Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Neferova Normandie

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Neferova Normandie

Příspěvekod Hammer » 27 srp 2012, 05:34

A s čím nejsi spokojený? Kulomet jakoby předloze z oka vypadnul, nádherně jemňoučké zesvětlení hrany, chlap jako ze žurnálu, botičky jsi udělal naprosto virtuózně, krásně zašpiněné... vidíš, mohl jsi ještě zapracovat na zasvinění maskáče, až ho budeš mít hotový. Kdyby ti ksicht nešel, obvaž mu hlavu fáčem! :lol: :lol: :lol:
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nefer » 31 srp 2012, 18:45

Tak sem dokončil prvního mladíka. Nakonec sem s výsledkem celkem spokojeny. No posuďte sami. To co má na helmě je pigment smíchaný se statickou trávou, ale je to foceny narychlo pod lampičkou tak to není vidět ale naživo to vypadá celkem dobře.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Panzers in the Bocage!!

viewtopic.php?f=58&t=150418
Nefer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Garčár » 31 srp 2012, 20:03

:) jo, mě se to líbí. Dobrá práce =D>
"Ach ano, pouhá pěchota - ubozí žebráci." Plautus Titus Maccius
....................
Jsem člověk, který si rád nechá poradit, i když to nejdřív stejně zkouší po svém.
Jan Garčár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 01 zář 2012, 06:29

Dyk ty fotky máš měkké a nic moc nejde vidět. Ale ten ksicht vypadá fakt jako kluk.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nefer » 05 říj 2012, 22:42

Tak aby to tu nestálo prázdotou. Malovat se mi nechtělo tak sem si něco slepil. Musím konstatovat, že figurky Alpine jsou to nejlepší, co se mi zatím dostalo do mých křivých pracek. Velká škoda, že mají většinu figurek v celkem neakčních pózách. Jinak stále sbírám podklady a stavebnice, kdyby někdo měl něco s tématem Normandie (němce) a chtěl by se toho zbavit tak ať se ozve. Obzvlášť vemu figurky od draka 6215 - mám je objednané ale zřejmě se jich nedočkám:)
Zatím tedy tak
A nevím za jak dlouho tohle svým tempem využiju..
Panzers in the Bocage!!

Nefer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 06 říj 2012, 07:36

Hej, ty křivá pracko, nebo jak jsi se to nazval: :lol: :lol: :lol: tak ty figurky prostě předělej do pozic, jaké chceš. Alteco Epo Putty A+B.
Když vidím to skladiště figurek, než to dokončíš, bude velmistr figurkový!
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nefer » 08 říj 2012, 18:13

No jo.. znám svoje schopnosti :-D Alteco A+B putty jo? No zkusím to. Jak se s tim pracuje? Už dlouho uvažuju že bych se mohl vrhnout na konverze, stejně mě to baví víc než malování. Chtěl sem zkusit Magic sculpt ale vyzkouším tohle a uvidím. To, co je na fotce, je jenom část toho co chystám. Ale už tak mě manželka chce vystěhovat :grin:
Panzers in the Bocage!!

Nefer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 08 říj 2012, 19:01

Dělá se s tím super. Jedna ku jedné epoxyd a tvrdidlo, smícháš, máš cca 25 minut na zpracování. Tvaruješ to ale pomocí různých nástrojů, něco jako tohle:

http://www.nordlandmodels.com/product/h ... pcs:15170/

Žádný učený z nebe nespadl, ale nás blbce, jako kdyby shazovali. Prostě ti zkusíš, nepůjde to třeba napoprvé, přebrousíš, znovu naplácáš. Já z toho udělal německého ovčáka jak kouše Rusa do ruky a rozeřvanou tlamu ruského vojáka na první pokus, mrkni na toho mého Blitze jak tam probíhá bitka zajatých Rusů s německou eskortou.

Machr nad machry na tohle je mistr figurkářský, teď mi vypadlo jeho jméno, nějak jako Eda a Eda, sákryš.... On má totiž ještě na tohle hodně dobrou optiku, okem pouhým toho totiž tolik nedáš jako přes optiku. Můžu ti ale říct, že mě osobně to velice baví. Ne že bych to dělal tak dobře, zkoušel jsem to před šesti roky a pak byla zase pauza, ale je to fakt super. Nemusíš se vůbec ohlížet na nějaké drahé figurky, jen asi hlavy...
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nefer » 08 říj 2012, 19:48

Díky za info, určitě vyzkouším. Ty násroje vypadají super, musím něco takovyho pořídit.

Byla chvilka času tam sem něco opět zbastlil. Figurky Dragon Kampfgruppe von Luck (6155). Celkem zajímavá sada a překvapivé detaily. Hlavně musím pochválit kapuce převlečníků. Na druhou stranu Zeltbahn celkem podivně řešen už rovnou na figurce. Rukávy a celtu sem odvrtal a vypadá to o dost líp. No uvidíme co z toho bude. Podložka je už starší. Až se k tomu dostanu za světla tak všechno co mám nafotím normálně. Už mě ty mázlý fotky s... musim to nějak pořešit.
Panzers in the Bocage!!

Nefer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 09 říj 2012, 04:40

No s tím Altecem takové věci jako rukávy, visící bundu nad kalhotama atd, řešíš úplně suprově, žádné odvrtání, prostě to obrousíš a uděláš znovu včetně knoflíčku, případně i manžety!
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nefer » 14 říj 2012, 21:20

Tak sem přes chvilku volna něco spáchal. Kamufláž na druhém Hansovi z 12. SS sem dělal uplně poprvé a snad to připomíná aspoň vzdáleně. Něco mi na tom nesedí ale vzhledem k tomu že je to moje práce tak nevím co. Snad na to přijdete vy. Začal sem i celtu a rozjel něco nového. Insirací mi byla fotka, respektive obrázek z videa z nějakého týdenníku. Tak fotky bez dalších keců.

A ta inspirační fotka:
Panzers in the Bocage!!

Nefer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 15 říj 2012, 04:37

Čeho jsem si všimnul: natíráš v místě, kde máš spousty drobného svinstva a to máš taky v nátěru, mrkni na tu spoustu všelijakých zrníček na figurkách.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nefer » 15 říj 2012, 07:48

Díky za upozornění. Taky sem si toho na těch fotkách všimnul, ono to okem není skoro vidět ale je to tam. Nevím ale co to může být.. prach? Zkusím vyměnit základovku bo se mi zdá že je ten bordel v ní. Taky už mi dorazila 251/1 D a pak 40 od AFV tak bude i nějaká ta technika. Navíc už sem pořídil ten tmel tak zkusím něco uplácat příští víkend.

Jo a kdyby měl někdo něco zajímavého (fotku, video,..) s tématem Normandie tak to sem hoďte - podkladů a inspirací není nikdy dost.
Panzers in the Bocage!!

Nefer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 15 říj 2012, 17:11

Ty zrníčka to je celkem na dlouho. To je svinčík - třebas piliny ze styrénu nebo cokoliv drobného
- nabraný štětečkem ze stolu kam ho položíš a nemáš tam čisto
- nafoukaný použítím pistolky do otevřené barvy, na nezakrytý štěteček, schnoucí model, lékovku kde si mácháš barvy
- ze stolu kam jsi položil figurku
- z neumytých prstů nebo když se rukou pohněteš v místě, kde máš "nabrousíno"
atd atd. Mám to z vlastní zkušenosti!!!! :grin: :grin: :grin:

Prostě zkušení pardi vědí, že utření pracoviště před prací s barvou je naprostá nutnost, chránění natíracích a stříkacích věcí před svinčíkem je naprostá nutnost (nebo jejich umytí před barvením), ale my svinilové na to zapomínáme. U mě je to tím, že modeluju jednou za čas a nemám to zažité. Když jsem si to u Wimpiho pohlídal, vypadá model hnedka jinak.

I tím se naše modely od skutečných "řemeslníků" modelářství značně liší - samozřejmě směrem dolů. Pro někoho je myšlení při práci o dva kroky dopředu samozřejmost, jiný se to musí nadřít.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 15 říj 2012, 20:23

Nefere... Hamera co nejdříve odfiltruj... jeho splácaniny ala "rady dědka modeláře" který ví co a jak už 100 let neber moc vážně.

S určitostí to bude prach a nebo sem tam cucka v barvě. Je dobrý i když je to třeba jen na noc vše s čím pracuješ dát do skříně,nebo někam zavřít. A hlavně (což Hammer moc nechápe) máš figurku 1/35 4x zvětšenou,to co je vidět na fotkách to okem nevidíš. Takže zbytečně neměň barvy,nebo nevysávej koberce,ale prostě vždy vše s čím pracuješ zavírej někam kam se prach jen tak nedostane a to klidně i jen na noc.

a navíc v tomhle případě je nějaká ta špinavost,poprašek,nebo drobeček v takovéhle velikosti spíše k užitku,stačí se mrknout co ti kluci mají za sebou.
Radek3057

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno