Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pajovy dioramky a vinětky

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Pajovy dioramky a vinětky

Příspěvekod riko82 » 24 kvě 2010, 22:47

Skor ako architekt by statik rovno povedal ze to j*bne dole :shock:
Modelarska praca vyzera dobre, ale konstrukcnu logiku to ma asi primeranu tvojim znalostiam stavbariny.(tym ta nechcem urazit) to je v pohode, nie kazdy sa vyzna v drevenych konstrukciach. Preto sa cudujem, preco neupouzijes tak jednoduchu vec ako je google pred tym ako stvoris krov a strop, ktory by ziadny tesar na svete nespravil [-X
Staci zadat "krov" alebo "dreveny tramovy strop" a zistis ze minimalne tie tramy keby si postavil na kant malo by to aspon trosku par milimetrov blizsie realite... a o to nam predsa ide... ci nie??? . :(
:wink: :wink:
Tieto konstrukcne veci to u mna trosku zrazaju dole... ale tak z mojej osoby si nerob tazku hlavu, ja uz mam stavbarsku chorobu z povolania :)
Detaily ale moc pekne, aj znazornenie dreva.
Logiku preco postavis cely barak pre jednu figurku som sice nenasiel ... ale budis...
Dalsia vec, ak by sniper cucal za oknom, urcite by asi nenecal vsade na okolo nemecke zbrane rozhadzane, ved to si priam koleduje o napis picni ma odzadu ...
Tolko k problematike...
Vela stastia pri pokryvani strechy a nezabudaj, ze aj to sa da najst na google :wink:
....Some are born to sweet delight, Some are born to endless night......

FORZA MARINA VENETA!!!
riko82

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 25 kvě 2010, 05:09

Ahoj, jo díky za kritiku, já vím že jsou tam hrubé nedostatky, ale nejsem žádný superodborník na kontrukce střech...modelářský účel to splní, navíc jak říkám, všecko není úplně hotov!!!...a jak jsem psal už dřív, ještě mezi stoly časem příjde mrtvý němec a ke sniperovi zkrčený kamarád... :-) sniper není přilepený, je tam zatím jenom tak symbolicky, ten půjde až na konec :-)
"Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval. "
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 25 kvě 2010, 05:34

Tak práce je to velmi pěkná,ale jak jsem ti psal na začátku, z figurkářského hlediska jsi snipera prostě touto stavbou odsoudil do role statisty.Nějaké krovy a podobné sračičky já osobně neřeším, nejsem stavař .
No a co dívák.Divák bude hledět na barák, postele,stolky a židličky a figurka bude jen okrajová záležitost a dalším v uvozovkách kusem nábytku. No uvidíš sám z reakcí diváků na modelbrnu, kde máš plánovanou premiéru, určitě stejně jako já v tichosti, anonymně posloucháš u svého modelu bezprostřední reakce diváků :wink:
Jako figurkář ti takovou baráko - vinětku s jednou figurkou příště nedoporučuju.Spíše bych se přikláněl k jednotce třeba 3-4 Amíků, bránících se v domě, aby se děj odehrával po celé ploše, to by potom tak velká stavba k figurkám měla smysl. Wolf.
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 25 kvě 2010, 18:39

No tak dobře, já ten barák hodím do poličky, na snipera udělám něco...něco a bude to tak lepší...a do baráku půjde někdy časem nějaká akce :-D
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PeVl » 25 kvě 2010, 20:58

Ty moc podlehas nazorum ostatnich, je pravda , ze je to spis o baraku nez o figure (ale urcite je mozne i nejakou dalsi doplni ta i na ulici neco pohodit) jestli se Ti to takhle líbi, tak to nehazej do police a makej na tom , at se dari
PeVl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 25 kvě 2010, 21:17

Hele ale já to tom uvažuju po celou dobu stavby :-P no ale leblik mě říkal, že by nebylo na škodu udělat před barákem jeepa a udělat nějakou jednotku v baráku...ale jak říkam, teď určitě už ne :-)
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman Bukovinsky » 25 kvě 2010, 21:24

Aj ja suhlasim.Teraz to uz nechaj tak a po modelbrne to uprav a dopln a bude to super :-D Drzim palce a som zvedavy pre aku upravu sa potom rohodnes. :)
Hotovo: BMP-2 viewtopic.php?f=7&t=46890 T-62M viewtopic.php?f=7&t=43682 Tunguska viewtopic.php?f=7&t=50401 Na stole: Fiesta WRC viewtopic.php?f=155&t=70591
Roman Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 26 kvě 2010, 22:09

...tak já se nemůžu rozhodnout....mám v tom pokračovat, nemám v tom pokračovat... :-k
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Leblik » 27 kvě 2010, 08:34

Určitě to dokonči, jen toho snipera tam nepřidělávej na pevno. Do brna to dones takhle, rád se na to podívám, potom mu můžeš udělat menší podložku a tento pěkný barák použít do diorámky :wink:
Rozestavěno:
Chebská hrázděnka
Berlín 1945
Hotovo 1/72:
Vítej! Ukrajina 1944
Rozoráme meze! Československo 1951
Už jsou tady! Šumava 1945
Leblik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HenrikaM. » 27 kvě 2010, 11:05

JJ teď už bych to určitě nevzdávala :flower:
HenrikaM.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 01 čer 2010, 07:30

Tak jsem ten barák na chvilku odložil do poličky a na modellbrno udělám menší překvápko...ještě mám v plánu T-55, do Vánoc ji chci stihnout, abych ji tátovi mohl dát "pod stromek"...budu dělat podle jeho fotek, co má z vojny, jak v zimě sjeli s tankem do příkopu a byli znehybnění :-) ale na to je ještě čas :-) tak na modellbrno se těšte, už na tom pracuju :-)
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 09 čer 2010, 21:05

PŘEKVÁÁÁÁÁPKOOOO!!!
PS: opravdu je to moje práce, jenom říkám, aby jste mě nepodezírali, že je to cizí dílo, jak se domníval kamarád... :)
Přílohy
P1010440.jpg
P1010439.jpg
P1010438.jpg
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 09 čer 2010, 22:06

Hej příteli, to přece nemyslíš vážně - přece to takhle krátce před cílem nevzdáš ! Na Jeepa se vykašli, většinou se přece vojáci přemisťovali pěšky a stejně teď nikdo pěkný Jeep poté co z trhu nenápadně zmizla Tamiya nedělá. Plakát s voj. tématikou vyhoď, dej tam buď nějakou pin up girls anebo nic. Do baráčku dej krom snipera ještě další vojáky... hlavně to dostav, vždyť je to škoda,nechat takový hezký domeček ležet ladem...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pajdos1 » 09 čer 2010, 22:54

Hele už jsem se dal do tohoto projektu, domek dodělám časem...už na něj nemám ani náladu...
pajdos1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod por.Wolf » 10 čer 2010, 05:30

Já su tak PŘÉKVAPENÝÝÝÝÝÝ tak že sem málem zhltnul štetec :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: .Tak metoda zapustíme ,setřeme ti už jde , ted by to chtělo začít malovat a začal bych obličejem ten máš jako kdyby si ho namočil do kýblu s naftou.
Promiń mou nadsázku a legrační tón, ale musím tak reagovat na tvé Přeeeekváááápkooooooooooooooooo, protože u mě by bylo překvápko trochu něco jiného.Ale jinak super nápad ja nás tu pobavit legrační vložkou.
PS: Jsi v dobrém slova smyslu naprosto legrační človíček a sem tam se tu u tebe v chlívě nad tvýma bezprostředníma hláškama super pobavím :wink:
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno