Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cesta smrti, 1:35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Cesta smrti, 1:35

Příspěvekod pravý modelár » 19 zář 2010, 15:21

Konečne niečo takéto.............. =; držim palce...
"Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty"
George S. Patton
pravý modelár

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Ťupa » 20 zář 2010, 11:06

por.Wolf píše:Po shlédnutí 4 dílného dokumentu Zapomenuté transporty, který jsem viděl minulý týden bych autoru doporučil podobné téma jako diorámu nedělat. To co by mělo téma znázornit ,nejsme nikdo schopni modelářsky ztvárnit tak ,aby to bylo věrné děsu a hrúze co lidé takto nelidsky zpraveni ze světa museli těsně před svou smrtí podstoupit.Pro mě osobně out dioráma.

Dovolím si jako "diorámař" pár slov. Musím souhlasit s Wolfíkem, utrpení holocaustu je asi modelově neztvárnitelné, především po emotivní stránce. Je to ožehavé,choulostivé téma. Mě osobně běhá mráz po zádech i na Příbramsku...Přikládám starou diorámku z webu, už tehdy jsem si říkal jak je to dramatická scéna. Ovšem má-li diorámka představovat výřez děje v "času a prostoru" jako jistá forma dokumentačního díla tak samozřejmě proč ne. Nejsem kritikem nápadu, ovšem budu velmi zvědav jak to dopadne. Držím palce! Tomáš
Přílohy
1pic13out.jpg
Tomáš Ťupa,KPM Plzeň
Rozestavěno / hotovo:
Diorama Leopold:http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=59&t=17310
Diorama Francie 1944:http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=59&t=24538
GMC CCKW 353:http://www.kpmplzen.cz/galerie/TUPA_35_GMC.php
Tomáš Ťupa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HALOGEN » 20 zář 2010, 13:22

Jakub Skolil píše:Já si taky myslím, že je lepší se do některejch témat nepouštět.

Já si myslím přesný opak, a nejde jenom o téma holocaustu ale i o další tabuizovaná témata, např. turecká genocida Arménů, první koncentráky v bůrské válce (koho by to napadlo, že koncentráky vymysleli ti "hodní" Angličané, že?), sovětské Gulagy, československé pracovní tábory v 50-tých letech (Jáchymov) nebo vyhnání sudetských Němců.
Autorovi tohoto tématu přeji hodně zdaru při stavbě a těším se na fotky z průběhu stavby.
HALOGEN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 20 zář 2010, 19:13

HALOGEN píše:
Jakub Skolil píše:Já si taky myslím, že je lepší se do některejch témat nepouštět.

Já si myslím přesný opak, a nejde jenom o téma holocaustu ale i o další tabuizovaná témata, např. turecká genocida Arménů, první koncentráky v bůrské válce (koho by to napadlo, že koncentráky vymysleli ti "hodní" Angličané, že?), sovětské Gulagy, československé pracovní tábory v 50-tých letech (Jáchymov) nebo vyhnání sudetských Němců.
Autorovi tohoto tématu přeji hodně zdaru při stavbě a těším se na fotky z průběhu stavby.

musím odporovat - všechny to učím, že koncentráky užili hodní Britové za Búrské války, ovšem vynález je to již řecký, co se němců týče, mohu tvrdit že je to sarkastická forma upgradu...
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod julo35 » 20 zář 2010, 20:09

Nemecký dôstojníci v Búrskej vojne(ako vojnový pozorovatelia),tento nápad doniesli domov a následne vylepšili v 2 sv.vojne-v kulture zabijania.Tá dioráma je super.
julo35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Fenrir » 21 zář 2010, 13:37

No dobre, už sa tu rozobrali všetky morálne aspekty problému, ale zatiaľ neboli neboli žiadne fotky zo stavby. Deje sa v tomto smere niečo?
Fenrir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HALOGEN » 24 zář 2010, 06:38

Tak když se fotky nekonají (což je velká škoda :cry: ), tak se aspoň zeptám generála Pattona, cože to ti Řekové vymysleli za koncentráky, jak to fungovalo a kdy byly uvedeny do praxe (snad ne v antice?). Čtu o tom tady poprvé a docela mě to zaujalo - jaký je zdroj informací ze kterého bylo čerpáno?
HALOGEN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 25 zář 2010, 15:03

HALOGEN píše:Tak když se fotky nekonají (což je velká škoda :cry: ), tak se aspoň zeptám generála Pattona, cože to ti Řekové vymysleli za koncentráky, jak to fungovalo a kdy byly uvedeny do praxe (snad ne v antice?). Čtu o tom tady poprvé a docela mě to zaujalo - jaký je zdroj informací ze kterého bylo čerpáno?

To bylo už za péloponéských válek mezi Athénami a Spartou, zajatce, kteří přežili bitvu a byly schopni dolést do soupeřícího městského státu byly zavírány hromadně do jedné kopky či místnosti z obou stran zamřížované a z vrchu obnažené (ze 70% chyběl strop) kde byl ochoz a lidé se na ně chodili dívat. Občas nějakého popravili, nadějné typy převychovaly a uzpůsobili bojům za věznitelský městský stát, obchodovali s nimi (výměna zajatců) nebo pro zábavu měšťanů krmila zvířata, nejčastější vysvětlení historiků je obětování bohům pro úspěch v bitvách, fajn počasí pro plodiny atd., rozhodně to nemělo účel vyhlazovací apod. Zdroj je lektor v Aule, ovšem co jsem s ním o tom hovořil, tak o tom taky četl pouze zmínku a toto nám říkal jako zajímavost v pramenu z Řecko-Perských válek (pozdější období).
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 01 říj 2010, 15:03

Nemám v poslednej dobre veľmi veľa času na modely :( Hádam bude zatiaľ stačiť, ( pozn. : niektoré ruky sú len prilepené Tack-It gumou)
Přílohy
7964dea9dd_64890444_o2.jpg
776f4827df_64890270_o2.jpg
petzav

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno