Dík, Ondro, mám dneska volno, děti ve škole, žena v práci, to se to pak valí. Taky ho často používám od doby, cos mi ho doporučil, tady jsem s ním ale nepochodil. Při velikosti těch písmen jsem to vždycky zaprasil, i když jsem se snažil o co nejslabší vrstvu lepidla, aby se to písmo nezměnilo ve změť patvarů, a když už něco vypadalo, že drží, při čištění debonderem to zas upadlo, i když jsem s tím zacházel jemněji než s milenkou Ne, tudy pro mě cesta nevedla, nervy mám jen jedny Takže proč nezkusit metodu resinu, když se to přímo podbízí, že pane učitel, navíc veškerá manipulace od oddělení a čištění, přes lepení a začišťování je mnohem snažší, jak sám víš. Mázl jsem pár kousků jen tak na plastovou destičku, vypadá to dobře a pěkně v klidu Takže to snad dám už brzo do kupy a zaformuju, a pak snad konečně bude finální pumpa ke slepení a osazení do dia
je to uzasna detailna praca co povznesie tu to dioramu na velmi dobru uroven.tesim sa ked bude v galerii.aj ja mam nieco prichystane z nametu zeleznic ale v 1/87.drzim palce.
Díky, julo35, v tom měřítku to bude ještě větší záhul než ta silnice, já bych tak malý věci dělat nemohl, i ted´si kolikrát říkám, že tak 1/16 by byla super pro mě, ale bohužel nebydlím v hangáru Nalepil jsem písmena a po surfu to zaformuju a odliju. Pokud to bude vypadat dobře, nechám být a použiju, pokud ne, opravím co bude třeba na odlitku (tam se nebudu muset bát, že něco upadne), a zaformuju pak ten odlitek, abych dostal už pořádný kousek. Sice komplikovanější způsob, ale nejspíš efektivnější, než lepit zpátky ulámané ždibce na mástru
Dívám se na stavbu a nestačím se divit. Jednak tvojí zručnosti a pak tomu, co všechno si firmy nevymyslí za postavičky. Ten "záchoďák" se staženejma kauťatama je fakt moc . Doufám, že budeš té dobroty a zavřeš mu pak dveře .
Dík, Martine. Ten pandulák nemá chybu, já na to narazil náhodou na netu a nemohl si to nechat ujít. Mám takovou myšlenku kolem toho hajzliku, co chci pak realizovat. Jinak se srdíčkem jsem žádnej nenašel, asi koukali ven (nebo dovnitř) dirkou po kulce
Já dodělal to písmo, není to teda vůbec žádnej zázrak, asi jsem si vzal moc velký sousto, uvidím, co vyleze z formy a co se s tím pak dá udělat Všechno už je v surfu, zítra začnu lepit nálitky a pak v průběhu pár dnů snad formy.
Pismo vypada skvele. Ono na originalnim litinovym odlitku taky nemelo perfektne ostry hrany a bezchybny relief. A po nekolika naterech to moc citelne nebylo. Pumpa jako celek je moc pekna. Myslim, ze za to usili to stalo
Díky, Ondro, uvidíme, jak to vyleze z forem. Ted´ přemýšlím, jak to nejlíp zaformovat, vidím to na nějaké tři, čtyři formy, každopádně do středy by to mělo být venku O víkendu nic neudělám, máme tu nějaký festival a hory práce od rána do večera, tak snad jen po chvilkách dodělám motorku a ty nálitky. Pak se vrhnu na zbytek dia, položím koleje, zaštěrkuju (stejně si budu muset dovézt z Čech lepidla a plno věcí na krajinku)no a pak už BR 86 a mám objednanej ještě jeden speciální vehikl z Číny, asi by tam ani nemusel být, ale na druhou stranu tomu přidá stejně jako motorka. Něco figurek bych měl stihnout v termínu, a zbytek budu přidávat později, tam jde hlavně o to dokončit krajinu a osadit vlak. Zbytek je alternativa. Takže uvidíme, já jdu něco dělat
nazdar,tu ti posielam fotku diorami Ardeny 60x45cm.staviam aj vacsie meritko,ktore ma bavi viac.je to na zakazku,ale tvoja diorama je super,drzim palce .
Díky, julo35, škoda že ta fotka neukáže víc, i takhle ta krajina vypadá suprově, hlavně ten porost mě fascinuje a jak to parádně ladí, fakt hezký Mně to taky šlo od ruky celkem, mám hotové 3 z 5 masterů, ještě to celé fouknu znova surfacerem, začistím a jakmile dodělám zbylé , dám se do forem. Znova jsem ufikl trubku u příruby a půjde zaformovat zvlášť, jinak by to byla docela honička to dostávat ven. Ona celá ta forma na hlavu pumpy bude vyrobena krkolomným způsobem, abych to nemusel moc řezat, což by v modrém silikonu byla taky dobrá pakárna a určitě bych něco podělal, zaformuju to ve dvou krocích po půlkách, s tím že dělící rovina přijde se částečně ošetří separačním prostředkem, a pak se to snadno rozšklebí a podle potřeby dořízne. Už jsem tenhle způsob vyzkoušel dřív a celkem mi vyhovuje. Trubka se pak přilepí na místo bez problému, spoj bude stejně schovaný pod třmenem řetězového navijáku
Je možné, že jsem tebou postavenou BR 52 mohl vidět na stránkách jednoho britského modelářského obchodu se sídlem ve střední Anglii? Proč tuto BR 52 nepoužiješ do dioramatu? Měřítko je stejné...zapřáhni za ní Karl-Geräta a já se asi poslintám .
Já možná budu za blbce , ne že bych tady už nebyl vyhlášenej , ale proč nepoužiješ ten originál se kterým si se tak krááááááásně popral a odlejváš to v rezinu??? má to nějakej jinej účel než aby jsi jich mněl víc??? já s rezinem moc nedělám tak nevím jestli kvůli opracovávání nebo čemu... ..promiň za mou blbou otázku... jinak samosebou jak už víš máš můj hlubokej obdiv za tu krááááááásnou práci co předvádíš...
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
Díky, pánové, za kladné reakce. Jo, Martine, poslal jsem tam zjara pár fotek, protože tam občas něco koupím a oni v té době zavedli jakousi galerku zákazníků. No, a druhá otázka, jednoduše když jsem tu lokotku loni před vánocema dokončil, a byl to jeden z prvních modelů, kterej jsem se snažil stavit zodpovědně, byl jsem s ní celkem spokojen, ale dneska už ji vidím značně kriticky a asi bych se neodvážil ji znova tahat na světlo Možná jsem v té modelařině malinkato pokročil, a jestli ne, pak určitě narostla hladina kritičnosti, s níž hodnotím svou práci. Ještě jsem nepostavil nic, co bych si ohodnotil líp než 7/10, ale to mě nežere, aspoň je to motivace pořád se snažit zlepšit - ale stejně tak to může být jen utopie Tolik na vysvětlenou, snad jen dodám, že stejně významné jsou pro mě jakékoli podněty a připomínky tady na fóru, to je ten další motor, co nás všechny strká někam dál. To je normální, nunymaster, ta otázka se sama podbízí, a bylo by spíš divné, kdyby se nikdo nezeptal. Důvod je nasnadě a sám jsi na to odpověděl, abych jich měl víc. Ta pumpa se dá ve finále udělat v několika podobách a bůh ví, že budu potřebovat ještě pár dalších. Pak ta forma ušetří hromady hodin práce.
Taky jsem to pred casem takhle formoval, ale je to jako s tou modelarinou. Casem narostou zkusenosti a clovek to dela jinak. Ja ted uz formy jen rezu, do dvoudilne bych pri predstave te prace a nasledneho opracovavani odlitku uz nesel. I v modrem silikonu se to da pekne rozriznout pri silnem svetle. Ale pri pouziti toho mekkeho bych mel trochu vitr z tvarove deformace formy a volil bych radeji tvrdsi ale pevnejsi, tedy pokud by byl po ruce. Tak drzim palce a at se to zadari