nejde a hracie firurky no zatial som to lakoval od adreas co maju lak no mam pocit ze ked to natriem tak sa to leskne viac ako bola samotna farba a uz to nieje ono.mozno je problem v tom ze natieram mozno hrubu vrstvu a preto sa to leskne no preto som chcel skusit ten sprej ci to nebude lepsie.aj by som dal foto no nedari sa mi to odfotit.a obycajny lak na vlasy ci hlupost ?vdaka za rady
něco je asi zřejmě špatně, barvy Andrea jsou matný jak prase, vůbec by se neměly lesknout, proklepeš je pořádně ? matovací složka většinou klesá ke dnu, případně , jak už chlapci radili, přidat matovadlo.
Ja mam s Andreackymi farbami podobnu skusenost, aj ked do nich pridam spominane zmatnovadlo, miestami sa mierne lesknu. Je to ale sposobene tym, ze mnohokrat prejdem po tom istom mieste polosuchym stetcom v snahe dosiahnut co najemnejsi prechod medzi svetlom a tienom. Jednoducho tu farbu vlastne stetcom vylestim. Na inych miestach je pekne matna, mierne sa leskne len na tych presuchanych prechodoch. Lepsie by bolo stetcom dobat ako tahat po povrchu.
Matny lak ma tu vlastnost, ze cim viac vrstiev urobis, tym menej je potom matny a uz sa stava pololesklym az lesklym. Ked striekam drevene podstavce matnym lakom a streknem stvrtu az piatu vrstvu, povrch uz nie je matny ale leskly. Opdorucam matny lako radsej striekat ako nanasat stetcom a strieknut len tak 2-krat, nie viac.
zdravim. prosim o radu potrebujem zohnat polovnika popripade aj nejaku zver no ako som pozeral zatial som nic taketo nenasiel.islo by o polovnika co poziva strelnu zbran.pozna niekto obchod kde by sa dala kupit najradsej 54mm,.dik
Pánové prosbička: na Workshopu v Golčově Jeníkově jsem pod vedením "zkůsených majstrou" Michala a spol. spáchal svoji první figurku (asi už mi opravdu jeblo, jak mi neustále mé okolí opakuje:-)) ale nestihl jsem očíčka. Sice jsem rady od Michala K. dostal, ale samozřejmě jsem to zapoměl . Uvítám tedy rady a porady, případně odkaz na nějaké to video... Díky moc
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Je to na malování akrylem. Oči jsem začal malovat akrylem ze všeho nejdřív. Nemusíš čekat na uschnutí barvy a je to takový jemnější. Olejem to dáš taky v pohodě. Ředit Quick dry petroleem a když tak tomu pomoct fénem.
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Chtěl bych poprosit v této sekci o radu. Hledám figurky jdoucích civilistů v měřítku 1:35. (Nejlépe civilisté z 2. světové války). Něco podobného setu Preiser 64 007. Bohužel nemůžu moc najít, nemáte někdo nějaký typ?
Pekny vecer. Vopred sa ospravedlnujem, ak to tu niekde je, ale ja som to nenasiel . Dcera dostala CINOVU figurku od Andrea Miniatures a chce si ju nafarbit. Teraz na mna tlaci, aby som ju zostavil, ale ja vobec neviem ako... Doteraz som s cinom nepracoval. Treba to vopred niecim umyt? Predpokladam, ze lepit Epoxidom, ale vobec netusim, cim ten cin tmelit (Miliput?). Ako zakladny nastrek potom staci Mr. Surfacer, alebo je lepsi Vallejo Primer? Predpokladam ze malovat bude Vallejo akrylkami... Je tu vsade dost odkazov na tienovanie a pokrocile techniky, ale mozno by nielen mne pomohla i nejaka "kucharka" pre uplneho zaciatocnika Budem vdacny za kazdu radu, pripadne link.
klasicky začistit a lepit epoxidem neo i sekundakem sem lepil kovaky ale chce to pro lepší pevnost napinovat nějakym tvrdym drátem, třeba z kancelářské sponky. kdysi davno jsem tmelil kovaky rád klasickym rozpoušdědlovym tmelem, jde to pak začistit uchoštorem namočenym v nějakem rozpouštedle ale lepší je to dvousložkovym tmelem, vytvarovat a zahladit. odmastit v jarové vodě a potom střiknout surfacerem nebo klidně i syntetikou nebo tamiyou, jestli budeš střikat barvou, mužeš si to už předem trochu předstínovat. myslim že pro uplneho začatečníka je škoda zrovna takovou figuru ale když už ji ma : )) jako zaklad by tohle pro začatek myslim mohlo stačit