Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Německý dok

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Německý dok

Příspěvekod Fachman » 17 dub 2010, 14:09

No ja by som tam dal určite kus nejakej budovy alebo skladu (aspoň taký, čo by zabral aspoň 1/4 voľného miesta),blitz alebo iný naklaďak a možno aj 2 prípadne cisternu, kubelwagen pripadne aj BMW R75. určite žeriav (tiež by sa na tekej velkej dioramke uživili aj 2), kopu sudov bední a podobného bordelu. Možno nejaké protilietadlové štvorča a okolo vrecia s pieskom, možno nejakú vstupnú rampu s budkou a stražnikmi a podbne :) .Snaď ťa niečo z inšpiruje
Fachman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 17 dub 2010, 15:43

no myslel som to tak, aby si hlavne lepil modely a venoval sa patine, lebo ten panther sa mi zda upatlany a bez patiny....na tvojom mieste by som sa do tej dio urcite nepustal.....lebo aj tie stromy, ak tam mienis dat tie, tak dovidopo
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 17 dub 2010, 16:52

Fachman píše:No ja by som tam dal určite kus nejakej budovy alebo skladu (aspoň taký, čo by zabral aspoň 1/4 voľného miesta),blitz alebo iný naklaďak a možno aj 2 prípadne cisternu, kubelwagen pripadne aj BMW R75. určite žeriav (tiež by sa na tekej velkej dioramke uživili aj 2), kopu sudov bední a podobného bordelu. Možno nejaké protilietadlové štvorča a okolo vrecia s pieskom, možno nejakú vstupnú rampu s budkou a stražnikmi a podbne :) .Snaď ťa niečo z inšpiruje

No kamaráde, tak to mame uplne stejne napady :D Páč já mam objednanou cisternu, mercedes, motorkare se sajdou, flak canon + munici. A ted delam i na strážní budce se závorou.
Potom bych to viděl i na nějakej ten náklaďák se zásobama.
Rozestavěno:
viewtopic.php?f=334&t=44470
viewtopic.php?f=334&t=44670
Hotovo:
viewtopic.php?f=335&t=41124
viewtopic.php?f=335&t=44458

Why so serious?
Pro ty, kdo nejsou zaslepeni sami sebou, je cesta k moudrosti snadná.
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 17 dub 2010, 16:58

korki píše:no myslel som to tak, aby si hlavne lepil modely a venoval sa patine, lebo ten panther sa mi zda upatlany a bez patiny....na tvojom mieste by som sa do tej dio urcite nepustal.....lebo aj tie stromy, ak tam mienis dat tie, tak dovidopo

Tak ten tank upatlany urco neni, to se jen zda. A neboj se ty stromy tam mam jen postavene, abych videl jak to cca bude vypadat. Ostatně jako zbytek věcí, co tam zatim mam.
Mozna casem jak se do bude pridelavat a upravovat zmenis pohled na vec.
Kazdopadne diky za nazor.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 17 dub 2010, 17:16

..já jsem kdysi taky uvažoval o něčem podobném co je na fotkách, jenže jsem pomalu vystřízlivěl a zanechal planých nadějí... prostě na to nemám..
Přílohy
UB22.jpg
UB15.jpg
UB14.jpg
UB12.jpg
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 17 dub 2010, 17:54

To vypadá moc hezký. Takhle nějak jsem to chtěl i já, v tom smyslu že směrem tam kam má můj Panther kanón, je moře.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 18 dub 2010, 13:15

Přidávám dalších pár fotek z průběhu práce. Plus jsem si upravil toho Panthera a pořádně jsem to nafotil. Tak to tady máte.
Přílohy
21.JPG
Vozík na Flak s plachtou
22.JPG
Vozík na Flak bez plachty + nově namalované pytle
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 18 dub 2010, 13:17

A tady prosím Panther, upravený.
Přílohy
23.JPG
01
24.JPG
02
25.JPG
03
26.JPG
04
27.JPG
05
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petzav » 18 dub 2010, 13:27

No... tie náhradné pásy na korbe určite nie sú z Panthera... Pokiaľ viem, tak sú zo Shermanu...
prečo by nemecká posádka nosila náhradné pásy zo Shermanu na svojom tanku ? :-&
Přílohy
sherman tracks.JPG
petzav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 18 dub 2010, 13:32

Už jsem to psal víše, že to bylo hlavně způsobeno omylem v dodávce balíčku. A když už jsem to měl doma tak jsem to použil.
Já to beru tak, jako že si posádka německého tanku vzala ty pásy jako trofej ze zničeného Shermana.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 18 dub 2010, 14:39

presne viem ako bude vyzerat ta dio podla toho kuska, co mas nafotene.........a nepresvedci ma nikto o opaku.....panther je upatlany a mozes ma znovu presviedcat, ze neni.....to ze si nieco objednal a ze to neni na panthera, neznamena, ze to tam siloumocou musis dat....nerozumiem tomu blatu na tom pantherovi, ked ma stat na dlazbe, tak by tam asi tazko bolo, uz by davno opadalo z tych pasov.....ta antena, to je klinec? :grin: ......ta kamenna dlazba, to maju byt klasicke kamenne kocky, ake su vo vatsine historickych casti miest? ak ano, tak potom mi nesedi ich velkost, maly by byt este tak 5-krat mensie.......tie stromy tam dufam stale pokladas len koli predstave a vo vysledku ich nepouzijes, ani keby si ich upravoval samozrejme :wink: ......ta plachta sa mi paci, pekne zakryva ten spatny podvozok, mozno by som pouzil taku aj na toho panthera, akoze caka na nalozenie :wink: :lol:
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 18 dub 2010, 14:41

Hmm měgalomanský projekt. Nechci ti kazit chuť a radost,ale opravdu ho dej zatím pod postel a trenuj to na drobných kouscích.
1. Pokud panther sloužil k obraně doku,tak by nebyl tak zaprasenej a blato by se z něj po jizdě na dlažbě oklepalo,minimalně z pásu.
2. proč by miříl na moře?? Invaze?? nemá tam logiku
3. tráva a cesta směrem k moři u doku,když určitě se snažili využit každý prostor aby měli s lodi co nejmíň práce..nebo máš foto,že to tak bylo????prostě tam kde to situuješ by misto travičky byly minimalně sklady,a tam co máš cestu by cesta byla ale sloužicí provoźu jeřábu a zasobovacích vozidel..tedy spíš zpevněný plac
4. Pokud by branil dok tak na přístupových cestách v zamaskované pozici,tam kde ho máš by z něj byl akorát dobrej terč pro vše co se hejbe a stříli. To bych spíš pokud už vubec dal spíše flak.
Jinak držím palce a doufám že jsem tě neodradil
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 18 dub 2010, 15:24

Hm jak to tak ctu, tak to vypada ze to mam vsechno spatne :( Ja vas chapu no prece jenom nejsem tak dobrej jako vy. Ted aspon vim jak na tom jsem, ale i tak to dodelam, protoze ja jsem se svou praci spokojeny. A par lidem to taktez udela radost. Podle meho nazoru to nemusi byt proste vsechno na 100% tak jak by to bylo podle reality. Tenhle koncept jsem vymýšlel hodně dlouho a určitě u něho zůstanu.
Asi už sem stejně nebudu dávat další fotky, stejně se líbí jen ta podložka :) To bych se asi měl spíš dát na truhlařinu. Spustu věcí tam stejně není doděláno jako například ty stromy (budu dělat vlastní), ta tráva taky neni na 100% tam kde možná bude. Mám to tam jen abych cca věděl a viděl. bahno třeba můžu udělat i rozježděné po cestě. "Panther přijíždí z rozbahněné cesty po lehkém deštíku". Takhle to třeba vidím já.
Navím to že je ten tank na konci mola, neznamená že tam zůstane až to dodělám. Možná tady spoustu lidí nechápe jak to mám navržené na papíře. Ale jak říkám, vím že nejsem žádný profík, ale to co dělám mě baví a líbí se mi to. Asi trošku naivně jsem si myslel že jsem tak dobrý jako vy a dostaneme se mi alespoň malého uznání, i když to se vlastně něco málo tady je :). Takže díky za všechny názory, rady, kritiku, atd. Moc mi to pomohlo.
S úctou Josef J.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MMK » 18 dub 2010, 16:18

Věř těm "poradcům" výše, a odlož to. Dioráma je něco jako desetiboj u atletů, a bez základů modelářských technik to nevede k úspěchu. V posledním Modeláři bylo nějaké desatero "Stavbaře" Desatero je zbytečně moc. stačí asi tak čtyři základní pravidla.

1) Dio by měla být jednoduchá (málokdo zvládne a dotáhne do konce exponát do musea)

2) Má mít jednoduchý příběh, pochopitelný jen z názvu nebo i bez něj. ( děj který musíš vysvětlovat a obhajovat scénářem delším než k celovečernímu filmu je nesmysl- viz sáhodlouhé články jarmy-1, kde roty tanků útočí z druhého pokoje, letadla startují z druhého stolu, ve vaně je ponorka a vše doplněno hypotetickým "majorem" málem i s jménem)

3) Použitá technika i figury musí mít logiku, jak v umístění, tak v pozicích, opět bez nutnosti evidentní nesmysly obhajovat sáhodlouhými elaboráty ( zase odstrašující příklad "Barbarosa" a Bagration")

4)Vše postavit čistě

To by byla moje rada tobě na začátku tvé modelářské kariery . A mrkni na nějaké mistrovské dia tady na MF (třeba Aleše Chmelaře, nabo Jakuba Skolila)
aby tvé práce nevypadaly jako to co je v příloze :) :twisted:
PS Ta varující ukázka není dětská práce. :shock:
Přílohy
IMGP2351.jpg
MMK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Taskaztesca » 18 dub 2010, 16:33

MMK: Nejde přece o to že jim nevěřím. A také si myslím že na tom nejsem tak špatně jako na tom obrázku. A jestli to diorama zatim tak vypadá tak fakt nevim no.
Je pravda, že dioramy obou pánů co jsi uvedl v příklad jsou velmi krásné. A těch pár rad co by "mělo a nemělo", to se na mě nezlob ale když pojedu podle návodu, tak to mi moc nejde pod nos.
Každěj to prostě vidíme jinak. Možná podle Vás toto moje diorama postrádá logiku atd. ale mě se můj nápad prostě líbí. Jen několik měsíců jsem strávil jen výberem částí, kouknání na obrázky, čtením knížek, náčrtama na papír a tak. Nevím no, asi to byl chyba to sem dávat. Nevím co k tomu dál napsat.
Rozestavěno:
Hotovo:

Why so serious?
Taskaztesca

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno