Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Space hulk 3. edice figurky

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Space hulk 3. edice figurky

Příspěvekod atari » 14 srp 2010, 22:12

Ahoj,

V mezicase setreni na pistolku pro letadla jsem konecne domaloval figurky z noveho Space Hulka. Konecne muzu hrat tuhle super hru. Stare edice jsou pro mne nesehnatelne, tak po oznameni nove jsem dal hned preorder na GW a pak se to doma valelo dlouho ve skrini.

sh1.JPG

sh2.JPG

sh3.JPG

sh4.JPG

sh5.JPG

sh6.JPG

atari

• Odpovědět s citací

Re: Space hulk 3. edice figurky

Příspěvekod Odi.et.amo » 11 zář 2010, 17:51

Super práce, smekám [-o< Dalo se to vůbec někdy sehnat u nás? S dovozem ze zahraničí nemám moc zkušeností a moc by se mi do toho nechtělo ale stejně mám smůlu, už je vyprodáno. Nezbývá než doufat v v další edici.
Na druhou stranu, takhle namalovat by se mi to nepodařilo ani za prd, čekám na svoje první figurky W40k :lol:
Dotaz, v jaké jsou ty miniatury velikosti? Je to stejné jako u klasických Warhammerovských? Kolik Tě to ve výsledku stálo?( i s poštovným)
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 14 zář 2010, 14:06

Diky. Dalo se to v pho sehnat. Jen to bylo drahe. Ale on SH stal vzdy kole 2300 takze zas tak moc to remcani nechapu. Je to proste kultovni. Melo to Ogri Doupe, Planeta her atd. Ja sem to predobjednal primo a UK webu Games Workshopu a prislo to asi par dni po vydani z anglie. Platil sem postovne 17 liber takze total 75 liber a nelituji. Strasne sem chtel prvni a druhou edici, ale sehnat neco za rozumnou cenu a 100% kompletni je i na ebay umeni. Treti edice je pro nekoho jako ja, bez zkusenosti s prvni a druhou, uplne super. Veterani remcaj nad zmenama, ja to tak stransne nevidim a pridana hodnota v prvotridnich miniaturach, extra vyzbroji namixovane ze starsich edic beru jako plus. Jinak sem si koupil na ebay druheho C.A.T.a a toho predelal. Taky sem mel problem s GW matnym lakem. Totalne me zasnezil knihovnika (pozor! strikat s nim jen za sucha a tepla! jakakolov vlchkost povede k zasnezeni. nejlepe suchy slunecni den. coz nechapu jak s tim strikaj v Anglii :) ) a GW me poslali zadarmo uplne noveho, takze ani na customer support nemuzu nadavat. Mozna proto ze to je limitka a koupena primo od nich. Jinak barveni doporucuju zakoncit matne. Mel sem pololeskle a bylo to jak psi koule. Zacalo se me to libit az kdyz sem to pretahl matnym lakem. A malovat tech 22 genestealeru je fakt na hlavu. Strasne me to nebavilo. Termici to bylo jine kafe. Kazdy vypada, jak kdyz babicce vykradl sperkovnici, takze krasa. Clovek se podle sveho skillu muze vyradit. Herne je to take supr. Diskuze o nevyvazenosti povazuji za zbytecne. SH sam o sobe tvrdi ze neni symetricky a je to podle me to co ho dela SPace Hulkem. Doporucuji pokud vahas. Uz jen to barveni bylo ritual. Velikostne je to to same. jen nemaji klasicke kulate bejzky ale takove ty divne jen pro space hulk. Premyslel jsem ze to prebejzkuju, ale pak sem se nat vyprdnul. Potreboval bych 30mm a ty sem nesehnal. 40mm jsou pro herni policka SH uz moc velke. Malovani se neboj. Tohle jsou moje vlastne skoro prvni figurky. Barvy GW jsou super (slysel jsem ze i Valejo ale ty sem nezkousel) a jde to jak po masle. Pouzivam cerny zaklad a pak drybrush a svetlejsi odstiny, Figurky mam takove temnejsi, cos ze me libi. nekdo to dela naopak a jede na bilou zakladovku. Zalezi jak se ti to libi. Jo a nezaponen odvrtat hlavne boltru, kanonu a plamenometu. Vypada to fakt divne bez der. S tou dalsi edici ... nevim, nevim, ale on jeden nikdy nevi co bude za 15 let...
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Odi.et.amo » 16 zář 2010, 18:56

Jo, uvidíme za patnáct let :D Nezbývá než doufat, že jim píše hodně lidí, aby tu 3. edici re-printovali. :( Ještě k těm figurkám a barvení, říkáš, že jsi použil drybrush na základovku, tenhle postup jsem viděl na sérii videí Let's paint Tyranids. Přes základovku dělal světlejší odstíny. Mám objednané jak Space Marines tak Tyranids, vyzkouším jak nabarvení klasicky tak drybrushem a uvidím. Akorát u těch Tyranids, mám objednané Termagants snap-fit (zítra tu všechno bude, juhuu) a světlejší odstín Bleached Bone je snad už jenom bílá a to nevím, jestli by vypadalo dobře. Navíc ten chlápek co dělal to video dělal Termagants červené a tam ten drybrush přes základovku měl smysl. U těch bílých nevim nevim. Co se týče Vallejo, ty mají výhodu že se dají dobře dávkovat, prostě podle počtu kapek odhadneš líp ředění i míchání v daném poměru. A u Černého rytíře jsou o pár korun levnější než Citadelky. Ještě mám blbou otázku, jak si ředil ty GW barvy? S ředěním pořád trochu bojuju, dělám to chvilku a nemůžu najít správný způsob.
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 17 zář 2010, 08:19

No pokud budes malovat ty nove "normalni" W40k genestealery tak jak jsou na krabicce (bila s tema fialovejma cmouhama?) tak je asi lepsi nastrikat to bilou zakladovkou. GW ji tusim dela sprej Skull White, ale striknout to muzes u jinym nitrem. GW barvicky by se ti snadno loupali z plastiku, pokud barvis primo na nej. Jinak, GW barvicky vlastne ani moc neredim. Jen namocim stetec to vody a liznu barvu z nadobky. Zkusim vedle na papir, jak to jede a sup s tim na figurku. Zaklad delam dry brushem vetsinou takze nenamacim vubec, spis naopak. Na detaily a male plochy staci jen trochu namoceny stetec a konzistence je tak akorat, pokud nemas barvy starsi nebo vyschle. Muj postup je ze hodim zakladovku. U mne vetsinou cerna. Pak namaluju dry bushem zakladni odstin. U termiku to byla Bood Red, u genestealeru modra. Udela me to takove to zakladni stinovani, kde se do zahybu nedostal dry brush, tak prosvita cerna zaklad. Pak udelam dalsi jemnejsi dry brushe svetlejsim odstinem zakladni barvy. U neceho pak opravdo hodne vytrenou bilou dry burshnu hrany aby se zvyraznily (u termiku sem to delal oranzovou a u genesteleru tou bilou - jen to musi byt skoro uplne do sucha a hodne pres to smrdlat). Na tomto zakladu cernou Chaos Black zamaluju detaily opet na cerno - tvare, hlavy, zbrane, retezy ... - v podstate vse co neni v zakladni barve a pak to detail stetcem vybarvim a detaily zase dry brushuju. Snazim se moc nezajet do zakladni barvy abych nemusel moc opravovat. Pak GW sepia a baalab black inkem napustim hrany a vystinuju a je to. Vlastne to maluju jakoby od spodu od zadlakdu az po nejhornejsi barvy detaiju. Nekdo zamalovava zaklasni barvu uplne. Me se libi stinovani co dela prosvitajici cerna zakladovka, kam se dry brush nedostal. Zalezi co se ti libi. Budu se tesit na tvuj vysledek. U tech genestealeru muzes zkust udelat zaklad sprejem bilou pak pretrit cele Bleach bone (je takova trosku do kavova) a pak na to Skull White dry brush. Melo by to vypadat pekne. Vyzkousej na jednou kousku.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Odi.et.amo » 17 zář 2010, 10:13

Jo, díky, určitě to vyzkouším. AKorát si nemůžu dovolit základovej sprej, nemám totiž kde stříkat :( Ale až se v prosinci přestěhujeme tak to už jo tak si ho pořídím. Jinak co se týče základovky v paint setu co jsem si objednal (tam kde jsou i ti marináci) je Undercoat black barva, a pak i klasická Skull White. Myslím, že tu můžu v pohodě použít jako základovku, nebo ne?
A až se trochu procvičím na těch základních figurkách, tak mám v plánu vinětku Gimli on dead Uruk-hai :D
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 17 zář 2010, 10:35

No myslim ze to je porad vodova barva i kdyz asi Foundation rada co lepe kryje. Sloupe se ti to pri hrani. Pokud nestrikas (ja to delam na balkone a strikam do na stranu polozene pairove krabice) tak si normalne nared redidlem nitro revellku na modely v plechovce na ridko (zkus 1:1 barva/redidlo) a pretri to normalne stetcem. Bude to ok, detaily neztratis a budes mit zaklad na GW barvicky. U knihovnika sem to take tak udelal, protoze me dosel GW sprej. Jednou sem strikal v kuchyni jen na novinach na stole. Manzelka me malem zabila :) Vsude byl takovej ten jemnej poprasek. Doporucuju.... :D
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Odi.et.amo » 17 zář 2010, 10:44

No jo ale problém je, že syntetiky nepoužívám. Vůbec. Jediné co mi zbývá je zajít o víkendu do Černého rytíře a poptat se. Jinak měly by to být z té foundation série. Jak jsem řekl, Undercoat black tam je, ale to na ty Tyranidy asi nepůjde. ALe zase na chaotitu říkají, že se dá i normální řídká barva a sám autor tvrdí, že používá vodou ředitelné barvy, takže to nějak bez spreje a syntetik jít musí. A balkon v bytě teď nemám, až se přestěhujem do domku :-D
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 17 zář 2010, 12:05

Aha. no zkusit to muzes. Ja tomu neverim. Me do toho stacilo rypnout a seskrabalo se to.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Odi.et.amo » 17 zář 2010, 12:11

nebo zkusím v pondělí koupit nějaký primer od Valejjo. zkusím na několika modelech různé postupy a pak to porovnám a uvidím
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 17 zář 2010, 12:45

:) Pak dej vedet.
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Odi.et.amo » 18 zář 2010, 18:33

Hmmm, tak jednoho mariňáka jakžtakž mám hotového a je vše v pořádku. Termaganta jsem undercoatoval, basecoatoval bleached bone a basecoat se odrypuje. Asi je to tím, že je barva moc hustá. No jo, ale co teď s tím? Přijde mi škoda ho vyhodit. Ještě k tomu Space Hulku, pořád můžu hrát tu počítačovou verzi :D
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 18 zář 2010, 21:18

Odi.et.amo píše:Hmmm, tak jednoho mariňáka jakžtakž mám hotového a je vše v pořádku. Termaganta jsem undercoatoval, basecoatoval bleached bone a basecoat se odrypuje. Asi je to tím, že je barva moc hustá. No jo, ale co teď s tím? Přijde mi škoda ho vyhodit. Ještě k tomu Space Hulku, pořád můžu hrát tu počítačovou verzi :D

No pokud si tam nedal syntetyku a pouzival jen ty akryly tak si kup technicky lih v drogerii a figurku do nej v nejake uzavrene nadobce (ja mam sklenicku od presnidavky) ponor a nech pres noc. Pak to zubnim kartackem vysmrdlej a melo by to jit dolu. Ja sem to rikal.... Kup si plechovcicku Revell cerne syntetyky a redidlo S 6006 nebo to od revelu (zbytecne drahe) a mixem 1:1 to pretri jako zaklad pred GW/Valejo barvickami. Pak se to nebude loupat. Pocitacova verze je taky ok jak ta prvni na Amize/PC tak ten druhej dil Space Hulk VOTBA, ale deskovka je deskovka. Zkus jeste ebay.cz nebo koukat na aukro. S obojim mam zataim dobre zkusenosti. Obrazek hotoveho marinaka nebude?... :P
atari

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Odi.et.amo » 19 zář 2010, 13:15

Rady jsou super, ale syntetiky nemůžu používat ani kdybych moc chtěl. Všechno dělám v obýváku u počítače, všechno by moc smrdělo a kdybych nedejbože kydnul trochu nad stůl tak bych byl mortadello než bych stačil mrknout :-D Jak jsem napsal dřív, v tom paint setu co jsem si objednal je přímo černá barva na undercoat, takže by to mělo fungovat i s ní. A navíc se neodrypuje undercoat ale basecoat, čili jen ta Bleached bone. Ta černá drží jak přibitá. Takže to byla moje blbost a moc hustá barva. Zkusím dalšího a uvidím. CO se týče těch her, první space hulk jde sehnat v pohodě ale VOBL vůbec, nemáš to náhodou? Obrázek nebude, páč to není ideální a styděl bych se za to :D ALe co, hlavně že mě to baví. Až budu mít jednoho, se kterým budu spokojenej tak ho sem hodím.

edit: To ředidlo od Revellu stojí 58 Kč za 30ml, to není tak hrozná cena. Navíc, zkusím se zeptat ve Vágnerovi v Brně, jestli nemají dobrý primer. Kurnik, musí to jít i bez těch syntetik a sprejů :?
Nedělní chvilka poezie:

Ivo Románek - "Lakomec"
...
...
...
NIC VÁM NEDÁM!!!
Odi.et.amo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod atari » 19 zář 2010, 14:21

Aha, ja myslel ze se odloupla ta zakladovka. Me se dalsi virstvy nikdy neloupaly at sem redil nebo ne. Divne. No snad to nak vyresis a fotku urcite ukaz. Neni cilem se ti posmivat nevo tak neco proboha. Zajima mne jake to mas. Jinak ktem hram mam prvni tak druhou jako original. Mohu udelat iso image VOTBA, ale spatne se to pousti na novych PC. Mel jsem trochu stesti ve Virtual PC ale i tak na pytel. Prvni hraju v dosboxu a v poho. Moji instalaci do Dosboxu mohu take poskytnout.
atari

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů