Super Honzo, fotky určitě postni Momentálně jedu tudle frontu jako hlavní, už chci mít toho drobka hotovýho. Pokud bys někde našel hmotnost dílu tubusu bylo by to super, rámcově sem projížděl tabulky nosnosti v konfiguraci co stavím a mělo by to vycházet, proto sem mu tam radši nasázel celejch 96 tun protizávaží. Ty vrchní díly tubusů se vozí na roztahovatelnym "obyč" návěsu takže nijak extra těžký bejt nemůžou.
Právě proto ti to tam píšu...abys ten svůj jeřáb dobře vyvážil. Nám to vykládali mobilním jeřábem Gottwald a nakládali taky kolovým, ale ten jsem moc neviděl, protože mě to moc nezajímá, tak jsem tam nechtěl lézt. Fotky až budou dodám. My jsme vezli ten větrník nějaký větší, protože ho nakládali v Emden do zámořáku, tak nevim kam to šlo.
Můj větrník je odvozenej od Vestas V80 2MW s výškou tubusu 78metrů, váha kompletní strojovny 67 tun a kompletního rotoru 37 tun, váha věže +-190 tun, je to takovej střední drobek. Na otázku kolik váží poslední díl tubusu by mohl odpovědět Globe, ten dělá doprovody nadměrnejm nákladům, tak snad se ozve
Jak známo...i muži mají své dny a proto zde chci představit finální verzi "kulturního" zařízení značky TOI TOI, které bude umístěno v diorámě.
Oproti předchozí verzi jsem ho trochu vylepšil, leč tam mam krupičku zkoušel jsem totiž stříkat asi týden starou tamiya barvu uskladněnou ve stříkačce, ale prskalo to pořád at sem to přiřeďoval jak sem chtěl. Takže na uskladnování barev ve stříkačce s.ru Trochu sem tu krupičku srazil natřením sidoluxem štětcem tak to snad bude OK. Až budu mít obtisky tak tam prdnu to jejich logo na dveře.
včera a dnes sem "pokládal" obtisky, tisknuli mi je v BOA, sou sakramentsky jemný a tenoučký, takže pár, hlavně těm velkejm s nápisy, se bohužel při přenášení na model shrnul/přehnul okraj a byl konec. Dobrá věc se ale podařila, dnes sem na ty vyzrálý a vyschlý nastříkal lesklej gunze c182.
Přílohy
bohužel kibri udělalo na hlavním rameni plochu pro obtisky, takže to není na modelu jako 100% realita
trochu lítaj jednotlivý nápisy, ale na předloze to taky neni košér, navíc záleží na vysunutí ramene.
Míro na pilsenkitu nebude, až dodělam stavbu budu muset vyrobit přepravní "cosi" kam se jeřáb se složenym krákorcem vejde. I po složení to ale bude potřebovat 50x50x30cm bednu kam se přesně uloží aby se nic nezlomilo a kde bude muset být vyřešen cable management pro lana, aby mi nesjeli z kladek...v plánu je styrodur..uvidíme