Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Cena primátora mesta Nitry 24.10.2009

Přehled soutěží v roce 2009
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Cena primátora mesta Nitry 24.10.2009

Příspěvekod Juriga Tomáš » 25 říj 2009, 13:50

Doktor, dufam, ze ostanes pri modeloch. :)
Přílohy
IMG_7303_resize.jpg
Naposledy upravil Juriga Tomáš dne 25 říj 2009, 17:46, celkově upraveno 1
Juriga Tomáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Rezak » 25 říj 2009, 15:28

este k spamu, mejl bol odosielany automaticky serverom, je mozne ze ten server je na nejako spam liste... hosting je prakticky zadara - asi to bude tym :)
Modelársky klub Zobor - Nitra
IPMS Slovakia
Martin Rezak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cesnak » 25 říj 2009, 17:56

Martin Rezak píše:chytanie modelu - bol to len jeden model a vyhral...

Sorrac ale tomuto som nejak nepochopil akoze ak nieco vyhra tak sa toho mozeme dotykat? :-D
Inak este som zabudol, diki hosi za akciu, podla mna pekne stravena sobota, hlavne v spolocnosti DarkTowera :lol:
https://www.facebook.com/EliteMiniCrew
cesnak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Le6n » 25 říj 2009, 20:01

cesnak píše:Inak este som zabudol, diki hosi za akciu, podla mna pekne stravena sobota, hlavne v spolocnosti DarkTowera :lol:

A to sa este tes na Moravu :))))
V TIENI TEMNEJ VEŽE alebo Modelárov blog - články, návody, odkazy, free modely ...
Le6n

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 25 říj 2009, 21:03

nik asi nepočítal, koľko ludí to tam navštívilo, no celkom by som rád vedel, koľko ľudí tam prišlo
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaromucha » 25 říj 2009, 21:29

tiež hodnotím akciu super, veľa modelov, veľa ľudí, veľa predajcov, nechal som tam veľa peňazí :)
člen štetcovej galaxie číslo 12
Dze še pije - tam pijem,◄☺► dze še bije - tam še bijem, ◄☺► aľe dze še robi tam nezavadzam
Obrázek
http://www.mkzobor.sk

vo výrobe : Ohka 1:72
jaromucha

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kaba » 29 říj 2009, 13:24

Vo Vašich príspevkoch čítam samé superlatívy na kvalitu modelov . Ruku na srdce ste presvedčení , že je to pravda? Osobne si myslím, že kvalitných modelov bolo poskromne. ( najviac 7 alebo 8.) Ostatné priemer a hodne podpriemer. Nechcem nikoho uraziť ani mentorovať, ale mám pocit, že nám chýba viac objektivity a sebakritiky.
Predpokladám , že môj príspevok vzbudí aj negatívne odozvy. Tým odpovedám nasledovne : Modelárčinou sa živým a konkurenčné prostredie v braži ma naučilo rozoznávať kvalitné od menej kvalitného.
Čo sa týka organizácie súťaže, klobúk dolu nad množstvom, pre ostatných aj nepostrehnuteľnej práce , ktorú organizátor urobil.
Kaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wolverine » 29 říj 2009, 13:44

Kaba, ja napriklad suhlasim s Tvojim nazorom a preto som aj vo svojom prispevku napisal,mozem nesuhlasit lebo to bolo systemom paci-nepaci, boli modely ktore su kvalitne spravene a nevyhrali a tie ktore sa umiestnili teda rozhodne nepovazujem ani za priemer....to je na odbornosti a sudnosti "odbornej" poroty

ale nema zmysel to spominat lebo sa tu strhne flame o tom co sa povazuje za kvalitne a dobre a pekne a podobne a kto ma ake pravo rozhodovat......ako na kazdom fore....
Wolverine

• Odpovědět s citací

Příspěvekod motas » 29 říj 2009, 13:44

no asi mas kaba pravdu ale je zvlastne ked niekto napise takyto prispevok...je to ako tvrdi pan modelar...a pritom sa prihlasil na modelforum pred hodinou a ma len jeden prispevok :) ale asi ma aj v niecom pravdu ale zase modelarcina nieje o tom kto aky uzasny vytvor urobi myslim ze ti co urobili aj menej kvalitne modely maju z nich prinajmensom taku radost ako pani majistri ktorych tu vsetci s otvorenou hubou obdivujeme :)
1/72 forever
dokončené:
2011 Mig-21PFM http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6& ... ilit=21pfm
2012 Mig-31 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=6& ... hilit=perm
rozostavane:
2012 Mig-23U 1.slp Č. Budejovice 1991 http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=66865
motas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Rezak » 29 říj 2009, 14:24

kvalita modelov:
kedze sa podielam na hodnoteni modelov (kazdy rok) viem posudit ze kvalita ide hore, nie tak rapidne ako pred par rokmi ale ide hore... (mam na mysli priemernu kvalitu - tych par top modelov zalezi od toho kto pride, domaci nesutazia)
nasou chybou bolo, ze boli pomiesane ziacke juniorske a seniorske modely, potom to vyzera ze tretina modelov je onicom...

co sa tyka hodnotenia: spominal si lietedla, kludne napis co sa ti nepaci, osobne si myslim ze ludia ktori hodnotili lietadla sa tomu rozumeju... (vidiet to hlavne na ich modeloch)
hodnotenie paci-nepaci je koli casu, poctu modelov, poctu rozhodcov atd. .... je to takto urobene uz par rokov a z pohladu organizatora to funguje (samozrejme to nieje idealne z pohladu objektivity)
IPMS Slovakia
Martin Rezak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 29 říj 2009, 15:13

Podľa mňa je tu teraz zbytočná debata.Myslím, že zbieranie cien, hodnotenie a podobne by mala byť tá posledná vec na týchto akciách, o ktorých je treba debatovať a to zbytočne. Jednoducho niekto je ochotný niečo urobiť a je len na ľuďoch, či príjmu alebo nepríjmmu podmienky, ktoré organizátor stanovil. P
áči nepáči je v niečom fajn ale má aj svoje muchy. Hodne zohráva aj ľudský faktor. Ak je niekto zažraný fanatik do šermenov, tak ho určite nenadche stug tak ako človeka , čo stavia len nmcov. :lol: Druhá vec je, koľko ľudí sa je ochotných zúčastniť bodovačky s podkladmi a podobne.
Podstatné je, že sa ľudia stretnú, popozerajú, pokecajú, vyvetrajú peňaženku, zabavia sa a podobne. Ľudí, ktorí modelárčia pre to, aby brali ceny kam prídu, hrali sa na niekoho dôležitého, boli mediálnymi hviezdami, liečili si svoje ego a podobne mi je úprimne lúto. :grin:
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kaba » 29 říj 2009, 15:20

To Motas. Myslím si , že nieje dôležitý čas ani dátum prihlásenia sa na forum. Podstatná je skutočnosť ku ktorej som sa vyjadril. Nemá každý potrebu všetko hneď komentovať. Zaujal ma fakt super kladného hodnotenia kvality modelov zo strany účastníkov fóra. No pri osobných kontaktoch s návštevníkmi súťaže , prevládal názor , ktorý som formuloval v prvom príspevku.
Zásadne nehodnotím poradie modelov, alebo verdikty rozhodcov, to mi neprislúcha. (I keď profesne niečo o tom viem, som spoluautorom doposiaľ platných pravidiel plastikového modelárstva.) Chcel som iba upozorniť ,že nieje potrebné mazať medový motúz........ Plne súhlasím s názorom ,že modelárčina je v prvom rade relax , sebauspokojenie zmysluplnou prácou a oddych. No keď sa rozhodnem ísť na súťaž a niesť kožu na trh ,musím počítať aj iným, ako kladným hodnotením.
Prajem všetkým príjemný deň .
Kaba

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Rezak » 29 říj 2009, 15:34

re: PetrBM - mas pravdu, plne suhlasim, snazim zistit negativa a ich dovody a do buducna sa im vyvarovat...
co sa tyka hodnotenia nikdy nebudu vsetci spokojny, ale zlepsovat sa da :)
a poprosil by som konstruktivnu kritiku, vdaka
IPMS Slovakia
Martin Rezak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 29 říj 2009, 15:55

Mne na všetkých akciách kde som zatiaľ bol vadí jedna vec. Začne sa vyhlasovať a ľudia hneď začnú baliť. Alebo príklad z Nitry, chlapec zhrábol metále, došiel k stolu, vytiahol krabice a balil. Usporiadateľ mu hovorí, či by ešte nemohol počkať chvílku aspoň do konca. Chlapec na neho hodil tupý výraz s krihou hubou a balil ďalej. [-( :grin:
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 29 říj 2009, 15:57

Mne na všetkých akciách kde som zatiaľ bol vadí jedna vec. Začne sa vyhlasovať a ľudia hneď začnú baliť. Alebo príklad z Nitry, chlapec zhrábol metále, došiel k stolu, vytiahol krabice a balil. Usporiadateľ mu hovorí, či by ešte nemohol počkať chvílku aspoň do konca. Chlapec na neho hodil tupý výraz s krihou hubou a balil ďalej. [-( :grin:

Čo sa týka tej kvality, tak ja som si ledva pozrel pásovú techniku seniorov 1:35, kde som veľa modelov poznal tu z fóra a z môjho pohľadu sa tam zišla obstojná skupina kvalitných modelov.
PetrBM

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2009