Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Attack Tomahawk

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Attack Tomahawk

Příspěvekod 172flogger » 20 dub 2011, 09:24

Pořídil jsem si jeden z hezčích Macross mechů od Bandai. Měřítko je bohužel 1/100 a ne 1/72, ale byl relativně levný a tak ho beru jako pokusného králíka.
CIMG9536 (Large).JPG

1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Re: Attack Tomahawk

Příspěvekod 172flogger » 20 dub 2011, 09:31

První sestavy, lepeno Extra thinem a hlavně Limonene Tamiyou. Začíná mi být pro víc pohodlná než revellácká Contacta Profi s jehlou.
CIMG9573 (Large).JPG

CIMG9574 (Large).JPG

CIMG9575 (Large).JPG

CIMG9576 (Large).JPG

CIMG9577 (Large).JPG

CIMG9578 (Large).JPG

Slepené jsou zatím jen malé a samostatné části. Nevím, jestli další slepit hned a barvit až komplet, nebo napřed barvit a až pak slepit. Chci to nechat pohyblivé.
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 20 dub 2011, 10:34

hmmm, velmi chutny mecha....
13 centimetrov na vysku, to by sa mi aj do policky zmestilo a za tych 5 eur je to fakt lakadlo...
aj tie "Bandai skladacky" malujes alebo po "japončícky" iba skladas ?
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 20 dub 2011, 14:06

Tohle není kliklak, ale klasický lepící model. A jen z jedné barvy plastu.
Barvit hop budu určitě. Ale nevím jestli končetiny před sestavením, nebo vše až to bude komplet.
Klasické křiklavé pastelové Gundamy nemám, ale měl by mi přijít jeden HG mech z několika barev plastu a ještě mám nějaké Galviony a taky dva nadupané Macrossy od Bandai. Ty asi napřed jen secvakám bez lepidla a barev a pak "natvrdo" slepím a nabarvím až časem.
Napřed ale chci zkusit klasické modely, kromě Tomahawku sem dám ještě Missile Phalanx, nádherný Glaug Pod a pak Spartan a protiletadlový Defender Destroid. Ale ty byly o dost dražší a jsou ze starších forem, tak napřed naberu zkušenosti na těch levnějších. Celkem mám možná 30 mechů, zatím se cítím tak za 5 z nich.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 20 dub 2011, 14:36

Hmmm, sakra, normalne uvazujem nad tymto Tomahawkom...
Mozno som trosku otravny tymi otazkami na velkost, ale doteraz som staval iba lietadla a techniku 1/72, takze mam tak aj skrinku prisposobenu :wink:

Ked som sa teraz zacal hrat aj s Gundamami, tak napriklad Tieren (MSJ-06II-A) v 1/100 je na vysku asi 20 cm a kanon je este dlhsi :shock:
to su moje dve policky... proste nie je ta to miesto. Takychto velkych mam 5 kuskov, tak som teraz pokusne objednal 1/144, som zvedavy na kvalitu...

Tu je obrazok Tierena, zatial iba poskladaneho (zlepeneho):
Gundam_Tieren_body1.jpg

Uz je aj nastriekany, len nemam fotky, tak zatial iba pracovne fotky (riesim podlozku):
Gundam_Tieren_Base1.jpg
torzo tela na prototype podlozky

sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 01 bře 2012, 11:53

nejaky postup ?

som teraz obzeral, kde sa daju kupit tieto Robotechy a uz je definiticne po nich... uz len eBay za vysoke ceny...
ze ja debil som ich nekupil, kym boli
:cry:
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 01 bře 2012, 13:23

Postup zatím žádný. Shodou okolností jsem ho asi po půl roce držel v ruce v sobotu, když jsem se k němu dostal v rámci focení a katalogizace sbírky...
Neutrácel bych tza něj, byl levný a podle mě zas bude v reedici v řádu pár let. Já debil jsem si ale nechal ujít výroční 1/72 Tactical Pod Regult a teď budu čekat zase roky.
Ale toho se snad dočkám. Horší je sehnat třeba Glaug v 1/72 a podobně, které Bandai nevydalo a původní Imai jsou na eBay brutálně drahé. Občas se dají sehnat new tool Tomahawk a Defender od Wave, krásné modely v 1/72, ale ty jsou taky drahé jako prase.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 03 srp 2012, 00:40

Galland píše:nejaky postup ?

som teraz obzeral, kde sa daju kupit tieto Robotechy a uz je definiticne po nich... uz len eBay za vysoke ceny...
ze ja debil som ich nekupil, kym boli
:cry:

Honem kupuj, dokud můžeš!
Na HLj i HS jsou restocky původně Discontinued Macross mechů od Bandai. Mají tam 1/72 Spartan, Regult a Defender, 1/100 Glaug, Phalanx a Tomahawk, i 1/200 Monster. Objednávej i co není skladem, měli by to ještě sehnat.
.
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 14 srp 2012, 09:35

dakujem za echo, objednal som Tomahawka a Phalanxa 1/100... tym 1/72 som odolal kvoli cene, aj ked vyzeraju byt krajsie urobene
a k tomu jeden ulet - Admiral Gorland's White Comet Empire Missile Ship, je to sice starina ale chcel som na skusku vediet ako to vyzera s kvalitou...

no uvidim, ked tito prckovia pridu, predpokladam male jednoduche modely, co pojdu same dohromady... pridam im nejake lepsie zbrane, k tomu mala mestska dioramka... bude to chutovecka...
:-D
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 31 srp 2012, 12:38

tak male Macrossy su doma, aj Juaggu sa z nich tesi
Obrázek
:grin:

su to fakt jednoduche stavebnice, ale na to ze maju 20 rokov su pekne urobene
oba maju rovnaky "podvozok", len od pasa hore su ine