Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Figury, busty ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rudovlasovy vinětky 1/35

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Rudovlasovy vinětky 1/35

Příspěvekod loloped » 26 led 2025, 19:39

Figúrky aj terén sa mi páči, je to veľmi pekne spracované =D> =D> =D>
Torzá vojakov, ja z nich mám taký rozpačitý pocit, nie že by to bolo zlé, asi viem ako to autor myslel, ale ja osobne by som použil jedného celého padlého.
Možno tak maximálne jedno torzo, a to hornú časť tela.
Avšak čo dosť degraduje fotky sú tie smietky na objektíve a svetlé pozadie.
Určite to nafoť na tmavom pozadí ale nie na lesklom ako máš tých nemcov, tam dosť rušia svetelné odlesky
Čierne bavlnené tričko určite nájdeš
Ale ako som písal na začiatku, páči sa mi to a super nápad stvárniť 1 svetovú z doby keď bola ešte "farebná" :)
Modelárčím rád, síce blbo ale rád. (:)
loloped

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 29 led 2025, 10:58

loloped píše:Figúrky aj terén sa mi páči, je to veľmi pekne spracované =D> =D> =D>
Torzá vojakov, ja z nich mám taký rozpačitý pocit, nie že by to bolo zlé, asi viem ako to autor myslel, ale ja osobne by som použil jedného celého padlého.
Možno tak maximálne jedno torzo, a to hornú časť tela.
Avšak čo dosť degraduje fotky sú tie smietky na objektíve a svetlé pozadie.
Určite to nafoť na tmavom pozadí ale nie na lesklom ako máš tých nemcov, tam dosť rušia svetelné odlesky
Čierne bavlnené tričko určite nájdeš
Ale ako som písal na začiatku, páči sa mi to a super nápad stvárniť 1 svetovú z doby keď bola ešte "farebná" :)

Ahoj a děkuji za Tvůj otevřený názor. Přesně na ty torza mě zajímal názor asi nejvíc. Beru to a máte pravdu, že jeden celý by byl lepší... Tak pro příště [-o< . Ale takovýhle zpětný vazby mi můžou jedině pomoct a posunout někam dál, co třeba právě příště nedělat, nebo udělat jinak. Co se týče fotek... to jsi mě moc nepotěšil :) říkal sem si, že se povedly, ale vím jakto myslíš. Ten bordel na čočce tam mám dlouho, bojím se do toho sáhnout, je to stará zrcadlovka od Nikonu D40, nový foťák není na pořadu dne, ale zkusím to nějak vyčistit, už sem koukal na nějaký videa jak na to. Pak to zkusím přefotit na tamvým matným pozadí, jak píšeš. Díky za rady ;-I
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiskaNosal » 29 led 2025, 12:25

P.S. kdyby někdo znal nějakou dobrou stránku na téma italský fronty, nebo knížku, kterou by doporučil, budu rád.

Já jsem si asi 4 roky zpátky koupil na dovolené v muzeu v Kobaridu ve Slovinsku tuhle knížku "Po zapadlých stopách českých vojáků: z Julských Alp k Jadranu" od Jozefa Vričana .

Jsem jen laik, ale líbí se mi po všech stránkách.
Je tam dost fotek i textu. Není to legionářích, je to těch co zůstali věrni R-U. Autor se už v předmluvě dost vymezuje vůči glorifikaci legionářů.
Michal Nosál, 42 let
MiskaNosal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod eso rimmer » 29 led 2025, 21:30

Tohle napsal kolega (kamarád), příběhy svého dědečka na italské frontě. Napsal to podle nalezeného deníku který si děda psal během tažení v Itálií, kde sloužil u dělostřelců. Velmi dobrá kniha se spoustou fotek.
https://www.databazeknih.cz/knihy/cesky ... hie-245062
seznam galerií
eso rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 03 úno 2025, 22:27

Bezva, děkuji za tipy, mrknu na ně ;-I
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů