Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ardeny 1944

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Ardeny 1944

Příspěvekod por.Wolf » 12 dub 2010, 17:51

Moc pěkná práce, terén se mě i s vodou moc líbí, jen tak dál =D> =D> =D>
"Neumím nic stanu se kritikem" - Martin Vlček 2010
por.Wolf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hlaváček » 12 dub 2010, 17:53

pěkná vegetace,jen mám výhradu k tomu listímu, které je až moc rovnoměrně a ve velkých hromadách napadané u té skály.Vypadá to divně :? vítr by to určitě rozfoukal to různých stran,uber ho trochu,nějaké dej i na schody a k té kapličce.
KLUBÍČKO!
http://afvmodels.blogspot.com/
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Hlaváček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nikolai » 12 dub 2010, 18:32

=D> =D> =D> Ako živé, veľmi pekne. =D> =D> =D>
LEGIO PATRIA NOSTRA
2e REP- 2e Régiment Étranger de Parachutistes
Nikolai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 12 dub 2010, 18:35

Petr Hlaváček píše:pěkná vegetace,jen mám výhradu k tomu listímu, které je až moc rovnoměrně a ve velkých hromadách napadané u té skály.Vypadá to divně :? vítr by to určitě rozfoukal to různých stran,uber ho trochu,nějaké dej i na schody a k té kapličce.

Už sa nedá odobrať, lebo je prilepené 8-) Ale dojde aj na schody a okolie kaplnky. ešte musím trochu stlmiť kontrast. teraz dojde aj na pigmenty.
BTW lístie: Ja mám stále pocit, že ho tam mám málo...
Mit donnernden Motoren, So schnell wie der Blitz, Dem Feinde entgegen, Im Panzer geschützt. Voraus den Kameraden, Im Kampfe ganz allein, Steh'n wir allein, So stoßen wir tief In die feindlichen Reihn...
BR214

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 12 dub 2010, 23:20

I kdyz jsem zatim nic nenapsal tak stavbu sleduju a moc se me libi urcite nepatrim mezi ty kteri by neco tak hezkeho udelali ale v posledni dobe dost studuju fotky krajin a co bych vylepsil na diorame je ten levy strom je moc hezky udelanej ale trosku mi tam nesedi ty vetve vrsek je super a pak ty holy vetve co jsou niz by se podle me meli zase zuzovat (zkracovat) u tebe se spis zdelsujou ... dal ten strom jak je ulozenej do podlozky porad jakoby rovnej a najednou bum v zemi nevim jestli ho delas oddelavaci nebo nastalo ale pokud nastalo trosku bych ho dole rozsiril.. jako proste vypada parez ten je taky rozsirenej a klidne mu i koukaj ze zeme koreny ... a dal jiz uz zminovany kontrast kde je uplne perfektne udelana bahnita cesta a hned vedle toho me to prijde jako perfektne udelala sucha trava ale jedno s druhym mi do oka nesedi ale bohuzel netusim jak bych resil tohle mozna zkusit travu drybrushnout jemnounce kaselskou hnedi mistama ne celistve .. to k tomu asi zatim ja.. forum je tu od diskuze :-) jinak se me to moc libi hlavne pekne vystinovany popraskany schody a tech plusu by se naslo vic drzim palec at se dilo dal dari :-) =D>
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 13 dub 2010, 10:20

stemi stromy a vegetaci to tet vypada uplne jinak, o dost lepe!
voda je co zač? nejaky dvousložkovy epoxid?
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 13 dub 2010, 17:16

Štěpán Los píše:stemi stromy a vegetaci to tet vypada uplne jinak, o dost lepe!
voda je co zač? nejaky dvousložkovy epoxid?

Voda je akrylátový rezin Vallejo still water. Problém je že sa z neho nedajú robiť vlnky 8-) ale to som zistil až po naliatí
Mit donnernden Motoren, So schnell wie der Blitz, Dem Feinde entgegen, Im Panzer geschützt. Voraus den Kameraden, Im Kampfe ganz allein, Steh'n wir allein, So stoßen wir tief In die feindlichen Reihn...
BR214

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin87 » 13 dub 2010, 18:01

voda se dobře dělá s tohodle http://www.polakmodel.com/cs/vyrobky/ma ... -vody.html a dají se stim dělat i vlnky , třaba to znáš
martin87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 13 dub 2010, 19:19

martin87 píše:voda se dobře dělá s tohodle http://www.polakmodel.com/cs/vyrobky/ma ... -vody.html a dají se stim dělat i vlnky , třaba to znáš

Tak toto som nepoznal...
BR214

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martin87 » 13 dub 2010, 19:24

BR214 píše:
martin87 píše:voda se dobře dělá s tohodle http://www.polakmodel.com/cs/vyrobky/ma ... -vody.html a dají se stim dělat i vlnky , třaba to znáš

Tak toto som nepoznal...

ale jestli se jí rozhodneš koupit tak si dej pozor aby si jí co nejdřív spracoval, já to tak neudělal a jedna mi ztvrdla , nwm jestli to je zrovna kvůli tomu ( je fakt že jednu jsem měl téměř u okna kde na ní svýtí sluníčko a druhou v chládku - ta co byla na sluníčku ztvrdla ) :-k ale to je jenom taková odbočka :-)
martin87

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 18 dub 2010, 13:14

mas to velmy pekne spravene.blato vyzera realne a co mne sa skutocne paci su pekne vytienovane skaly.celkovo je to skvela praca ktoru urcite oceni kazdy kto sa o nieco take uz pokusal.
na druhej strane vsak uvediem 2 pripomienky ktore neber ako kritiku ale skor ako iny nazor ktory by vlastne ani mozno nemusel byt lebo je to skor otazka vkusu ako nejakej logiky ci spravnosti.

1. prva vec je ten kamenny murik.je moc 2D taketo muriky boli robene z roznych sutrov ktore nielenze presne nesedeli do seba ale rozne aj vystupovali z reliefu.
2. vegetacia je super ale vobec by som sa nebal polovicu z nej vytrhat, porosypat tam male kamienky,polamane vetvy,atd tiez by som tu vegetaciu este na niektorych miestach prestriekol roznymi farbami. dat tam skratka viac otienov a viac "textur".

dufam ze som ta tymto prispevkom neznechutil ale praveze mozno trochu inspiroval. nakoniec jedna dioramka na ktoru som si hned spomenul ked som videl tuto tvoju.

jo a pokracuj v dobrej praci =D>
Přílohy
Image4.jpg
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 18 dub 2010, 19:36

Vegetáciu ešte trochu farebne upravím, ale už nemám to srdce ju pretrhávať a lámať. Z kade máš foto tej diorámy? kedysi dávno som ju videl na nete
BR214

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 19 dub 2010, 10:18

http://www.missing-lynx.com/articles/di ... wpanth.htm
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod julo35 » 19 dub 2010, 16:25

Nazdar donesieš tu peknú dioramu na súťaž do BB?
julo35

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BR214 » 19 dub 2010, 19:16

julo35 píše:Nazdar donesieš tu peknú dioramu na súťaž do BB?

Ahoj kedy bude tá súťaž?
BR214

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno