Jako základ své krajinky jsem si zvolil model Sd. Kfz. 301 Borgward IV 1/35 od firmy DRAGON (+ lepty Eduard a pásy Modelkasten). Jedná se o pásové vozidlo, které pokud jsem to správně pochopil sloužilo k pokládání náloží (viz níže). O tomto vozidle jsem se sice mnoho informací nedozvěděl, ale zjistil jsem, že jedno vozidlo snad ukořistila britská armáda během bojů v Normandii. Uváděným strojem (dle internetu) byl stroj s číslem 224 na zadní straně vozu. (viz níže).
A nyní k samotné diorámě. Má představa je krajinka ve tvaru čtverce (cca 15 x 15 cm) kde hlavní dominantou bude Borgward IV stojící (opuštěný) na louce či políčku někde v Normandii. Napadlo mě, že bych celou scénu oživil malou kamenou zídku u které by byl postaven samotný model. Dále by se v celé kompozici nacházel jeden nebo spíše dva vojáci, britové, kteří právě našli opuštěný stroj. Toť zhruba má představa. (schéma viz níže) Pokud by ale někdo měl nějakou připomínku co třeba udělat jinak, budu jen rád.
A nakonec bych měl dva dotazy hned na začátek.
1) Na obrázku níže je sada britských vojáků od firmy Dragon. Šla by tato sada co se týká dobové věrohodnosti do mé scény použít?
2) Jak nejlépe vyrobit (znázornit) malou zídku z kamene?
Díky za případné rady a pomoc. Stavbu bych rád zahájil co nejdříve, ale nejdříve bych si s pomocí vás všech, rád ujasnil některé nesrovnalosti. DÍKY
- Přílohy
-
- BorgwardIV_3_col-vi.jpg (10.27 KiB) Zobrazeno 3054 krát
David Paseka
KPM Hradec Králové
KPM Hradec Králové