Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Jedi Starfighter

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Jedi Starfighter

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 pro 2009, 16:52

Aby se Corporate Alliance Droid na pracovním stole nebál, stavím k tomu ještě Jedi Starfighter. Stavebnice zase od AMT, vznikla stejně jako Droid jako součást merchandisingu posledního dílu Hvězdných válek, kde se s ním létá, stavebně jednoduché, ale přitom docela chytře vymyšlené, má to slušný interiér, rozumně poskládané díly, sice hrubší (takové typické AMT) rytí, ale odstříknuté bez propadlin... Jak jsem psal u Droida - ideální oddechový model na pár večerů, u kterýho se dá blbnout s patinou a nebo stavět bez nervů jen tak pro zabávu..

Jsou u toho i obtisky, možnost postavit pár barevných verzí a stojánek.

Jedi Starfighter 001_small.jpg

Jedi Starfighter 002_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Re: Jedi Starfighter

Příspěvekod Bubak » 30 pro 2009, 17:28

Držím palce! :)
Ľubomír Ontkoc
Bubak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 30 pro 2009, 20:22

Co to je za měřítko / velikost ?
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 30 pro 2009, 20:42

Měřítko tam není, ale ten šedivej díl, co je na fotce má na délku 18 cm - podle sedačky bych tipnul něco jako 1:35 nebo 1:32
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 01 bře 2011, 21:26

Tak jsem tuhle věc se značným sebezapřením nakonec dotáhl do vitrínkové podoby. Stavebnice je typický AMT Ertl - nevypadá špatně, dokonce vypadá až slibně, ale v praxi je to pak trochu utrpení, díly moc nesedí, něco je nedomyšlené, rytí místy na draka atd. atd. Navíc je to docela velké, takže je na tom všechno vidět...

Takže jsem se k tomu průběžně vracel a zase to odkládal, no, znáte to...

Znechutila mě kabina, která vypadala slibně, ale do trupu moc neseděla a já váhal jestli otevřenou nebo zavřenou, ale zavřená nepasovala, v otevřené byly zase mezery mezi kokpitem a trupem, tak jsem to nějak flikoval, ale neměl evidentně dostatečnou trpělivost k nějakému složitému scratchbuildingu... Skla samotná nic moc, taková zakalená, zkoušel jsem je leštit, ale nějak to nepomáhalo, možná je to pitomým plastem, nebo rukama. Model je zčásti barven pistolí (žlutá Gunze C), zbytek natírán štětcem (syntetiky Humbrol), neměl jsem chuť to složitě maskovat. Matný lak je osvědčený Humbrol 49.

Kamo jsme volil podle přání mladšího dítka, které usoudilo, že ta šedivo-žlutá je nejhezčí...

Ke konci mě to už fakt moc nebavilo a tak jsem to dotahoval se značným sebezapřením (což je vidět), aby mi to nepřekáželo ve skříni nebo na stole... Zkrátka a dobře, těším se, až si střihnu nějaký modýlek ze SW od Fine Molds, to bude jinčí kafe... Tohle zasunu do vitríny, víc ambicí tam opravdu, ale opravdu není... :-)

2011_03_01 002_small.jpg

2011_03_01 003_small.jpg

2011_03_01 005_small.jpg

2011_03_01 006_small.jpg

2011_03_01 007_small.jpg

2011_03_01 008_small.jpg

Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 01 bře 2011, 22:14

Mám to samý od Revella, jsou to totožný výlisky?
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 01 bře 2011, 22:20

No, tak to nevím, Revell jsem neviděl. Pokud to není Easy Kit a podle dílů to vypadá podobně, tak bych šacoval, že to asi bude totéž, je fakt, že v Evropě by se to asi prodávalo jako Revell... Tohle je z Ebay za pár šupů, překvapivě ze Spojených Arabských Emirátů....
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 01 bře 2011, 22:45

Revell Star Wars nepřebaluje od AMT, má svoje výlisky, nechává si je dělat v Číně. Jak velké předbarvené easykity, tak ty malé "pocket". Výlisky jsou společné pro německý Revell a americký Revell-Monogram, liší se jen krabičky a návody
Toto je německý Revell: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=684

Všechny pockety mám od našeho Revellu a z velkých kitů čekám na dodání Tiridium shuttle a ARC-170. Zato Rebel Gunship jsem si naschval koupil od amecikého Revellu, i když mě vyjde asi o kilo víc, chci mít srovnání balenoí a návodu. Ta mi taky zatím nepřišla.
od Fine Molds mám všechy 1/72 kromě Millenium Falcona, FM jsou jiná liga. Ale v poslední době na Star Wars kašlou, udělali jen 1/48 Tie Fighter. A předtím zmetci Snowspeedera taky jen ve čtvrtce a vykašlali se na 1/72.

Zato Revell má na letošek zase pár novinek, kromě toho i konkurenční Star Trek. Ale Revell se hodně zaměřuje na kreslené Clone Wars, místo aby radši jeli klasiku. I když letos možná vydají Desert Speeder a nějakou verzi starého Tie. Taky mě štvou, že je vše box-scale a nedrží stejná měřítka.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 02 bře 2011, 00:10

Aha, tak to aby to nebylo jednoduchý... No, ten model od AMT neměl o moc víc dílů než ten easy kit, ale totéž to samozřejmě není...

Jo, nejednotnost měřítka mi taky leze krkem, ono je to ale asi cíleno na jinačí skupinu modelářů. Falcona od Fine Molds mám a v porovnání s AMT, kterej mám taky, je to fakt o galaxii jinde... (bohužel i cenou). U Slave jsem proto ani starý model nepořizoval a šel rovnou jenom do Fine Moldsů... V jakémsi pominutí smyslů jsem před pár lety stavěl od AMT Virago prince Xizora a to bylo teprv sado-maso... Někdy to sem pro srandu prdnu na Modelfórum, ten model byla hrůza na druhou... Tydirium mám taky staré od AMT a mám tušení, že to bude podobnej porod... Na ty easy věci od Revellu jsem nenašel odvahu, i když jsem jako dárek kupoval AT-AT walker a nebylo to špatný, když si člověk odmyslel, že je to předbarvený, tak model vypadal solidně a myslím, že byl lepší než některé starší AMT věci... (AT-AT jsem teda jiný v ruce neměl, abych měl srovnání, mám pocit, že se kdysi dělalo...ale jistej si nejsem)...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 08 bře 2011, 01:28

ahoj Tome, pekny modylek, ja na SW moc nejsem, ale presto si postupne porizuji modely ze SW od FM ( a mozna je i nekdy postavim )
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 08 bře 2011, 14:12

Nojo, ony ty FineModls stavebnice jsou úplně jiná liga, takže na to člověk nemusí být úplně fanda Star Wars, aby si to užil :-)
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 08 bře 2011, 18:16

jj jsou paradni
PeVl

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno