Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Sci-fi modely a vesmírná technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Úplný začátek

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Úplný začátek

Příspěvekod Códyking » 04 led 2018, 14:53

Zdravím modeláři/modelářský

Již nějakou dobu uvažuju nad koníčkem modelaření. Chtěl bych se zeptat ohledně finanční náročnosti a tak. Nějakou dobu sleduju videa easykit nebo bandai modely. Jsem velký fanoušek Star Wars. Nějaké produkty jsem si již na internetu našel, ale zajímalo by mě třeba jaké barvy, štětce a podobné udělátka používáte a hlavně kde nakupujete. Dále by mě zajímalo pokud mám doma malý kompresor na nafukování balónů a kola, šlo by to přes nějakou redukci využít na airbrush?

Děkuji za vaše odpovědi, tipy a hlavně vás čas.
Códyking

• Odpovědět s citací

Re: Úplný začátek

Příspěvekod MACHR TOM » 04 led 2018, 16:43

Star Wars se nese na vlně zájmu, takže cenové relace těchto modelu jsou většinou dost velké. Určitě bych doporučil nejdříve začít na něčem jiném. Modely od Revellu jsou u nás dostupnější i když po dobu své existence poněkud podražily. Jinak je tu dost fanoušku stavebnic od Banday, takže se jistě někdo připojí. Já osobně jsem zatím žádný model od nich nestavěl. Mám zkušenosti pouze z modely od AMT/ERTEL. Na stříkání bych určitě doporučil si pořídit klasický modelářsky kompresor, zas tak drahé nejsou. Z barvami má každý zkušenosti jiné.
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Galland » 04 led 2018, 17:55

Na zaciatok su Easy kity od Revellu dobra volba, maju menej dielov a nie su moc drahe.
Bandai modely su super, ale su drahsie a aj sa tazsie u nas zhanaju.

Nakupovanie odporucam v specializovanych modelarskych predajniach a na modelarskych vystavach, kde sa mozes aj porozpravat a predajca ti moze poradit. Ked uz mas ake-take skusenosti, tak e-shopy.
viewtopic.php?f=19&t=26101

V kazdom pripade sa treba pytat co najviac konkretne, na vseobecne otazky "co si mam kupit" sa neda rozumne odpovedat.
Napriklad ja som zacinal pilnikom na nechty, kolikmi na pradlo, gumickami, stetcami z papiernictva a syntetickymi farbami, takze vybava minimalna (mal som 8 rokov).

Netusim, cim sa fukaju balony, ale vyzivna diskusia na temu modelarske kompresory je tu
viewtopic.php?f=19&t=5656

Revell ku svojim modelom uvadza svoje farby, takze tu je vlakno o Revell farbach
viewtopic.php?f=19&t=10061

malovanie stetcom sa prebera tu
viewtopic.php?f=19&t=15682
viewtopic.php?f=19&t=17424

a bezne naradie na pracu v plastom je napr. tu
viewtopic.php?f=19&t=99725

Studuj, hladaj po nete alebo tu na ModelFore a hlavne stavaj a skusaj

Vela stastia a tesim sa na modely, ktore tu na fore zverejnis
M:-)
sci-fi forever

Romanove Modely
Galland

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pknotek » 04 led 2018, 18:00

Jestli chceš začít, tak to je jen na pochvalu. Tak je to správné, tak to má být, jak říkával poručík Mazurek.

Ale teď vážně. Jestli jsi nikdy nemodelařil, chce to začít pozvolna. Když jsi ten fanoušek Star Wars, je to jednodušší, poradím ti totéž, na čem začínali moji synové. Revell dělal barvené easy kity, na kterých si můžeš procvičit základní dovednosti (vycvakat z rámečků, začistit, nasucho slícovat, slepit bez potřísnění, nakonec zalakovat). Na to potřebuješ nějaký nůž (vylamovací, skalpel nebo např. Excel), kleštičky (modelářské nebo alespoň boční štípačky), jemný pilník nebo brousítko (třeba na nehty z marketu), vteřinové lepidlo (třeba za 5Kč z marketu), možná pinzetu (třeba také z marketu). Pár si jich postav a uvidíš, jak ti to půjde. Jde to rychle a výsledek je hned pěkně vidět. Mí kluci jich postavili asi 8 a dost se na tom naučili. Když to pořádně nezačistíš, tak to k sobě nejde.

Zkus třeba tady:
https://www.mn-modelar.cz/?sekce=katego ... razeni%5D=
Pavel Knotek
líbí se mi všechny výtvory všech, co jsem zde viděl. Sám to ani zdaleka tak neumím.
pknotek

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse