jednolitý. Chce to ale vyzkoušet. Obtisk by ti mohl někdo udělat, určitě tu jsou lidi, co to dělají a umí, nebo možná nechat vyříznout laserem.
Díky,všem To řešení skel od MG. je asi nejlepší, líbí se mi ty první dvě. To jsi dělal Ty sám? Mohl bych to případně použít? A pokud je to Tvoje práce, nevyrobil bys mně ještě žluté? Jinak do trupu bych v této fázi nerad vrtal, plášť je přeci jen slabý, dělaný z výstražných tabulek a toho alteca je jen šlupička, od 0 - 0,5 mm. Ty obtisky nějak pořeším, když tak si je zkusím vyrobit...
No jo to je lepší, šel bych do toho prostředního.Ta moje rada je dobrá na modely domů pro architekty(taky se používá), fakt tohle je živější i bez pajduláka
Je to čím dál tím lepší jen tak dál. Na reflektoru měl Sword Mk.I žaluzie ale ty evidentně stavíš Sword Mk.II Dvakrát Svord ,jeden pohled do interieru a tohohle podvodníka už chci stvořit hodně dlouho.
Děkuji... No ony to nejsou žaluzie, jsou to 3 dráty fungující jako ochrana. Ty ještě možná budou, nedával jsem je tam, protože by se mi to blbě maskovalo. Na těch fotkách je krásně vidět, že si tvůrci filmu nedělali problém s měřítkem ponorky vůči postavám, pokaždé je ponorka jinak velká, ale i plášť ponorky je zvenčí jakoby dřevěný, kdežto zevnitř je evidentně kovový. Tedy pokud nebyl dvojitý, že... To podvodní kolo by nebyl problém, ale ten potapěč už pro mě jo. Toho bych nevysochal, asi...
Jindřich Bernt píše: i plášť ponorky je zvenčí jakoby dřevěný, kdežto zevnitř je evidentně kovový.
Myslím si, že bol aj zvonku kovový. V 63-ej minúte filmu (súboj ponoriek) je to možné vidieť. Prerazený povrch z dreva by podľa mňa vypadal inak. Toto mi skôr pripomína preliačený plech (resp. pretrhnutý papier ). Efekt "dreveného povrchu" je podľa mňa skôr dôsledkom použitej modelárskej techniky (papierové modely) a vizuálneho stvárnenia filmu, kde bolo všetko natierané prúžkami (pomocou valčekov), aby sa vo filme priblížili efektu ilustrácií z verneoviek.
Děkuji... No jo, kdyby zvenčí udělali plátování jako zevnitř, tak by to bylo jasně kovové, takhle jsou prostory pro spekulace ale i případné následovníky, kteří mohou udělat kovový celý plášť ponorky. To by totiž vypadalo také strašně zajímavě. Takže dnes jsem dal některým "kovovým" částem barvu mosazi, natřel pryžové těsnění lkoubů a osadil okna, které musím ještě zasklít.
Jo, dobrý díky. No já jsem měl několik variant modré, pak taky žluté. Ta okna jsem zkoušel i kombinovat, tedy ta malá, ale nějak to nebylo ono. Tak jsem si řekl, že to byl vevnitř jeden velký prostor a dal jsem všechny stejné. Ona ta modrá barva má stejně imitovat jakoby odraz vody ve skle.S tou žlutou to bylo také zajímavé, z dálky to vypadalo parádně, jakoby byla opravdu osvětlená zevnitř, ale zblízka divně, páč tam prostě chyběl pohled dovnitř. Tak jsem tam prdnul modrou.