Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 28 zář 2008, 17:57

Štěpán Stránský píše:Zdeňku vy jste ale chameleón :lol: Že zrovinka vy se podivujete po vaše minuloročním duelu ohledně CMK ligy :lol: Chlape vy snad máte sklerozu v rozvinutém stádiu, to si jinak ani nedovedu jinak vysvětlit :grin:

Štěpáne, já si pamatuji velice dobře, ale je podstatný rozdíl od mého pousmání nad zdejším „remcáním“ o jinak povedené soutěži a nad ovlivňováním ze strany sponzora, v tomto CMK, jmenovitě zástupcem CMK p. Šobíškem a jeho manipulací s výsledky CMK ligy 2006 tak, aby to by vyhovovalo jemu.

Nezaznamenal jsem letos, loni ani jindy, že by na E-Day chodil Karel Pádár nebo Vladimír Šulc a říkali komisi, který model má vyhrát a který vyhrát nesmí.

Takže asi tak, pro připomenutí té věci, kterou jste zde vytáhl – pro připomenutí Vám i všem. Ale o Vás, Štěpáne si nedělám iluze :twisted: - čí chleba jíš, toho píseň zpívej, že… :wink:

Jinak klidně pokračujte -ale zvolte, prosím, jiné téma, je škoda spamovat zde - já o tom mohu psát do nekonečna, ale nevím zda Váš chlebodárce bude mít radost, protože causa už dost usnula a spousta lidí zapomnělo. Taky měňte 5x denně nick, jsem na to od Vás zvyklý z Nymburského fóra :grin:
Naposledy upravil Zdeněk Fabík dne 29 zář 2008, 08:53, celkově upraveno 2
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 28 zář 2008, 19:21

Přidám pár mých postřehů a přileju oleje. Byl jsem na E-Day až v neděli takže jediné co mne mrzelo, že jsem některé věci už nesehnal. E-Day byl jaký byl. Pokecali jsme si se známými, lidi si zasoutěžili - kvůli tomu tam soutěžící jedou až na prvním místě. Alespoň já tam tak dorazím v roce 2009. Světlo v těch garážích neni dobrý a E-Day v oněch garážích mi taky nepřijde dobrej. Přiznám se, že mé první kroky směřovaly k bodovačce 1/144. Chtěl jsem vidět na vlastní oči to mrňavé Tornado. Nic lepšího v té kategorii nebylo. Není pochyb, že pan kolega modelář s tímto modelem je zcela oprávněně vítězem. Co mne zarazilo, bylo druhé místo. F-14D s počtem 72.5 bodu. V kategorii hobby bych to neřešil, ale v bodovačce kde by k modelu měly být podklady mne to zarazilo a nikdo se nemůže vymlouvat, že není znalcem typu. Přikládám snímek, který mi poskytl Sheya a kde jsem označil proč v tomto případě zcela nerozumím poměrně vysokému počtu přidělených bodů.

1. IR čidlo pod čumákem, které má F-14D vedle TCS není nijak vyznačené. Celé šedé. Je to na F-14D poměrně výrazné a černou lesklou by mít podle mne mělo.
2. Kryt palubní desky není u F-14 jednobarevný - černý. Z poloviny je překrytý jinak barevným materiálem. Včetně modelu tohoto konkrétního stroje. Je to vidět na fotografiích.
3. "Uši" od katapultu na sedačkách by odpovídaly sedadlům GRU-7A z letounů F-14A/B. F-14D má sedačky SJU-17, které mají táhlo katapultu z přední strany sedáku mezi nohama pilota/RIO.
4. V porovnání s vítězným Tornadem, které nasadilo laťku hodně vysoko tady chybí pitotovy trubice.
5. Antény systému AN/ALR-45 nemají u verze F-14D co dělat
6. Antény TACAN/JTIDS a UHF na hřbetě za kabinou nejsou černé, ale světle šedé.
7. Krycí pláštění po kterém se zasouvá křídlo přesahuje až na bok trupu, není useknuté jako na modelu.

Nemyslím si, že budu úplně sám s dojmem, že bodové rozdělení - první Tornado (86) a druhá F-14D (72.5) trochu ulítlo. Buď mělo dostat Tornado víc nebo ona F-14 méně. Nezkoumal jsem přespříliš modely, které skončily za onou F-14. Nejsem znalec CS-92 ani Starfighteru. Ale Starfighter mi alespoň na pohled přišel lepší než mnou kritizovaný model. Vše jsem ještě několikrát prohlédl s fotografiemi skutečného stroje. Není problém je sehnat.
Je celkem dobře možné, že mé rozčarování je způsobeno "utrpěnou" znalostí typu F-14, ale i tak. A nyní kamenování :D (mám helmu a chrániče 8) )
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 28 zář 2008, 19:39

Lavi píše: Nejsem znalec CS-92 ani Starfighteru...

Já taky ne, ale na ofiko stránkách E-Daye ta Švalba vypadá spíš jako Starf. Někde udělali soudruzi z NDR chybu...
http://www.eday.cz/?page_id=68

Snad si toho někdo fšimne a opraví to. :-k
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 28 zář 2008, 19:44

Karel Pilát píše:
Lavi píše: Nejsem znalec CS-92 ani Starfighteru...

Já taky ne, ale na ofiko stránkách E-Daye ta Švalba vypadá spíš jako Starf. Někde udělali soudruzi z NDR chybu...
http://www.eday.cz/?page_id=68

Snad si toho někdo fšimne a opraví to. :-k

Nevim..na stránkách svazu je třetí Avia CS-92. Vyšel jsem z ofiko listiny.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 28 zář 2008, 19:51

Lavi píše:Nevim..na stránkách svazu je třetí Avia CS-92. Vyšel jsem z ofiko listiny.

Jasně, myslel jsem to tak, že by někdo měl prohodit tu fotku.
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 28 zář 2008, 20:19

Lavi píše:Je celkem dobře možné, že mé rozčarování je způsobeno "utrpěnou" znalostí typu F-14, ale i tak. A nyní kamenování :D (mám helmu a chrániče 8) )

Lavi, je. U bodovacky je jedinym povinnym dokumentem stavebni navod. Dolozit pak musis jen upravy nad ramec stavebnice. Takze pokud to manik udelal tak jak to je ve stavebnici, tak je vse v poradku. Hodnoti se cistota, geometrie, provedeni detailu, nastrik, patina atd. Nicmene bez uprav (ci dokonalych doplnkovych setu) tezko ocekavat, ze za detaily v kapitolach kokpit, pohonne jednotky, podvozky atd dostanes maximum bodu, proto se upravy vetsinou delaji a ty se musi dokladat.
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 28 zář 2008, 20:55

Honza Jezl píše:U bodovacky je jedinym povinnym dokumentem stavebni navod. Dolozit pak musis jen upravy nad ramec stavebnice. Takze pokud to manik udelal tak jak to je ve stavebnici, tak je vse v poradku. Hodnoti se cistota, geometrie, provedeni detailu, nastrik, patina atd. Nicmene bez uprav (ci dokonalych doplnkovych setu) tezko ocekavat, ze za detaily v kapitolach kokpit, pohonne jednotky, podvozky atd dostanes maximum bodu, proto se upravy vetsinou delaji a ty se musi dokladat.

Je to F-14D 1/144 Revell. Ten nový. Mám jich doma několik, stavební návod mám před sebou.

Stavební návod pak nebyl dodržen minimálně ve třech případech. V návodu jsou hřbetní antény šedé a ne černé. Návod nenabízí možnost otevření překrytu kabiny a samotný model neobsahuje madla katapultu na sedačkách. Tzn. jedná se o dodatečnou úpravu a nesprávnou v případě sedaček. IR čidlo pod čumákem má být vybarvené, ale barvou aluminium což z fotky není patrné.
Nicméně v organizačních a bodovacích pravidlech platných k 1.1.2007 v oddílu 5.1.1. Výklad k bodovacímu systému pro hodnocení modelů kategorie I - letadla je uvedeno, že při hodnocení shody se vzorem, rozhodčí vychází z hodnověrných podkladů a takovými jsou především fotografie předlohy. Pokud byly propozice pro E-Day 2008 jiné, nevím.
Za přílišnou přesnost mého pohledu na F-14 se v rámci ostatních výtek tedy omlouvám. Jak byla v konkrétním případě hodnocena shoda se vzorem nevím.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 28 zář 2008, 21:26

Jen logický dodatek k hodnocení kdy podkladem je stavební návod. Ve stavebním návodu není žádná patina kupříkladu. Tedy pro správnost jejího provedení budou asi potřeba ony fotografie skutečného letounu. 8-)
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Zada » 28 zář 2008, 23:30

To Lavi:

Vaše problémy bych chtěl mít :grin: :grin:
Ondřej Zada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 28 zář 2008, 23:33

Ondřej Zada píše:To Lavi:

Vaše problémy bych chtěl mít :grin: :grin:

Já ne... :lol:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 29 zář 2008, 07:45

obecne, pokud nelze neco dolozit nebo to neodpovida, tak za konkretni detail je pridelena pouze polovina bodu. Coz ve vysledku muze byt ztrata tak maximalne 2 bodu za konkretni detail. Takze rekneme ze diky tomuhle mohl prijit maximalne o 4-5 bodu (spis jeste min). Takze vse OK.
Koukni jake jsou bodove rozdily napriklad v letadlech 1/72. Pokud by jeden model neodpovidal vzoru, tak tehdle 4-5 bodu ho shodi o nekolik pricek dolu, takze podle me je vse OK
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 29 zář 2008, 07:57

Honza Jezl píše:obecne, pokud nelze neco dolozit nebo to neodpovida, tak za konkretni detail je pridelena pouze polovina bodu. Coz ve vysledku muze byt ztrata tak maximalne 2 bodu za konkretni detail. Takze rekneme ze diky tomuhle mohl prijit maximalne o 4-5 bodu (spis jeste min). Takze vse OK.
Koukni jake jsou bodove rozdily napriklad v letadlech 1/72. Pokud by jeden model neodpovidal vzoru, tak tehdle 4-5 bodu ho shodi o nekolik pricek dolu, takze podle me je vse OK

Jj, v poho. Měl jsem asi přehnaný náhled na bodovačku.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 29 zář 2008, 09:20

Zdeněk Fabík píše:
Štěpán Stránský píše:Zdeňku vy jste ale chameleón :lol: Že zrovinka vy se podivujete po vaše minuloročním duelu ohledně CMK ligy :lol: Chlape vy snad máte sklerozu v rozvinutém stádiu, to si jinak ani nedovedu jinak vysvětlit :grin:

Štěpáne, já si pamatuji velice dobře, ale je podstatný rozdíl od mého pousmání nad zdejším „remcáním“ o jinak povedené soutěži a nad ovlivňováním ze strany sponzora, v tomto CMK, jmenovitě zástupcem CMK p. Šobíškem a jeho manipulací s výsledky CMK ligy 2006 tak, aby to by vyhovovalo jemu.

Nezaznamenal jsem letos, loni ani jindy, že by na E-Day chodil Karel Pádár nebo Vladimír Šulc a říkali komisi, který model má vyhrát a který vyhrát nesmí.

Takže asi tak, pro připomenutí té věci, kterou jste zde vytáhl – pro připomenutí Vám i všem. Ale o Vás, Štěpáne si nedělám iluze :twisted: - čí chleba jíš, toho píseň zpívej, že… :wink:

Jinak klidně pokračujte -ale zvolte, prosím, jiné téma, je škoda spamovat zde - já o tom mohu psát do nekonečna, ale nevím zda Váš chlebodárce bude mít radost, protože causa už dost usnula a spousta lidí zapomnělo. Taky měňte 5x denně nick, jsem na to od Vás zvyklý z Nymburského fóra :grin:

Tedy vy nás ale zásobujete pane Karfík, říkáte Zdeněk Fabík ?! Děčín ?! Ano hned si pro něj jedeme ! Hlavně dělejte jako by nic !
:D :-D
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 29 zář 2008, 09:46

- klasika od ŠS :?

Mimochodem, mé varování o trestu v případě mých urážek stále platí, adresu znám a jsem připraven kdykokoliv zopakovat, co Fredy začal, takže Stoupo pokračuj v tomto duchu a uvidíme se tváří v tvář a jsem zvědav potom na ty humory...
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 29 zář 2008, 09:48

Lavi píše: Jj, v poho. Měl jsem asi přehnaný náhled na bodovačku.

...nebo spíš na toho Tomcata, ne ? :wink:

Já tu kategorii bodoval - statečně přiznávám, Body slouží jen k určení pořadí - takže operovat, zda ten dostal málo či onen hodně, mi přijde více jak týden po soutěži zcela zbytečné, Další dotazy prosím na SZ.
Zdeněk Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2008