Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2009
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

14. Modelsalon Čáslav 25.4.2009

Přehled soutěží v roce 2009
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 14. Modelsalon Čáslav 25.4.2009

Příspěvekod Svihy » 25 dub 2009, 22:01

Ovar byl opravdu vynikající. Dorty a káva také. Bramborový guláš neskutečný. Prodejci měli vše, co jsem potřeboval. Ceny vybrali známá jména za notoricky známé modely. Nuda. Vše bylo jasné dopředu. Poslouchat při vyhlašování stále dokola stejná jména je pro zbytek modelářské obce demotivující. No, vlastně nevím jestli pro zbytek, ale pro mne ano. Někteří se ani nenamáhají projevit radost z ceny. Zdá se mi, že na soutěže jezdí stále méně modelářů. Z modelářské party okolo mě, jezdím na soutěže už jen já. Ostatní to vzdali s tím, že to nemá cenu. Občas je docela chápu. Absolutně to neberte jako fňukání neoceněného modeláře, ale jako můj názor na něco, o čem se stále více mluví. Mam strach, aby to modeláři, kteří nejsou na špici neodpískaly a soutěže nebyli komorní akcí s pár modely bojovníků o mistrovský titul.

A teď se na mě vrhněte.
Svihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 25 dub 2009, 22:17

Svihy píše:...Ceny vybrali známá jména za notoricky známé modely. Nuda. Vše bylo jasné dopředu. Poslouchat při vyhlašování stále dokola stejná jména je pro zbytek modelářské obce demotivující. No, vlastně nevím jestli pro zbytek, ale pro mne ano. Někteří se ani nenamáhají projevit radost z ceny. Zdá se mi, že na soutěže jezdí stále méně modelářů...

:-D Už je někde je výsledovka?
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 26 dub 2009, 07:23

Svihy píše: Ceny vybrali známá jména za notoricky známé modely. Nuda. Vše bylo jasné dopředu. Poslouchat při vyhlašování stále dokola stejná jména je pro zbytek modelářské obce demotivující.
Pro někoho je možná motivující slyšet stejná jména aby byl lepší než on.....
Jinak co jsem viděl tak s rozhodováním komise 100% souhlasím (beru-li kategorie kterým rozumím)

Jak se kdo projevuje u předávání cen je pouze jeho věc, Jsou lidi pro které předstoupit před dav je vlastně trest protože se stydí. Někdo se bojí že by moc velkou radostí urazil ty co nic nevyhrají...
Já šel pro ceny 2x avšak pokaždé v zastoupení za nepřítomné.... tak nevím zda jsem jásal. plakal nebo se tvářil nadutě... :grin:

ALe jinak.... Sposta pěkných modelů, fajn atmosféra, Fajn jídlo které s Čáslaví vždy souvisí, nádherné letní počasí...
Takže za rok na 15 tém který vlastně bude 14 tý ročník :grin: se už těším.... a myslím že i všichni od nás...
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod šurda » 26 dub 2009, 08:24

Chtěl jsem vám oplatit velmi milou návštěvu v Jihlavě, ale angína a oslava narozenin mého syna s širokou rodinou ( :P ) tomu zabránila. Z fotek toho velmi lituji, ale bohužel se nedalo nic dělat. Snad za rok.
http://www.kpmjihlava.estranky.cz
Dokončeno: Arado Ar 234B/N - Dragon 1/72
Na stole: Opel Blitz Maultier - Roden 1/72, Messerschmitt Bf 110D - Eduard 1/72
V přípravě: Focke-Wulf Fw 58C - Special Hobby 1/72, 3,7cm FlaK 43 - MACO 1/72
šurda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Pospíšil » 26 dub 2009, 08:44

Na klubový web http://old-eagles.webgarden.cz/modelsalon-2009 byla právě přidána výsledková listina.
Pozn.
Hodnocení modelů a určení pořadí provedli komise modelářů zúčastněných klubů. Pro KPM Čáslav je jejich rozhodnutí závazné.
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 26 dub 2009, 11:31

Byla to pohodovka. Poprvé jsem dokonce i soutěžil (spíš teda "účastnil se" :grin: ) s mojím výtvorem, a samozřejmě jsem taky nevyhrál :D
Každopádně bych měl jednu, a docela závažnou výtku. Konkrétně jde o to, že během přihlašování už došlo pivo :shock: :o #-o :grin:
Jinak pohoda. Za rok zase. :twisted:
A menší fotogalerie tady: http://picasaweb.google.cz/loslopatos/1 ... lonCaslav#
Povstaň znovu a znovu, dokud se z ovcí nestanou lvi……
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Otisaq » 26 dub 2009, 11:33

Chvalim chvalim =D>

nemam co vytknout, organizacne vyborne zvladnute, pekne a rychle vyhlaseni atd =D> Pokud mi to vyjde, tak za rok prijedu zas 8)

S ostatnima souhlasim, prijde mi divne, ze kdyz nekoho vyhlasi, tak se ani neusmeje a neprojevi ani trochu radosti a znudene prevezme trofej. Trochu nefer k ostatnim.

Hloubkar:
http://picasaweb.google.cz/loslopatos/1 ... 0601785506
uuuzasna fotka :grin: :grin: :grin: :grin:
Rozestavěno:

Dokončeno:
Otisaq

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hloubkar » 26 dub 2009, 11:44

Otisaq píše:Chvalim chvalim =D>

uuuzasna fotka :grin: :grin: :grin: :grin:

Díky. Ale byl to nápad Zdeňka Petroviče :D
Povstaň znovu a znovu, dokud se z ovcí nestanou lvi……
Hloubkar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 26 dub 2009, 11:59

Parádní akce =D> Kde jinde se mísí barevnost modelů s vůní řízků, kde jinde je hlavním kriteriem ne kolik se sejde modelářů a modelů, ale aby se všechno " sežralo " a nikdo se neodkulil s prázdným žaludkem. Proto je Modelsalon tak vyhledávaný, proto se ( jistě neprávem ) titulují pořadatelé žluté koule. [-( :roll: :-D :) :? :x
Jen hlavní cena - ta hlava se tak nějak stává spíš trestem . Ani nevím, jestli jí ten chudák kolega ze Slovenska odvezl. Pokud ano, snad jej na hranicích nezatkli za pašování vepřovýho.
S vyhlašováním bohužel nikdo nic nenadělá. Pokud na akce budou jezdit modeláři co umí a co dokáží porážet ostatní, ale neprojeví radost z toho, že uspějí, ale přesto budou jezdit soutěžit a ne jen prezentovat svá díla, pak to bude vypadat stále stejně. Na druhou stranu má Svihy bohužel částečně pravdu. Pro někoho může být opravdu demotivující navštívit několik akcí a být poražen vždy stejnou skupinkou osob. Pak je otázkou, jestli staví modely pouze pro to, aby někde vyhrál, nebo proto, že ho to baví.
A ještě si dovolím jeden postřeh. Nejmenovaný modelář, který získal několik cen si pro ně opravdu chodil jako když ho to nudí a vysiluje. Proč ? No vyslechl jsem jeho rozhovor s kolegou, že pro něj je směrodatné, jestliže uspěje na akcích jako je E day či Maďarsko, tyhle lokální akce ( doslovný přepis) jsou o ničem a výsledky nejsou vypovídající. A toto řekl, když obsadil stupně vítězů, ale ne první místo.
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Eis » 26 dub 2009, 12:41

Tak jsem se také zůčastnil a musím říct, že tahle akce je vážně suprová, za rok se mnou určitě počítejte.
Díky organizátorům za super sobotu.

Petr
Petr Eis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lukáš Svoboda » 26 dub 2009, 15:09

Karel Pilát píše:
Svihy píše:...Ceny vybrali známá jména za notoricky známé modely. Nuda. Vše bylo jasné dopředu. Poslouchat při vyhlašování stále dokola stejná jména je pro zbytek modelářské obce demotivující. No, vlastně nevím jestli pro zbytek, ale pro mne ano. Někteří se ani nenamáhají projevit radost z ceny. Zdá se mi, že na soutěže jezdí stále méně modelářů...

:-D Už je někde je výsledovka?

tady Karle :arrow:
Přílohy
13910850.doc
Výsledkovka Modelsalon
(108.5 KiB) 29 krát
Lukáš Svoboda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 26 dub 2009, 15:27

Dík Lukáši, už jsem to proběhnul z odkazu z Nymbecu.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mr. Lachout » 26 dub 2009, 15:35

Zdravím všechny. Byl jsem letos na soutěži prvně a moc se mi zde líbilo. Pěkné modely, dobrá atmosféra a velmi krásné počasí. Prostě super sobotní den. Za rok určitě s přítelkyní dorazíme znovu. Díky. :-D
PETR POSPÍŠIL SCALE MODELS: FACEBOOK | INSTAGRAM | PETR POSPÍŠIL PHOTO: FACEBOOK | AIRPLANE-PICTURES.NET
Mr. Lachout

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Svihy » 26 dub 2009, 16:26

Myslel jsem, že mi tu za můj názor rozcupujete, ale nestalo se. Díky za to. MG, Otisag a Tom mi dali i za pravdu. Vím, že se v kuloárech nebo u pivka o tomto velmi mluví, ale nikdo to sem nenapíše. Já jsem ale huba nevymáchaná. Dostal jsem od včera několik e-mailů a pár kamarádů mi i volalo. Všichni zírali, že jsem měl tu odvahu. Dozvěděl jsem se ve zkratce toto. Tři kamarádi do Čáslavi nejeli, páč vědí, že tam jezdí určití, dle jejich slov "objížděči a výběrčí", tudíž nemá cenu utrácet za benzín a odjíždět naštvaný. Další jel do Liberce, protože odhadl, že tam je větší šance na umístění, protože je to dál. Dnes dopoledne jsem telefonicky dostal poučení v tomto smyslu. Bud stav svoje oblíbené americké tanky z II. války a počítej, že jsi jen do počtu (páč jsou zelené) a nebo si vybírej neokoukané a zvláštní předlohy se kterými uspěješ. Ale tím přestávám stavět co mě baví, ale stává se ze mě náhončí cen. Co s tím? Vím, že na tím někdo zavrtí hlavou, ale kam jsme se to dostali?!! Každopádně doporučuji pořadatelům nezveřejňovat před soutěží přihlášené modely. Možná bude účastníků jejich soutěže více. Byl jsem překvapen, kolik modelářů rozhoduje o své účasti po zhlédnutí jmenného seznamu a vnitřním vyhodnocení, zda má cenu jet. Vím, že je toto velmi žhavé téma a balancuji na ostří nože, ale je to můj názor. Jak jsem psal, z osmi kamarádů jezdím na soutěže již jen já. Moc mi to mrzí, ale v současné době to tak i zůstane. :(
Svihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vorobok » 26 dub 2009, 17:23

Pro nezasvědcené,, MG ,, píše o nejmenovaném moodeláři (tj. Petr VOROBOK ) Ale vše vytržené z kontextu seděl tiše v koutku a poslouchal :grin: !!!!
A Petřě ( Švihovec) piš konkrétně , vždyť ty jsi také objížděč jako já !!! Ale mezi námi dvěma je rozdíl. Já to přiznám. :lol:
Petr Vorobok

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2009