Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mobile Suit XM-07 Ghina / Gundam F91 (1/100 Bandai 1990)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Mobile Suit XM-07 Ghina / Gundam F91 (1/100 Bandai 1990)

Příspěvekod 172flogger » 16 led 2012, 15:40

Japonci jsou perverzní úchyláci. S tím se dá souhlasit a projevuje se to i v modelech. Kromě nelidsky vyvinutých polopedofilních figurek to prorůstá i do klasického plastikového modelářství. Už v osmdesátých letech vyráběli u největší hračkářsko-modelářské firmy Bandai bojové roboty s kanonem ve tvaru penisu mezi nohama. A loni dokonce Hasegawa vybavila jeden ze svých modelů bojových robotů díly, které sama oficiálně nazvala "fetish parts". Jsou to alternativní díly, kdy se mohou dát robotce tři různé velikosti poprsí.
Proti tomu jsou jen slabý odvar různé gudnamy a robotky "ženského pohlaví", jestli se to tak dá u obřího bojového stroje vůbec nazvat. Prostě mechy, které mají ženský design tvarů a zbarvení.
Jedním z takových modelů je další Gundam ze série Formula F91, opět od Bandai a v měřítku 1/100.
http://gundam.wikia.com/wiki/XM-07_Vigna_Ghina
Jedná se o ženský robot XM-07 Vagina Ghina, politicky korektně z japonštiny přepisováno jako XM-07 Vigna Ghina, řízený pilotkou Cecilkou Fairchild: http://gundam.wikia.com/wiki/Cecily_Fairchild
Model z roku 1990 je zpracováním podobný zelenému XM-06, detail vypadají trošku neostré. Ale možná je to optický klam způsobený plastem, z kterého je lisovaný. Hlavní díly jsou totiž z velmi zvláštně barevného polystyrenu, který je doslova slonovinový či perleťový. Je to barva, která se hodí na dětské hračky, možná na rohy nějakých figurek jednorožců, ale v modelech jsem jí v životě neviděl a snad už ani neuvidím.
Doplňky se mají nastříkat fialově. Ale až to budu někdy barvit, asi změním barvu na červenou z verze XM-07B

P1010584 (Large).JPG

P1010585 (Large).JPG

P1010587 (Custom).JPG

1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Re: Mobile Suit XM-07 Ghina / Gundam F91 (1/100 Bandai 1990)

Příspěvekod Lokiman » 17 led 2012, 01:29

Parada! :D

Inak ked porovnas tieto starsie 1/100 modely s novsimi HGUC 1/144, tak je v to aky rozdiel? Mne pride, aspon podla tych fotiek, ze aj na svoj vek, nie su tie mobile suits z F91 vobec spatne. A este ked k tomu pripocitam, ze tie diely su celkom velke, tak by to teor. slo aj celkom dobre namalovat, ci nie? Resp. co vravis na problemy okolo color separation a seam lines?
True Gundam = Universal Century Gundam!

Sieg Zeon!
Lokiman

• Odpovědět s citací

Re: Mobile Suit XM-07 Ghina / Gundam F91 (1/100 Bandai 1990)

Příspěvekod 172flogger » 17 led 2012, 22:26

To neodpovím, 1/144 HGUC nemám. Ale vývoj je hodně znát. Když dáš vedle sebe tyhle F91 z roku 1990 a o 4 roky mladší Cluster gundam, je vidět zlepšení kvality. A ten D-Hell (gundam wing) v High Grade je z roku 1998 a to už je zas o obrovský skok lepší. Pak už mám jen o dalších asi 10 let novější Tieren 00 z gundamu Double Zero a ten je suprovej. Ale podle mě je menší rozdíl mezi Wingem a Tierenem, než mezi Vignou a D-Hellem.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
172flogger

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno