Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Star Wars Delta 7

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Star Wars Delta 7

Příspěvekod Márv » 09 lis 2023, 23:08

Ahoje
Vidím že kategória Sci-fi sa moc nehýbe, tak vám chcem ukázať čo mám na stole.

Je to krabička od Revellu 03614, keďže model má len 21 dielov chcel som si to trochu sťažiť.
Asi na piaty pokus sa mi podarilo trochu vytuniť motory a ešte chcem urobiť pár úprav, Obi-Wan je nafarbený.
Chodí mi po rozume mini dioráma ako Obi prelieta pomedzi asteroidy, kde by sa hodilo aby mala Delta zapnuté motory.
Na internete vyzerajú návody celkom jednoducho a viem si predstaviť dostať malé blikajúce ledky do motorov.
Myslíte si že to zvládnem ako amatér čo nemá skoro nič postavené alebo si len pokazím s čím som sa zatiaľ natrápil, aj keď to tak nevyzerá.
Máte s tým niekto skúsenosti, alebo to len skúsiť nafarbiť aby to vyzeralo ako zapnuté motory ?

Obrázek
Márv

• Odpovědět s citací

Re: Star Wars Delta 7

Příspěvekod Márv » 17 říj 2024, 16:25

Ok tak ako to vlastne pokračuje.
Motory boli vykuchané a bola tam vložené LED-ka, svetielko bolo treba obrúsiť obalil som ho aj alobalom kvôli prehrievaniu a pre zabránienie presvitania kde to nemá presvitať.
Obrázek
Do kabíny som Obimu dorobil nejaké displeje aby to viac korešpondovalo z originálom a za sedačkou bolo prázdne miesto tak som sa tam pokúsil urobiť dostavbu.
Obrázek
Ďalšie zmeny s ktorými som sa pohral, pridal som pánt na kokpit, pridal som nejaké detaily aj na zadný panel, zaslepil som na spodnej strane otvor pre držiak lebo plánujem s toho menšiu diorámu a bol zbytočne veľký, potom prišla základná farba v spreji.
Obrázek
V súčasnej dobe mám nafarbené motory a zadný panel, budem zapojovať ledky potom všetko spojím dokopy dofarbím a budem patinovať.
Obrázek
Nepostupujem veľmi rýchlo keďže môj čas pre modelovanie je tak dve hodiny do mesiaca, ale ako sa to začína ukazovať ma to zasa začína baviť. Farebnú kombináciu kombinujem, niečo podľa návodu, niečo podľa filmu a niečo podľa dokončeného modelu čo som našiel na nete. Najhoršie stavy som mal keď mi lepidlo rozleptalo kokpit a ešte aj praskol. Nakoniec sa mi podarilo ho zachrániť, zaleštiť zalakovať a celkom sa to stratilo.

Keď sa niečo pohne tak zasa niečo pridám dúfam že to bude skôr ako po roku.
Márv

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ramon » 02 pro 2024, 07:08

ahoj
na znazornnie blikajucich motorov sa moze pouzit blikajuca led dioda z sviecky na baterky co nosia ludia cintoriny.
pred led sa moze vlozit farebna folia. dobre je napojit pred led predradny odpor.
led sa nemusi obalovat alobalom, led nehreje. staci ju zbokov poriadne natret syntetickou ciernou revell farbou.
do malych dielov sa mozu vlozit malinke smd led. su v roznych farbach. su aj take co maju velkost cca 1x2 mm. smd je napr. v svetlo baterky v telefone, ten maly zlty stvorcek v parabole to je smd led.
ramon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Márv » 08 bře 2025, 17:02

Tak keď je trocha času pokračujem
Obrázek
Motory zlepené zapojené, keby sa mi nejednej ledke neodtrhla nožička bolo by to jednoduchšie ale poriešil som to.
Nastal ale nečakaný problém, celú dobu som sa bál aby ledka nepresvitala kde nemá a nakoniec ju nevidno ani kde ju má byť vidno.
Obrázek
Trocha som sa to pokúsil vyriešiť vrtákom, niečo to urobilo ale treba sa s tým ešte pohrať aj keď asi to nebude vyzerať ako som plánoval :-k, viem čo som mohol vyriešiť lepšie ale nechám si to už pre iný model .
Márv

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno