Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

středověký hrad s podhradím 1:160

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: středověký hrad s podhradím 1:160

Příspěvekod KarelLh » 16 dub 2016, 09:56

Ondras71 píše:Co chceš proboha vylepšovat...????! Za mě 1****************************************************************** ;-I

Jednak, s jídlem roste chuť, druhak, každý model je jen tak dobrý, jak dobrá je jeho nejslabší část. Jestliže nalezení technologie a pak i zvládnutí výroby zdiva, krytiny střech (jak šindelů, tak především došků) nebo vystihnutí krajiny mi přinášelo uspokojení a radost, letos se více-méně modelářsky trápím. Ty části, které se letos celkem povedly, jsou víc výsledkem náhody (i trpělivosti a zakousnutí se to nevzdát), než mojí šikovností. Na forum jsem dal fotky povedenějších pasáží.
Původně jsem myslel, že jen upravím nebarvené figurky od Preisera. Z nich ale využiju maximálně deset kousků a to je ještě musím hrubě předělávat; zkracuju u nich nohy (aby ženský neměřily dva metry), usekávám ruce a nahrazuji drátěnými... Když toto nevyšlo, tak je zkouším vyrábět na papírovém základu tak, jak to dělá Martin K. http://www.papirovemodelarstvi.cz/phpBB ... 8&start=30, zkouším je i vyrábět na drátěnou kostru (z pocínovaného včelařského drátku), nejlepší výsledky jsou kombinace obou technik, ale vznikají figurky "strnulé" a já si je představoval víc "v akci". Zásadní problém je v tom, že jsem nenašel kit - modelovací hmotu, která by měla vhodné vlastnosti a nemám trpělivost dál pátrat a zkoušet další.
KarelLh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patrik Kertész » 17 dub 2016, 21:57

skús vyskúšať Milipun superfine white, Magic Sculpt alebo Green Stuff... tieto sa asi tak najviac využívajú u figurkárov na sculptenie... no v tejto mierke to bude fakt boj
Keď si v niečom dobrý, nikdy to nerob zadarmo

PK ScaleModels
https://www.facebook.com/pages/PK-ScaleModels/207626019410935
Patrik Kertész

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KarelLh » 18 kvě 2016, 13:08

Rozhodl jsem se, že dnešní stav považuji na modelu za konečný a přestávám se už pokoušet něco doplnit, předělat, opravit. Asi bych víc pokazil než zachránil. Chybí ještě stylová cedulička, dokončit základnu, vyleštit skleněný kryt a fotky definitivního stavu. Protože nechci mít na fotkách v pozadí sousedovic domky a taky jsem u vláčkařů nenašel vhodné pozadí, budu fotit v místech s vhodným přírodním pozadím. Přibližně za měsíc fotky dám na nové vlákno, které pod stejným názvem založím v "Galerii modelů" - ne každého zajímá vznik modelu. A konečně - potom začnu hledat pro model nějaké uplatnění.
Píšu ale hlavně proto, abych poděkoval Vám modelářům za vaše rady i přízeň.
Patriku Kertészovi (Dragunov 611) děkuji jak za radu týkající se opravy vodní hladiny (lesklý akrylový lak Tamiya povrch nejméně z 75% zachránil a je i po třech měsících celkem stabilní), tak za vyhecování abych na figurky použil některou z hmot používaných na "sculptění". (Váhal jsem proto, že jsem si myslel, že všechny polymerové a epoxydové hmoty se lepí na prsty tak jako modurit nebo epoxid!)
Největší mé poděkování ale patří našemu kolegovi (Grga Pitič), který mi jednak poskytl pro inspiraci množství historických podkladů a druhak byl ochotný jak odborně poradit, tak i napsat svůj názor ve věcech, které nejsou prokázány. Velice mi to zjednodušilo a zrychlilo rozhodování.
Přílohy
P1240497-1.jpg
všední den v podhradí
P1240453-1.jpg
sculptění 1:160
KarelLh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patrik Kertész » 18 kvě 2016, 15:16

Rád pomôžem keď viem ako a som rád že to zabralo aj u teba (:) ... tie figúrky.. na to aká to je mierka sú super a neskutočne sa teším na fotky s prírodným pozadím... bude to skvelé vlasne už teraz je... a strašne rád by som to videl aj naživo... ale to asi možné nebude :(
Keď si v niečom dobrý, nikdy to nerob zadarmo

PK ScaleModels
https://www.facebook.com/pages/PK-ScaleModels/207626019410935
Patrik Kertész

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno