Tak idem s kožou na trh,som lietadielkar a v poslednej dobe ma strasne chytili figurky a hlavne busty.Nevedel som nic o malbe len precitane diskusie tu na fore a velka pomoc mojho cluboveho kolegu Paranoida ktoremu velmi dakujem za zasvetenie do tajov figurkarov a vinikajucemu worshopu na dvakrat .Busta je kopia z cinskeho internetoveho obchodu tu s fora.Je to poviem vam katastrofa zacistoval som ju asi tyzden najlepsie bola odliata hlava ostatne brutalna deliaca rovina po celom obvode pri spodnej casti co malo za nasledok odstranenie spodneho gombika a pokus o vyrobenie noveho.Dalej v golieroch boli naliatky proste zaliate cele tak vsetko je to vydlabane a znazornenie satky skoro nanovo a mnozstvo zatmelenych bubliniek na chrbte atd proste nebudem to vsetko opisovat.Mam este jednu bustu a ta je na tom lepsie ,ale tiez to bude chciet spustu prace.Tak konecne k buste cele telo a klobuk je striekane a tienovane pistolou farbami tamiya acryl tvar je zaklad namiesana pletovka Tamiya a zbytok olej.Musim sa priznat tu mi pomohol Robo-Paranoid s tvarou urobil asi 60 percent tvare ja som doplnal vlasy,oci,pery,pridal som svetla a nieake tiene.Proste zaklad mi urobil ako workshop.Ostatne som robil vsetko sam takze je to aj jeho zasluha.Uz viem ako nato lepsie je raz vidiet ako stokrat pocut.Hlava sa dvakrat kupala a nakoniec ked som maloval oci tak som ich dvakrat umyval uz pri kompletne namalovaniej tvari skoro ma porazilo niesu velmi dobre ,ale na zaciatok som ako tak spokojny.Chce to malovat a malovat tak snad sa vam bude aspon trocha pacit.Neskor skusim striekat aj tvar pistolou uz som to videl kdesi na nete a da sa to tak skusim ist touto cestou a samozrejme aj pokracovat s olejlmi a hlavne ucit sa.
Pochvala pre oboch,pre teba že si sa na to dal pre Roba že ukazoval čo a ako,na klobuku vytiahnut svetla a na kabate od spodu pridat viac tienu,ale v poho len maluj dalej a ono to príde
Ado dik fakt Robo mi velmi pomohol a vela mi toho ukazal.Co sa tyka svetiel pridam a aj tiene nechcel som to prehanat este neviem trafit tu hranicu lampa tie tiene trocha utlmila je ich viac,ale este to trocha poladim.
Táááák veľká pochvala Teším sa spolu s tebou, z tvojej prvej dokončenej figúrky. Na prvý kus teda kámo klobúk dolu! Ako celok to vyzerá veľmi schopne. Trošku viac odvahy pri tieňoch a kontrastoch na oblečení, vôbec to tej figúrke neublíži, neboj. Ale na tejto by som už nič nemenil (už len snáď viac vytiahnuť vlasy tenkými linkami akrylkou do blond) a išiel na ďalšiu. Snáď už len nápis na podstavec.
Chalani dikes moc mam strasnu chut malovat na druhy tyzden zacnem dalsiu ,ale ta uz bude mat kovovy kabatik.Troska som inak opravil tiene a vlasy viac do toho babrat nebudem.
Predne, fajn, že si začal, je to krásny koníček. Maľba je fakt na začiatok pekná. Pár vecí, čo som postrehol a to ten kabát je fajn, ale mal by byť tmavší myslím, že o dosť hodný kus a ešte jedna maličkosť epolety by som trošíčku "zašpinil" aspoň nejaký wash na ne, sú také veľmi čisté, zvlášť, keď si uvedomíme, že to oblečenie nosil denne niekoľko mesiacov a to isté aj gombíky. A neboj sa ísť do väčších kontrastov. Zdar do ďalších pekných kúskov.
Paráda Palko. Mám podobný pocity jako ty (letadýlkář) ohledně toho malvání figur. Mám taky připravenou druhou Bustičku, ale zatím si ji šetřím. Teď není moc času. Každopádně jsem zvědavej na tvou další práci. Přeji hodně zdaru, tahle je super.